29 / 04 / 2024

hazine taşınmazları nasıl kiralanır

hazine taşınmazları nasıl kiralanır

Hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelik gereğince, kimi hazine taşınmazları satılabiliyor ya da kiralanabiliyor. İşte, hazine taşınmazları kiralama şartları!

Hazine taşınmazlarının kiraya verilmesi!

Devlete ait olan taşınmaz malların tümüne hazine taşınmazı deniyor. Peki, hazine taşınmazları nasıl kiralanır? İşte, hazine taşınmazlarının kiraya verilmesi!

Hazine taşınmazlarının kiralanması!

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik'te yer alan Hazine taşınmazlarının kiraya verilmesi esaslarına göre kiraya verilecek taşınmazların kira süresi on yıldan çok olamıyor. İşte diğer esaslar...

Hazine arazileri nedir? Hazine arazileri nereden, nasıl alınır? 

Bakan Mehmet Özhaseki'nin Hazine arazilerinin imara açılacağını söylemesinden sonra Hazine arazileri gündemde yer aldı. Peki, Hazine arazileri nedir? Hazine arazileri nereden, nasıl alınır? İşte detaylar...

Hisseli tapu taşınmaz nasıl satılır?

Hisseli tapusu olan taşınmazın satışı, gayrimenkul sahibi olan kişiler tarafından merak edilen bir konudur. Hisseli taşınmaz, müstakil taşınmaz tapusu kadar kolay şekilde satılamıyor. Peki hisseli taşınmaz nasıl satılır ve hisseli tapuya kredi çıkar mı? İşte hisseli satış ile ilgili bazı bilgiler...

WhatsApp’ta istemediklerinize nasıl görünmez olursunuz? İşte yöntemler…

Whatsapp, faydalı bir mesajlaşma ve haberleşme aracı olduğu gibi, pek çok tanımadığınız kişi de sizi görebildiği için kimi zaman ekstra güvenliği zorunlu kılıyor. Peki WhatsApp’ta adınızı nasıl görünmez hale getirirsiniz? Profili daha korumalı hale getirmek için başka neler yapılabilir? İşte yanıtla

Vefat eden kişinin tapudaki taşınmazları nasıl öğrenilir? Ölen kişinin tapusu kime kalır?

Miras yoluyla kalan veya kalacak olan mülklere dair vatandaşlar pek çok soru sormaktadır. Onlardan biri de tapudaki mallara dairdir. İşte bu detaylar!

MTV nereden ödenir 2022? Motorlu Taşıt Vergisi nasıl öğrenebilirim?

MTV vergisine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte “MTV nereden ödenir 2022? Motorlu Taşıt Vergisi nasıl öğrenebilirim?” sorularının yanıtı!

e-Devlet’ten tapu beyanı nasıl yapılır?

Kişilerin sahip oldukları taşınmazları ilgili kurumlara bildirmesine tapu beyanı denir. Peki e-Devlet’ten tapu beyanı nasıl yapılır? Tapu beyanı için hangi evraklar gerekir? Tapu beyannamesi nasıl yapılır? İşte detaylar…

Tapudaki ipotek nasıl kalkar?

Ödenmesi taahhüt edilmiş borçları güvence altına almak için taşınmazların üzerine ipotek koyulur. Peki, tapudaki ipotek nasıl kalkar? Tapudaki ipoteği kaldırma işlemi nasıl yapılır? Tapu ipoteği kaç günde kalkar?

Vefat eden kişinin tapudaki taşınmazları nasıl öğrenilir?

Tapuda pek çok işlem halledilir. Peki Vefat eden kişinin tapudaki taşınmazları nasıl öğrenilir? İşte merak edilen detaylar!

Emekli maaşı nasıl taşınır? Hangi banka ne kadar emekli maaş promosyonu veriyor?

Emekli maaşı nasıl taşınır ve hangi banka ne kadar emekli maaş promosyonu veriyor? şu aralar sıklıkla sorulan sorular arasında yer alıyor. İşte merak edilen soruların yanıtları!

7 bin 500 lira için emekliler ne yapmalı? Emekli maaşı başka bankaya nasıl taşınır?

Bankalar arasında emeklileri kapma yarışı büyürken emeklilere vaadedilen promosyon tutarı ise 7 bin 500 liralara dayandı. Peki, emekliler başka bankaları emekli maaşlarını nasıl taşıyabilir. 7 bin 500 lira promosyon almak için ne yapmak lazım?

Hisseli gayrimenkul satışı nasıl olur?

Tapuda birden çok kişinin pay sahibi olduğu taşınmazlar, hisseli gayrimenkul olarak ifade ediliyor. Peki, Hisseli gayrimenkul satışı nasıl olur? Hisseli gayrimenkul nedir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Emekli maaşı taşıma işlemi nasıl yapılır? Banka değişikliğinde promosyon ne kadar?

Emekli maaşı taşıma işlemi milyonlarca emeklinin merak ettiği konular arasında yer alıyor. Peki emekli maaşı taşıma işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar!

İstanbul'da zabıta alımları başladı! Son başvuru tarihini sakın kaçırmayın! Zabıta memuru nasıl olunur?

Zabıta memuru olmak isteyenlerin beklediği müjde geldi. İstanbul'daki o belediye zabıta memuru alımı yapılacağını açıkladı. Peki zabıta memuru nasıl olunur? İşte detaylar...

hazine taşınmazları nasıl kiralanır Haberi

hazine taşınmazları nasıl kiralanır

Hazine taşınmazları kiralama şartları!

Devlete ait olan taşınmazlara hazine taşınmazı deniyor. Bu taşınmazların yönetim ve tasarrufu da devletin elinde oluyor. Hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelik gereğince, kimi hazine taşınmazları satılabiliyor ya da kiralanabiliyor. 


Hazine taşınmazlarının kiralanabilmesi için, taşınmazın bulunduğu yerdeki Defterdarlığa/Malmüdürlüğüne  taşınmazlarının kiralama işlemleri için kiralama sebebinin ve kiralanacak yerin bilgilerinin yer aldığı bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor.


Hazine taşınmazlarının kira bedeli, idarece tespit ediliyor veya ettiriliyor.  Tespitte rayiç bedel esas alınıyor. Kiralama işleminde ilk yıl için, taşınmazın emlak vergisine esas asgari metrekare birim değerinin yüzde beşinden, az olmamak üzere tespit ve takdir ediliyor.


Hazinenin özel mülkiyetinde ve Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan taşınmazların kiraya verilmesi işlemleri  Genel Tebliğ ve Genelgelere göre belirleniyor. Hazine taşınmazları;


-Tarımsal amaçlarda kullanılmak üzere,

-Ticari amaçlarda kullanılmak üzere,

-Spor...