03 / 05 / 2024

Hazır beyan kira

Hazır beyan kira

2017 kira gelir vergisini konutta 3 bin 800 TL'den, işyerinde ise 30 bin TL'den yüksek kira geliri olanlar ödeyecek. Gelirler için hazır beyanname sistemi ile beyan verilebilecek..

Kira beyannamesi son gün ne zaman? Hazır kira beyannamesi 2024! Evi olanlar hemen baksın!

Geçtiğimiz sene konut ve iş yerinden kira geliri elde edenler için beyan dönemi 1 Nisan'da sona erecek. Peki kira beyannamesi son gün ne zaman? Hazır kira beyannamesi 2024!

Hazır yemek sektöründe ve kantinlerde kira sorunları artıyor!

Hazır Yemek Sanayi Komitesi, sektörün koronavirüs salgını sebebiyle büyük yara aldığını dile getiriyor. Sektörde kira anlaşmazlıkları yaşanıyor...

Akçansa hazır beton sektöründe Uluslararası Çevresel Ürün Beyanını yapan ilk şirket oldu!

Akçansa, Global Cement and Concrete  Association tarafından yürütülen çevresel ürün beyan sürecine katıldı ve Türkiye’de bu belgeyi alan ilk hazır beton üreticisi oldu.

Hazır Beyan Sistemi ile kira internetten ödenebilecek!

Hazır Beyan Sistemi ile beyan edilen kira, ücret, menkul sermaye iradı, diğer kazanç ve iratlardan kaynaklı gelir vergisi de GİB'in internet sitesi üzerinden ödenebilecek.

Hazır beyan sistemi 2017!

2017 kira gelir vergisini konutta 3 bin 800 TL'den, işyerinde ise 30 bin TL'den yüksek kira geliri olanlar ödeyecek. Gelirler için hazır beyanname sistemi ile beyan verilebilecek..

Kira gelirleri 2016'da yüzde 18 arttı!

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın faaliyet raporuna göre; Hazır Beyan Sistemi ile Maliye’ye bildiren ev sahiplerinin kira geliri bir yılda yüzde 18 arttı. Türkiye toplam 33.7 milyar lira kira ödedi.

Kira geliri beyan edenlerin sayısı yüzde 21.7 arttı!

Maliye Bakanlığı'nın bu yıl devreye soktuğu Hazır Beyan Sistemi ile toplam 45.3 milyar lira gelir, 28 milyar lira matrah beyan edildi ve 7.5 milyar lira vergi hesaplandı. Önceki yıla göre beyan edilen kirada yüzde 21.7'lik artış yaşandı.

Bu yıl 33,1 milyar lira kira geliri beyan edildi!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu yıl uygulamaya geçirilen ‘Hazır Beyan Sistemi’ni 1.4 milyon kişinin kullandığını belirterek, söz konusu sistemle toplam 45.3 milyar lira gelir beyan edildiğini ve 7.5 milyar lira vergi hesaplandığını bildirdi.

Hazır ofis konsepti kira kontrat sürelerini ikiye katladı!

Türkiye’deki hazır ofis sektörünün ilk yerel oyuncusu Plaza Cubes’un kurucularından Süleyman Çoruh, ortalama kira kontrat sürelerinin standart ofis kontratlarınınkini ikiye katladığını belirtti.

Hazır kira beyan uygulaması genişliyor!

Hazır Beyan Sistemi'nin uygulanmasına 2015 takvim yılı gelirlerinin beyan dönemi itibarıyla başlanacak. Bu sistemden sadece ücret, kira, menkul sermaye iradı veya diğer kazanç ve irat gelirlerini ayrı ayrı veya birlikte elde edenler yararlanabilecek.

Hazır kira beyan sistemine giriş işlemleri!

2015 yılında taşınmazını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, 2016 yılında beyanname vererek kira vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Beyannameler hazır sistem ile verilebiliyor. İşte hazır kira beyan sistemine giriş işlemleri..

Hazır beyan sistemi nedir?

Hazır Beyan Sisteminin uygulanmasına 2015 takvim yılı gelirlerinin beyan dönemi itibarıyla başlanacak. Peki, hazır beyan sistemi nedir? Hazır beyan sistemi ile beyannameyi kimler nasıl verir?

Hazır beyan sistemi tebliği!

Hazır beyan sistemi ile ilgili bilgiler ve örnekler Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 470 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile açıklandı. İşte hazır beyan sistemi tebliği..

Hazır beyan kira Haberi

Hazır beyan kira

2016 yılı içerisinde taşınmazını kiraya verenlerden istisna sınırından yüksek gelir elde edenler bu sene vergi mükellefi oluyor. Kira gelir vergisi için beyannameler 27 Mart'a kadar veriliyor. İlk taksitler 31 Mart'a kadar ödeniyor. Vergide ikinci taksitler ise Kasım'da yapılıyor.


2017 kira gelir vergisini konutta 3 bin 800 TL'den, işyerinde ise 30 bin TL'den yüksek kira geliri olanlar ödeyecek. Vergi ödemeleri ilgili vergi dairesine yapılacak.


Kira gelir vergisinde ödemelerden önce, gelirin vergi dairesine beyan edilmesi gerekiyor. Beyannameler hazır beyan sistemi ile de verilebiliyor.


Peki, hazır beyan sistemi nedir? Hazır beyan sistemi nasıl çalışır?


Hazır beyan sistemi 2017

Hazır Beyan Sistemi; gelirleri sadece gayrimenkul sermaye iradı (kira geliri), ücret, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratlardan ya da bunların bir kaçından oluşan mükelleflere ilişkin Gelir İdaresi...