11 / 05 / 2024

hazır çim uygulama zamanı

hazır çim uygulama zamanı

Hazır çim nasıl döşenir? Hazır çim döşerken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir, diye merak ediyorsanız yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Yeditepe Hazır Beton Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeditepe Hazır Beton Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Meryem Şimşek ve Ramazan Kabakılıç ortaklığında kuruldu.

Doları olanlara haziran müjdesi! Yatırımcılar hemen hazır olsun! Dolarda her an bu rakam gelebilir

Dolar/TL kuru Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bajkası faiz kararı sornasında yükselişe geçti. Dolar bu senenin en yüksek rekamına ulaşarak rekor kırdı. Dolar yatırımcılarına haziran müjdesi gelirken doların ne kadar yükseleceğim belli oldu. Yatırımcılar hemen hazır olsun!

Euro 24 TL'ye tırmanıyor! İlk kez bu rakam aşıldı! Elinde euro olanlar fırtınaya hazır olun! 

Piyasalar seçim sonrasında hareketlenmeye başladı. Döviz kurlarında bugün rekor rakamlar görüldü. Euro ilk kez 23 TL seviyesini aşarak 24 TL'ye tırmanmaya başladı. Elinde euro olanlar fırtınaya hazır olun! 

Doların geleceği seviye gün yüzüne çıktı! Uzman isim yatırımcıları uyardı! Herkes bu rakama hazır olsun

Seçim sonrası gözler dolar kuruna çevrildi. Dolar alıp satmak isteyen yatırımcılar doların ne kadar olacağını araştırıyor. Doların geleceği seviye gün yüzüne çıktı. Uzman isim yatırımcıları uyardı! Herkes bu rakama hazır olsun.

İş yerleri depreme ne kadar hazır? İşte madde madde alınması gereken tedbirler

Kahramanmaraş merkezli depremler iş yerlerinin de tıpkı yerleşim binaları gibi depreme hazır olmadığını ortaya koydu. Peki iş yerlerinde depreme karşı hangi önlemler alınmalı? İşte uzmanından cevaplar.

Aile Destek mobil uygulaması kullanıma hazır!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilen 'Aile Destek' mobil uygulamasının kullanıma hazır olduğu duyuruldu. Bu yeni uygulama sayesinde sosyal yardımlar ve sosyal hizmetler ile ilgili bilgilere ulaşılabilecek ve başvuru işlemleri yapılabilecek.

Simtaş Hazır Beton Ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Simtaş Hazır Beton Ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Gökmen Şimşek tarafından kuruldu.

Türkiye Hazır Beton Birliği, Elazığ Depremi İnceleme Raporu’nu açıkladı!

Elazığ depremi sonrası bölgede incelemede bulunan Türkiye Hazır Beton Birliği, Elazığ Depremi İnceleme Raporu’nu açıkladı. Raporda, binalarda ciddi mühendislik ve uygulama zafiyetleri ile birlikte ilkel yöntemlerle elle üretilmiş düşük kalitede beton çeliği kullanıldığı yer aldı...

İAÜ 'Depreme Hazır Mısınız' paneli yarın!

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Afet Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFAM) ve İAÜ Kariyer Merkezi’nin düzenlediği “Depreme Hazır Mısınız?” panelinde Türkiye’nin deprem gerçeği masaya yatırılıyor..

Ankara'daki mobilya teşhir merkezi açılışa hazır!

Büyükşehir Belediyesi Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında inşa edilen Mobilya Show-room’u, açılışa hazır hale geldi.

Ufuk Aydın: Kırcami planı için her türlü desteğe hazırız!

Başkan Uysal ve Başkan Aydın, askıda olan 1/1000 ölçekli Kırcami Bölgesi Uygulama İmar Planı hakkında görüş alışverişinde bulundu. Aydın, Kırcami planlaması konusunda oda olarak her tür desteğe hazır olduklarını söyledi.

Yeni Hasankeyf, 2 yıl içerisinde hazır!

Yeni Hasankeyf, 2 yıl içerisinde hazır. Ilısu Baraj Gölü altında kalacak olan Batman'ın Hasankeyf ilçesi için oluşturulan ve 2 yıl içerisinde tamamlanması beklenen yeni yerleşim yerinde çalışmalar sürüyor.

Batıçim Batı Anadolu Aydın Umurlu hazır beton tesisi kapatıldı!

Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Batıçim Batı Anadolu Aydın Umurlu hazır beton tesisi kapatıldı.

hazır çim uygulama zamanı Haberi

hazır çim uygulama zamanı

Hazır çim nasıl döşenir?

İklim şartlarının uygun olduğu, havanın yağışlı ve toprağın don olmadığı takdirde tüm dönemlerde uygulanabilen hazır çim döşemek için izlenmesi gereken bir yol bulunuyor. Bu yolun ilk başında arazinin temizlenmesi, organik gübre uygulama, toprağı yüzeysel işleme geliyor. Hazır çimin serileceği alanın hazırlanmasından sonra ise iş hazır çimi döşemeye geliyor.


Arazi temizliği

Hazır çim döşemeden önce çimlendirilecek alan 10–15 cm derinliğinde işlenerek toprak karıştırılıyor. Daha sonra alanda bulunan yabancı otlar ve taşlar toplanarak temizlenmesi gerekiyor. Çim serilecek alandaki toprağın üst tabakası aşırı killi veya kireçli ise en üstten 10–15 cm’lik toprak tabakası kazılıp taşınması gerekiyor. Daha sonra boşalan alan sıkıştırılarak üzeri 10–15 cm kalınlığında yeni ve verimli bir toprakla dolduruluyor.


Organik gübre uygulama

Hazır çim serilen alanlarda organik gübrelemenin yapılması gerekiyor. Yavaş...