02 / 05 / 2024

haziran 2015 işyeri kira artış oranı

haziran 2015 işyeri kira artış oranı

Genellikle senelik olarak düzenlenen kira sözleşmelerinde sürenin dolması ve yenilenmesi halinde kira bedelinde belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, işyerinde ne kadar zam yapılır? İşte işyeri kira artış oranı Haziran 2015...

TOKİ'den 35 ilde konut ve iş yeri satışı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı 35 şehirde 149 konut ve 21 kentte 111 iş yeri satışı için düğmeye bastı. Satışa sunulan taşınmazlar için 16-17 Haziran'da açık artırma yapılacak. 

Kütahya Orküsan Küçük Sanayi Sitesi'nde 40 iş yeri yapılacak!

Kütahya Orküsan Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Kütahya Orküsan Küçük Sanayi Sitesine ait 40 adet iş yeri için yapım işi ihale ediyor. İhale 30 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.  

Antalya Kemer Yeni Küçük Sanayi Sitesi'nde 51 iş yeri yapılacak!

Antalya Kemer Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Antalya Kemer Yeni Küçük Sanayi Sitesi'ne ait 51 iş yeri yapım işi ihale ediyor. İhale 25 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.  

Osmaniye-Toprakkale Küçük Sanayi Sitesi'nde 242 iş yeri inşa edilecek!

Osmaniye - Toprakkale Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı Osmaniye-Toprakkale Küçük Sanayi Sitesi'nde 242 iş yeri yapım işi ihale ediyor. İhale 23 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

İş yeri ve konut kiralarıyla ilgili hangi haklar alındı?

1 Mart ile 30 Haziran 2020 tarihleri arasında işyeri kiralarının ödenememesi durumunda, işyeri sahiplerinin kiracıyla ilgili tahliye davası açma ve kira sözleşmesini feshetme haklarını kullanabilmeleri yasaklandı. 

İş yeri kiralarının ödenmemesi feshi ve tahliye nedeni olmayacak!

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Torba Yasa, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçti. Koronavirüsle mücadele kapsamında, iş yerlerine yönelik ,1 Mart'tan 30 Haziran'a kadar iş yeri kiralarının ödenmemesi kira sözleşmesin feshi ve tahliye nedeni olmayacak…

Bizimtepe Aydos'ta depolu iş yeri 1.800 TL'ye kiraya verildi!

Bizimtepe Aydos projesi bünyesinde yer alan depolu iş yeri niteliğindeki gayrimenkul, 1 Haziran 2019 tarihinden itibaren, aylık 1.800 TL+KDV bedel ile bir gerçek kişiye  kiralandı...

Niğde Nas Küçük Sanayi Sitesi'nde 203 iş yeri yapılacak!

Niğde Nas Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Niğde Nas Küçük Sanayi Sitesine ait 203 iş yeri yapım işi ihale ediliyor. İhale 19 Haziran'da gerçekleşecek...

Niğde Nas Küçük Sanayi Sitesi'nde 203 iş yeri yaptırılacak!

Niğde Nas Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Niğde Nas Küçük Sanayi Sitesi'nde 203 iş yeri yapımı için 19 Haziran tarihinde ihaleye çıkıyor.

TOKİ'den Bitlis'te satılık 272 iş yeri!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı portföyünde yer alan Bitlis Atatürk Mahallesi Ticaret Merkezi'ndeki 272 adet iş yeri 5 Haziran'da satışa çıkıyor...

İşyeri kira artış oranı hesabı Haziran 2016!

İşyeri kira sözleşmesi bu Haziran'da yenilenen kimselere mal sahibi zam yapıyor. Peki, işyeri kira artış oranı hesabı Haziran 2016 nasıl yapılır? İşyeri kira artış oranı nedir?

Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi'nde 356 işyeri yaptırılacak!

Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Küçük Sanayi Sitesi (IV Bölüm) 356 işyeri yaptıracak. İhalesi 14 Haziran'da gerçekleşecek yapım işinin keşif bedeli 210 milyon TL olarak belirlendi.

İşyeri kira gelir vergisi beyannamesi nasıl verilir?

İşyerini 2015 yılında kiraya vererek 29 bin TL'den yüksek gelir elde eden mal sahipleri bu sene vergi mükellefi oluyor. Beyannameler 25 Mart'a kadar veriliyor. Peki, işyeri kira gelir vergisi beyannamesi nasıl verilir?

haziran 2015 işyeri kira artış oranı Haberi

haziran 2015 işyeri kira artış oranı

İşyeri kira artış oranı Haziran 2015!

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Genellikle senelik olarak düzenlenen kira sözleşmelerinde sürenin dolması ve yenilenmesi halinde kira bedelinde belli oranlarda zam yapılıyor.


Kira bedeline yapılacak zam ÜFE oranlarından yüksek olamıyor. Ancak bu kural yalnız meskenlerde uygulanıyor. Kanun düzenlemeleri gereğince işyerinde 2020 yılına kadar bu kural uygulanmıyor.


Bu tarihe kadar işyeri kiralamalarında yapılacak artış için sözleşme serbestisi uygulanıyor. Sözleşmede hangi oran belirtilmişse o oranda zam yapılıyor.


Enflasyon oranları her ay Türkiye İstatatik Kurumu tarafından açıklanıyor. Haziran ayında işyeri kira artış hesabında kullanılabilen enflasyon oranları şu şekilde:


Üfe oranları:

Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2015 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre %1,11 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre %5,22 artış, bir önceki yılın aynı ayına...