26 / 07 / 2024

haziran enflasyon oranı

haziran enflasyon oranı

Enflasyon oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Borçlar Kanunu gereğince kira bedelinde yapılacak artışlarda bu enflasyon oranları kullanılıyor. İşte Haziran enflasyon oranları 2014..

İnşaat sektörü kur kıskacında! Beton fiyatları TL bazında 20 kat, döviz bazında 4 kat arttı!

İnşaat, emlak ve turizm sektörü temsilcileri yaptıkları açıklamada sürekli olarak artış gösteren maliyetlere karşı döviz kurunun neredeyse sabit kalmasının olumsuz etkileri olduğunu dile getirerek, kur artışının enflasyon oranında olması gerektiğini belirtti.

3 soruda kira artış oranı Temmuz 2024! Bu ay kiraya ne kadar zam gelecek? 

Türkiye İstatistik Kurumu merakla beklenen Haziran 2024 enflasyon rakamlarını geçtiğimiz günlerde resmen açıkladı. Peki bu ay kiraya ne kadar zam gelecek? İşte 3 soruda kira artış oranı Temmuz 2024...

2024 TOKİ zam oranı yüzde kaç olacak ?

Milyonların maaş zammı belirlendi. Buna göre, 6 aylık enflasyon oranı TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyonu ile belirlenmiş oldu. Bu gelişmeler sonrası TOKİ zam oranları merak edildi. TOKİ zam oranı ne kadar oldu 2024? 

Ekonomistten, enflasyon rakamları arasındaki farka “Yok artık” tepkisi

TÜİK Haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. Enflasyon, Haziran ayında yüzde 1,64 oranında artarken, yıllık enflasyon yüzde 71,60 olarak hesaplandı. Ekonomist Şenol Babuşçu, TÜİK ile ENAG arasındaki enflasyon farkının yıllıkta yüzde 41,48’e ulaştığını söyleyerek, “Yok artık” diyerek tepki gösterd

Milyonlarca kişi bekliyordu, Haziran 2024 enflasyon rakamları açıklandı! İşte son dakika TEFE TÜFE rakamları!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen Haziran 2024 enflasyon rakamları resmen açıklandı. İşte TÜİK tarafından açıklanan o rakamlar...

Kiralardaki enflasyon zammı dar gelirli ailelerin belini bükecek!

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırı sona erirken kiracılara 12 aylık enflasyon oranında zam yapılabilecek. TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarını az bulan ev sahipleri ise ENAG’ın oranını kiracılara dayatırken, yüksek kira bedellerinin de dar gelirlilerin belini bükeceği belirtiliyor. 

GYODER Başkanı Çekici'den kira uygulaması için denge mesajı...

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Başkanı Neşecan Çekici, yüzde 25 kira zammı sınırı ile ilgili, “Yüzde 25’in normal bir orana dönmesi, enflasyon oranı veya üzerinde bir seviyeye gelmesi dengeleri oluşturacak ve olumlu etkileyecektir” diye konuştu.

3 soruda kira artış oranı Haziran 2024! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Kira sözleşmesi 2024 Haziran'da yenilenen kiracıların zam hesaplamasında kullanılan enflasyon rakamları TÜİK tarafından geçtiğimiz günlerde açıklandı. Peki Haziran 2024'te kiraya ne kadar zam yapılacak? İşte 3 soruda kira artış oranı Haziran 2024...

Haziran 2024 kira artış oranı resmen açıklandı! Bu ay kiralara ne kadar zam gelecek? 

Milyonlarca kişinin merakla beklediği Mayıs ayı enflasyon verilerinin belli olmasıyla birlikte, haziran ayı kira artış oranı da resmen belli oldu. Peki bu ay kiraya ne kadar zam yapılacak?

Yüzde 25 zam sınırı kaldırılınca ne olacak? Kira artışları yıllık asgari enflasyon oranında olması kanunlaştırılmalı!

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi, avukat arabulucu Günay Kodaz, kira artışlarının yıllık asgari enflasyon oranında olmasının kanunlaştırılması gerektiğini söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Emekli zammında kafalar karıştı! En yüksek emekli maaşı 2024 ve refah payı açıklandı: İşte emekli memur maaş hesaplama!

Temmuz ayı ile emekli maaşlarına 6 aylık enflasyon oranında artış uygulanacak. En yüksek emekli maaşı 2024 ve refah payı açıklandı: İşte emekli memur maaş hesaplama!

ABD enflasyonu sonrası altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Bugün altın fiyatları ne oldu? 12 Ocak altın fiyatları

ABD'de piyasaların merakla beklediği enflasyon oranı dün açıklandı. Açıklanan oran sonrası altın fiyatlarında hareketlenmeler başladı. Peki ABD enflasyonu sonrası altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Bugün altın fiyatları ne oldu? 12 Ocak 2024 altın fiyatları.

Şimdi sırada emekli maaş zammı var! Emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekli maaşı her sene Temmuz ve Ocak aylarında olmak üzere senede 2 defa yapılırken, 6 aylık enflasyona göre belirlenmektedir. Şu ana kadar 5 aylık enflasyon rakamı açıklanırken, 3 Ocak 2024 günü açıklanacak olan Aralık ayı enflasyon oranı ile emekli maaş zammı belirlenecek. İşte haberin detayları..

haziran enflasyon oranı Haberi

haziran enflasyon oranı

Haziran enflasyon oranları 2014!

Enflasyon oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Borçlar Kanunu gereğince kira bedelinde yapılacak artışlarda bu enflasyon oranları kullanılıyor.


Geçtiğimiz aylarda TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre kira artış oranı hesaplama larında ÜFE oranlarından; bir önceki yılın aynı ayına göre oranının kullanılması öngörülüyor.


Tarafların aralarındaki mevcut anlaşmaya göre yeni kira zam oranı yalnız ÜFE'ye göre yapıldığı gibi, Üfe+Tüfe/2 formülü ile de yapılabiliyor.


2014 Haziran enflasyonu..


ÜFE oranları 2014:

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi aylık %0,52 düştü

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE), 2014 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre %0,52 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre %5,06 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %11,28 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %8,66 artış gösterdi.


Sanayinin dört sektörünün bir önceki aya...