29 / 04 / 2024

haziranda kira ne kadar artacak

haziranda kira ne kadar artacak

Kira sözleşmesi sona eren ve kira sözleşmesini yenileyen kiracıların ödedikleri yıllık kira bedeline ev sahibi tarafından belli oranlarda zam yapılacak. İşte Haziran kira artış oranı 2014...

Haziran ayında kiralar ne kadar artacak?

Mayıs ayı itibarıyla kira sözleşmesi yenilenen kiracılara, ev sahipleri hangi oranda zam yapacak? Haziran ayında kiralar ne kadar artacak? İşte TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranları..

Kiracılar dikkat! Kira ne zaman ödenir?

Kiracılar bir ev, kiraladıkları zaman o evin kirasını peşin mi yoksa bir ay oturduktan sonra mı ödeyecekleri konusunda bilgi sahibi olmak istiyorlar. Buna göre, kira ne zaman ödenmelidir, yasal uygulama nasıl işler?

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2016 ne kadar oldu?

Kentsel dönüşüm kira yardımı, başvurusu onaylanan kimselere 18 ay boyunca veriliyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı 2016 ne kadar oldu? 2016 yılında kentsel dönüşüm kirası olarak kime ne kadar ödenecek?

İki ay üst üste kira bedeli ödenmezse ne olur?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı, kira bedelini zamanında ve eksiksiz ödemek zorunda oluyor. Peki, iki ay üst üste kira bedeli ödenmezse ne olur? Kiracı nasıl tahliye edilir?

Kiracı kira borcunu ödemezse ne olur?

Kiracı, kiralama süresi boyunca belirlenen kira bedelini belirlenen zamanlarda ödemekle yükümlü oluyor. Peki, kiracınızın kira bedelini ödemediğini düşünelim. Bu durumda kiracı kira borcunu ödemezse ne olur?

2016 kira depozitosu ne kadar?

Mal sahibi ilk etapta kiracısından depozito bedeli de talep edebiliyor. Bu bedel, güvence bedeli oluyor. Mal sahibinin muhtemel zararlara karşı teminatı oluyor. Peki, 2016 kira depozitosu ne kadar?

Kentsel dönüşüm kira yardımı için ne yapılır?

Kentsel dönüşümde anlaşma yolu ile binayı tahliye eden hak sahiplerine talepleri doğrultusunda kira yardımı veriliyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı için ne yapılır? Kira yardımı nasıl alınır?

Kira iki ay ödenmezse ne olur?

Ev ya da işyeri kiralayan kiracılar mal sahibi ile yaptığı anlaşma doğrultusunda belirlenen kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Peki, kira iki ay ödenmezse ne olur? Kiracı kaç ay kirayı ödemezse tahliye edilir?

Kira artış oranları Ekim 2015 ne kadar?

2014 Ekim ayında kira sözleşmesi imzalayan tarafların 2015 Ekim itibariyle sözleşme süresi uzamış kabul ediliyor. Yenilenen kiralamalarda kira bedelinde artış yapılıyor. Peki, kira artış oranları Ekim 2015 ne kadar?

Kira zam oranı Ekim 2015 ne kadar oldu?

Kiraya sözleşmenin senelik olarak yenilenmesi halinde zam yapılıyor. Kira bedeline yapılacak zam üretici fiyat endeksi oranlarından yüksek olamıyor. Peki, kira zam oranı Ekim 2015 ne kadar oldu?

Kira tespit davası ne kadar sürer?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabiliyor. Peki, kira tespit davası nasıl açılı? Kira tespit davası ne kadar sürer?

Kira artışı davası ne zaman açılır?

Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir. Kira süresi boyunca kiracılar kira ve yan giderleri ödemek ile mükellef oluyor. Peki, yeni dönemde uygulanacak kiralar için kira artışı davası ne zaman açılır?

Kira depozitosu ne zaman ödenir?

Gayrimenkul kiralama işlemlerinde, ev sahibi ile kiracı arasında anlaşma sağlandığı takdirde kira sözleşmesi imzalanması gerekiyor. Peki, kira depozitosu ne zaman ödenir?

Kira güvence bedeli ne kadar?

Borçlar Kanunu esaslarına göre, kiracının mal sahibine güvence vermesi gerekiyor. Kiracının güvence vermesi depozito ödemesi ile mümkün oluyor. Peki, kira güvence bedeli ne kadar?

haziranda kira ne kadar artacak Haberi

haziranda kira ne kadar artacak

Haziran kira artış oranı 2014!

Mayıs ayında kira sözleşmesi sona eren ve Haziran ayı itibarıyla kira sözleşmesini yenileyen kiracıların ödedikleri yıllık kira bedeline belli oranlarda zam yapılacak.


Ev sahibinin yapacağı zam oranı, Borçlar Kanunu ile birlikte ÜFE oranlarına bağlanıyor. ÜFE oranları ise her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanıyor.


Ancak bu kanunda kira artış oranı hesaplamalarında hangi ÜFE oranının kullanılması gerektiğine ilişkin netlik bulunmuyor.


Buna karşın TÜİK geçtiğimiz aylarda konu ile ilgili olarak resmi bir açıklamada bulundu. TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre kira artış oranı hesaplama larında ÜFE oranlarından; bir önceki yılın aynı ayına göre oranının kullanılması öngörülüyor. Peki, Haziranda kira ne kadar artacak?


Haziran 2014 kira artış oranı..

2014 Mayıs ayına ait verilere göre, kirada en fazla yüzde 11,28 oranı kullanılarak zam yapılacak.


Haziran enflasyon...