11 / 05 / 2024

haziranda yenilenen kira sözleşmesi

haziranda yenilenen kira sözleşmesi

Kira sözleşmesi yenilenen kiralamalarda kiracıya belli oranda zam uygulanıyor. Peki Haziranda sözleşmesi yenilenen kiracıya en fazla ne kadar zam yapılabilir? Haziran ayı kira artışı nasıl hesaplanır?

Konut kiralarına artış sınırı resmen devrede! Kira zammı yüzde 25'i aşmayacak!

11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında yenilenen kira sözleşmelerinde zam oranı yüzde 25'i aşamayacak. İşte düzenlemenin tüm detayları...

2018 Ekim ayı kira artışı TÜFE'ye göre mi hesaplanacak?

Ekim'de sözleşmesi yenilenen mal sahibi ve kiracılar "2018 Ekim ayı kira artışı TÜFE'ye göre mi hesaplanacak?" sorusunun yanıtını merak ediyor. İşte Ekim'de uygulanacak kira artışı oranı..

Kira zammı neye göre hesaplanacak 2018?

Kira sözleşmesi yenilenen kiracıya yapılan zam hesaplamasında formül değişiyor. Peki, kira zammı neye göre hesaplanacak 2018?

Dükkan kira artışı hesaplama 2018!

Dükkan kira sözleşmesi, Eylül ayında yenilenen kiracıya yıllık zam yapılacak. Peki, dükkan kiracısına bu ay ne kadar zam geliyor? İşte dükkan kira artışı hesaplama 2018 örneği..

Kira zam oranları Eylül 2018!

Kira sözleşmesi Eylül ayı içerisinde yenilenen kiracılara enflasyona göre ne kadar zam yapılacak? İşte kira zam oranları Eylül 2018..

İşyeri kira artış oranı Eylül 2018!

İşyeri kira sözleşmesi Eylül ayı içerisinde yenilenen kiracılara senelik zam yapılacak. İşte işyeri kira artış oranı Eylül 2018..

Konut kira artış oranı Eylül 2018!

Konut kira sözleşmesi Eylül ayında yenilenen kiracıya ne kadar zam yapılacağı bugün belli oldu. İşte konut kira artış oranı Eylül 2018..

2018 Eylül ayı kira artış oranı ne zaman belli olacak?

Geçtiğimiz ay konut kira sözleşmesi yenilenen kiracılara 17,41 oranında zam yapıldı. Peki, kira sözleşmesi Eylül ayında yenilenecek kiracıya ne kadar zam yapılacak? 2018 Eylül ayı kira artış oranı ne zaman belli olacak?

TÜFE TEFE kira artış oranı 2018 Temmuz!

Temmuz ayında yenilenen kiracıların kira bedelinde yapılacak zam oranları geçtiğimiz gün Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. İşte TÜFE TEFE kira artış oranı 2018 Temmuz..

Dükkan kira artış oranları Temmuz 2018!

Dükkan kira sözleşmesi Temmuz 2018'de yenilenen kiracılara yapılacak zam oranları belli oldu. İşte dükkan kira artış oranları Temmuz 2018..

Kira zam oranları Temmuz 2018!

Kira sözleşmesi Temmuz ayında yenilenen kiracılara yapılacak zam oranları bugün belli oldu. İşte kira zam oranları Temmuz 2018...

İşyeri kira artış oranı hesaplama Temmuz 2018!

İşyeri kira sözleşmesi Temmuz ayında yenilenen kiracılara yapılacak zam oranı belli oldu. İşte işyeri kira artış oranları ve hesaplama örnekleri Temmuz 2018..

Konut kira artış oranı hesaplama Temmuz 2018!

Bu ay sözleşmesi yenilenen konut kiracılarına yapılacak zam oranları açıklandı. İşte konut kira artış oranı hesaplama Temmuz 2018 örneği...

haziranda yenilenen kira sözleşmesi Haberi

haziranda yenilenen kira sözleşmesi

Haziran ayı kira artışı nasıl hesaplanır?

Kiracı ve ev sahibi ilişkilerini düzenleyen Borçlar Kanununda, kiracıya yapılacak yıllık zam oranlarına ilişkin açıklamalara da yer veriliyor.


Ev sahibi kiracısına, kanunda belirtilen oranların üstünde bir oranda zam yapamıyor. Kiracıya yapılacak zamlar, dönemin enflasyon oranlarına göre farklılık gösteriyor.


Borçlar Kanunu madde 344 gereğince, tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenir.


Haziran ayı kira artışı..

Bilindiği üzere enflasyon oranları, bir sonraki ayın 3'ünde açıklanıyor. Ayın 3'ünün...