05 / 07 / 2024

Haznedar ada bazında kentsel dönüşüm ne zaman yapılacak

Haznedar ada bazında kentsel dönüşüm ne zaman yapılacak

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası, Haznedarda da geniş katılımlı bir toplantıyla masaya yatırıldı. Merter Greenpark Otel'de gerçekleşen ve Haznedar Bilge Sokak sakinlerinin katıldığı ilk tanıtım toplantısında; ada bazında kentsel dönüşüm masaya yatırıldı

İstanbul'da konutta dolar bazlı düşüş 7'nci ayında! Metrekare ortalama fiyatı 1429 dolar!

İstanbul'da ortalama konut fiyatlarındaki dolar bazında düşüş 7'nci ayını görmüş durumda. İşte yıllara göre metrekare fiyat ortalamaları...

Satılık konut ilanlarının arka yüzü! Gerçek düşüş daha sert! İstanbul'da ev fiyatları dolar bazında yüzde 20 düştü!

Sahibinden.com'daki verilere göre İstanbul genelinde satılık ev fiyatlarının dolar bazında yüzde 20 düştüğünü söyleyen yatırımcı Bora Özkent, ilan fiyatlarının arka yüzünden bahsederek gerçek düşüşün daha sert olduğunu açıkladı.

Otoyol ve köprüleri zam geldi. Vatandaş geçiş ücreti için dolar bazında düşmüş dedi! 

Otoyol ve köprü geçişlerine dün  zam geldi. Osmangazi Köprüsü yüzde 37,5 artışla 399 TL’ye yükseldi.  Borsacı İbrahim Ethem Afacan, Osmangazi Köprüsü’’nün açılışından bu yana 8 yıldaki geçiş ücretlerini paylaştı. Bazı vatandaşlar ücretin dolar bazında düşük kaldığını söyledi.

Arsa ve tarla yatırımında neye dikkat edilmeli? Gayrimenkul uzmanı detaylarıyla açıkladı!

Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin arsa ve tarla alarak ev yapma hayali kuranlar için il bazında nelere dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Dolar bazında katlamalı gayrimenkul yatırımı nasıl olmalı? Gayrimenkul uzmanı 8 maddede açıkladı!

Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin, yatırımcıların merak ettiği dolar bazında katlamalı gayrimenkul yatırımını 8 maddede açıkladı.

Ekonomist, dolar ve TL bazında konut fiyatlarını karşılaştırarak olası senaryoyu açıkladı!

Konut fiyatları yükselmeye devam ediyor. Konut satışları düşüşe geçse de fiyatlardaki artış hızla yükseliyor. Ekonomist, sosyal medya hesabından dolar ve TL bazında konut fiyatlarının karşılaştırdı ve olası senaryoyu açıkladı.

İstanbul'da konut fiyatları dolar bazında düştü: Tam 15 ay geriye gitti!

TCMB'nin yayımladığı Konut Fiyat Endeksi verilerine göre; İstanbul'da konut fiyatlarının dolar bazında 15 ay geriye gittiği belirlendi. İşte ayrıntılar...

Arazi satışında rekor kırıldı! 

Hazine'ye ait arsalar, araziler, tarım alanları ve 2B'lerin satışına hız verilirken bir taraftan da kamuya ait konutlar elden çıkartılıyor. Paylaşılan detaylara göre geçtiğimiz sene toprak satışında adet ve gelir bazında rekor kırılmıştı.

Uzmanı açıkladı: Ev, araba ve arsa fiyatları altın bazında çakıldı! 

Altın fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Gram altın 2 bin 500 lira seviyelerini geçti. Altın fiyatlarındai yükseliş devam ederken gözler konut, arsa ve araba fiyatlarına çevrildi. Konut ve arsa fiyatlarının ne olacağı erak edilirken uzmanlardan açıklamalar gelmeye başladı. 

Prefabrik ev fiyatları metrekare bazında ne kadar? 

Yurdumuzda yaşanan yıkıcı depremler sonrasında, vatandaşlar daha güvenli yaşam alanları aramaya başladı. Buna göre, prefabrik evler ön plana çıkıyor. Maliyet açısından uygunluğu hem de hızlı kurulum imkanı ile dikkat çekerken depreme karşı olan dayanıklılığı ile de alternatifler arasında yer alıyor.

Yeni inşaatlarda frene basıldı: Daire bazında verilen yapı ruhsat sayısı 1.4 milyondan 520 bine düştü!

TÜİK tarafından açıklanan daire bazında alınan ruhsat sayısı rakamlarında büyük bir düşüş yaşandı. Daire bazında verilen yapı ruhsat sayısının 1.4 milyon adetlerden 520 bine kadar düştüğü belirlendi. Peki sektör nasıl hareketlenir?  

Asgari ücret Euro bazında en yüksek seviyesine bu yıl erişti!

Asgari ücret dolar ve Euro bazında en yüksek rakamlara erişse de Avrupa’da en düşük ücret olmaktan kurtulamadı. Türkiye’nin asgari ücreti Avrupa’da en düşük 5’inci ücret olarak belirlendi. 

Yabancıya konut satışları 2023'te metrekare bazında yüzde 48 geriledi!

Türkiye’de gerçekleştirilen yabancı yatırımlarını  değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme, yatırımların 2023 yılında 2022 yılına göre metrekare bazında yüzde 48 oranında azaldığını ortaya koydu.

Haznedar ada bazında kentsel dönüşüm ne zaman yapılacak Haberi

Haznedar ada bazında kentsel dönüşüm ne zaman yapılacak

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası, Haznedarda da geniş katılımlı bir toplantıyla masaya yatırıldı. Merter Greenpark Otel'de gerçekleşen ve Haznedar Bilge Sokak sakinlerinin katıldığı ilk tanıtım toplantısında; ada bazında kentsel dönüşüm masaya yatırıldı. Müteahhit firmaların tanıtım videolarının sunumundan sonra SEN-KO Yapı Proje Müdürü Selim Makas, 6306 sayılı kentsel dönüşüm yasası hakkında bilgi verdi. 


Kare Yapı ve SEN-KO Group'tarafından oluşturulan bir proje sokak sakinlerine tanıtıldı. Mimar Fırat Çuşkun yapılacak projeyi sunarken, "7200 m2 alana uygulanacak yerde, 27 adet parsel mevcut. 

24.892 m2 inşat alanına sahip alana % 35 imar artışına sahip oluyor" dedi. 


396 DAİRE 90 İŞYERİ... 

16 içat olarak üç bloktan yapılması planlanan projenin tanımını Mimar Zühal Tuğra gerçekleştirdi. Sokak sakinleri merak ettikleri sorulan yetkililere sordular. 


Kimileri kira bedelini merak ederken kimileri de güven duygusunun...