27 / 04 / 2024

Haznedar ada bazında kentsel dönüşüm

Haznedar ada bazında kentsel dönüşüm

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası, Haznedarda da geniş katılımlı bir toplantıyla masaya yatırıldı. Merter Greenpark Otel'de gerçekleşen ve Haznedar Bilge Sokak sakinlerinin katıldığı ilk tanıtım toplantısında; ada bazında kentsel dönüşüm masaya yatırıldı

Prefabrik ev fiyatları metrekare bazında ne kadar? 

Yurdumuzda yaşanan yıkıcı depremler sonrasında, vatandaşlar daha güvenli yaşam alanları aramaya başladı. Buna göre, prefabrik evler ön plana çıkıyor. Maliyet açısından uygunluğu hem de hızlı kurulum imkanı ile dikkat çekerken depreme karşı olan dayanıklılığı ile de alternatifler arasında yer alıyor.

Yeni inşaatlarda frene basıldı: Daire bazında verilen yapı ruhsat sayısı 1.4 milyondan 520 bine düştü!

TÜİK tarafından açıklanan daire bazında alınan ruhsat sayısı rakamlarında büyük bir düşüş yaşandı. Daire bazında verilen yapı ruhsat sayısının 1.4 milyon adetlerden 520 bine kadar düştüğü belirlendi. Peki sektör nasıl hareketlenir?  

Asgari ücret Euro bazında en yüksek seviyesine bu yıl erişti!

Asgari ücret dolar ve Euro bazında en yüksek rakamlara erişse de Avrupa’da en düşük ücret olmaktan kurtulamadı. Türkiye’nin asgari ücreti Avrupa’da en düşük 5’inci ücret olarak belirlendi. 

Yabancıya konut satışları 2023'te metrekare bazında yüzde 48 geriledi!

Türkiye’de gerçekleştirilen yabancı yatırımlarını  değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme, yatırımların 2023 yılında 2022 yılına göre metrekare bazında yüzde 48 oranında azaldığını ortaya koydu.

Asgari ücret dolar bazında yıllar içinde ne kadar oldu? Bakın asgari ücret nereden nereye gelmiş...

2024 yılı asgari ücret dün belli oldu. Yeni asgari ücret 17 bin 2 lira olarak açıklandı ve orta Vadeli Program'daki ortalama döviz kuru dikkate alındığında 462 dolar oldu. Peki asgari ücret yıllar içinde dolar bazından nereden nereye geldi?

TARİŞ, çekirdeksiz kuru üzüm alım avans fiyatlarında güncellemeye gitti

TARİŞ Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Türker, çekirdeksiz kuru üzüm alım avans rakamlarını kalite bazında güncellediklerini kaydetti. Türker, yaptığı yazılı açıklamada Birliğin tüm imkanlarını sağlayarak üreticilerin yanında olduğunu bildirdi.

OSS: Yurt içi satışlar dolar bazında yüzde 10,83 oranında yükseldi

Otomotiv satış sonrası pazarında yaşanan artış trendi üçüncü çeyrekte de giderek devam etti. İşte haberin ayrıntıları...

İkinci el online araç pazarında Ağustos'ta en çok satılan markalar açıklandı!

İkinci el online araç pazarında Ağustos'ta en çok satılan markalar belli oldu. Türkiye 2.el online araç pazarında geçen ay Volkswagen en çok tercih edilen marka olurken, model bazında binekte en çok Clio, hafif ticaride de Doblo satıldı.

İstanbul'da metrekare bazında en pahalı ofis kirası 765 TL ile Levent'te!

İstanbul'da metrekare bazında ofis kiraları açıklandı. Haziran'da İstanbul ofis pazarında genel arz 6,46 milyon metrekare olurken, doluluk da son 10 senenin zirvesinde. Peki İstanbul'da ofis kiraları ne kadar oldu?

Asgari ücret 6 ayda dolar bazında yüzde 20,9 değer kaybetti! Asgari ücret kaç 11 bin 825 TL mi olacak?

Asgari ücrete Temmuz ayında yapılacak zam için geri sayım başladı. Açıklanan rakamlara göre; asgari ücret 6 ayda dolar bazında yüzde 20,9 değer kaybetti. Peki asgari ücret Temmuz'da kaç TL olacak? 

Borsa İstanbul, 2022 yılında dünyanın en fazla kazandıran borsası oldu!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Borsa İstanbul’un dünyadaki borsalar arasında dolar bazında yüzde 105 ile en fazla getiriyi sağladığını açıkladı. Buna göre Borsa İstanbul 2022 yılında dünyanın gelir şampiyonu oldu.

Gümüş yatırımcısına dolar bazında yüzde 25 getiri sağlayacak! Elinde gümüş olanlar hemen baksın! Tarih verildi...

Uzmanlar tarafından gümüşün yatırımcısına dolar bazında yüzde 25 getiri sağlaması bekleniyor. Elinde gümüş olanlar hemen baksın! Gümüşün yükseleceği tarih verildi...

Türk Lirasının reel değeri mayıs ayında yüzde 1,88 geriledi!

Merkez Bankası verileri kapsamında reel efektif döviz kuru endeksi mayısta, TÜFE bazında nisandaki 59.03 seviyesinden 57.92 bandına geriledi. Böylece mayısta TL’nin reel değeri yüzde 1,88'e indi.

Haznedar ada bazında kentsel dönüşüm Haberi

Haznedar ada bazında kentsel dönüşüm

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası, Haznedarda da geniş katılımlı bir toplantıyla masaya yatırıldı. Merter Greenpark Otel'de gerçekleşen ve Haznedar Bilge Sokak sakinlerinin katıldığı ilk tanıtım toplantısında; ada bazında kentsel dönüşüm masaya yatırıldı. Müteahhit firmaların tanıtım videolarının sunumundan sonra SEN-KO Yapı Proje Müdürü Selim Makas, 6306 sayılı kentsel dönüşüm yasası hakkında bilgi verdi. 


Kare Yapı ve SEN-KO Group'tarafından oluşturulan bir proje sokak sakinlerine tanıtıldı. Mimar Fırat Çuşkun yapılacak projeyi sunarken, "7200 m2 alana uygulanacak yerde, 27 adet parsel mevcut. 

24.892 m2 inşat alanına sahip alana % 35 imar artışına sahip oluyor" dedi. 


396 DAİRE 90 İŞYERİ... 

16 içat olarak üç bloktan yapılması planlanan projenin tanımını Mimar Zühal Tuğra gerçekleştirdi. Sokak sakinleri merak ettikleri sorulan yetkililere sordular. 


Kimileri kira bedelini merak ederken kimileri de güven duygusunun...