22 / 07 / 2024

Hekimi olmayan apartmana ceza

Hekimi olmayan apartmana ceza

1 Temmuz 2016 itibarıyla bütün işyerlerinde uzman ve hekim görevlendirilmesi zorunlu olacak. Sigortalı kapıcı çalıştıran apartman yöneticileri de buna uymak zorunda. Aksi halde apartmanı her ay için 13 bin lira idari para cezası bekliyor.

Belgesi olmayan satış ve kiralama yapamayacak!

Türkiye'deki tüm binaların 1 Ocak 2020 tarihine kadar Enerji Kimlik Belgesi alması gerekiyor. EKB'si olmayan binalarda alım, satım ve kiraya verme işlemleri yapılamayacak.

Nilüfer'e imar izni olmayan bölgeye 7 milyon TL'lik villa!

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı CHP'li Turgay Erdem'in imar izni olmayan bölgeye 7 milyon TL'ye villa yaptırdığı iddia edildi.

Sakarya’da spor tesisi olmayan ilçe kalmayacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak inşa ettiğimiz Sapanca Spor Tesisleri de artık açılış için gün sayıyor. Geyve ilçemize de spor tesisi kazandıracağız. İnşallah Sakarya’mızda spor tesisi olmayan ilçe kalmayacak” dedi.

TOKİ'den konutu olmayan er ve erbaşlara öncelik!

Yeni askerlik sistemi teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Buna göre, TOKİ yaptığı konutların tahsisinde, kendi üzerine kayıtlı konutu olmayan erbaş ve erler öncelikli istifade ettirilebilecek...

Vatandaşın rızası olmayan hiçbir dönüşüme başlanmayacak!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, "Vatandaşın rızası olmayan hiçbir kentsel dönüşüme başlamayacağız" dedi...

Datça'nın imar planı olmayan 3 mahallesi mecliste!

Muğla'nın Datça ilçesinde imar planı olmayan Mesudiye, Yaka ve Cumalı mahallelerinin imar planları meclis gündeminde yer aldı.

10 maddede resmiyette toplu yapı olmayan siteler ve hukuku!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "resmiyette toplu yapı olmayan siteler ve hukuku" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Tapuya tescilli olmayan gayrimenkulün devri yapılabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Tapuya tescilli olmayan gayrimenkulün devri yapılabilir mi?' sorusunu yanıtladı. 

Mistral GYO finansal raporlarını konsolide olmayan şekilde yayınlayacak!

Mistral GYO, 2019 yılı raporlarından itibaren finansal raporlarını konsolide olmayan tipte düzenleyerek kamuoyuna açıklayacak...

Hiçbir deneyimi olmayan firma konut yapmasın!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Müteahhitlerimizi sınıflandırdık, o sınıflar çerçevesinde artık herkes yapabildiği, teknik deneyimi neyse, o deneyim çerçevesinde iş yapsın istiyoruz. Hiçbir deneyimi olmayan firma gidip, 3-5 bin konut yapmasın" dedi.

Kat irtifakı olmayan eve kredi yok!

Yeni bir ev almak istiyorsunuz, bir evi görüp beğendiniz. Karar vermeden önce tapudan kat irtifaklı olup olmadığını araştırın. Kat irtifakı olmayan evlere bankalar kredi vermiyor.

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan 11 Kasım 2019'dan sonra çalışamayacak!

İNTES Başkan Vekili Gürhan Özdemir, 1 Kasım 2019'dan itibaren mesleki yeterlilik belgesi olmayan inşaat işçilerinin şantiyelerde çalıştırılamayacağını açıkladı.

Yetki belgesi olmayan emlakçıya bugünden itibaren ruhsat yok!

Emlak sektörüne yönelik düzenleme kapsamında bugünden itibaren yetki belgesi olmayan emlak işletmelerine ruhsat verilmeyecek. 

Hekimi olmayan apartmana ceza Haberi

Hekimi olmayan apartmana ceza


İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 30 Aralık 2012 tarihinde yürürlüğe girdi. Kanun iş sağlığı ve güvenliği konusunda yepyeni bir çerçeve öngörüyordu. Özellikle her işyerinde bir iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi bulunması gerekliliği tam bir devrimdi. Ancak bu konuda işyerlerine çalışan sayısı ve tehlike sınıfı uyarınca bir geçiş süreci tanınmıştı. Geçiş sürecinin son aşaması 1 Temmuz 2016’da tamamlanacak. Bu tarihten sonra kamu-özel fark etmeksizin bütün işyerlerinde uzman ve hekim görevlendirilmesi zorunlu olacak.


1 TEMMUZ KRİTİK TARİH

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu işyerlerini az tehlikeli-tehlikeli-çok tehlikeli olmak üzere üç sınıfta gruplandırıyor. İşyerleri tehlike sınıfına ve çalışan sayısına göre farklı tarihlerde iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi görevlendirmek durumunda. 1 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla kamu kurumları ve az tehlikeli sınıfta yer alıp 50’den...