05 / 05 / 2024

helinamın termal tatil köyü projesi diyarbakır

helinamın termal tatil köyü projesi diyarbakır

Dünya Gazetesi Diyarbakır Bölge Temsilcisi Mahir Solmaz bugünkü köşe yazısında Diyarbakır'da başlayan kentin değişimi ve gelişimi için yapılmakta olan ve yapılacak olan yeni yatırımlardan bahsediyor..

Putin'in hava savunma sistemi ile korunan kır evi ortaya çıktı!

Rusya Devlet Başkanı Putin ve eski jimnastikçi kız arkadaşı Kabaeva'nın birlikte tatil yaptığı iddia edilen ve hava savunma sistemiyle korunan kır evi ortaya çıktı.

Kurban Bayramı tatili için oteller doldu: Turizmde bayram sevinci

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 gün resmi tatil ilan etmesinin ardından Kurban Bayramı’nda, Antalya bölgesinde pek çok otelde rezervasyonlar bugünden yüzde 100 doluluğa ulaştı.

Arefe günü resmi tatil mi? Özel sektör arefe günü yarım gün mü? Arefe günü bayram mesaisi sayılır mı?

Arefe gününe dair sorulan soruların, Kurban Bayramı yaklaşılırken sıklaştı. Arefe günü resmi tatil mi değil mi? İşte detaylar!

Seçimin ertesi günü okul var mı, yok mu?  29 Mayıs Pazartesi günü okullar tatil mi?

Türkiye 13. Cumhurbaşkanını seçmek için 28 Mayıs'ta ikinci kez sandığa gidecek. Peki, Seçimin ertesi günü okul var mı, yok mu?  29 Mayıs Pazartesi günü okullar tatil mi? İşte detaylar

Öğrenciler dikkat; Okullar ne zaman yaz tatiline girecek? Tarih değişti mi?

Deprem sonrası okullar iki hafta tatil edilmişti. Ayrıca seçimler nedeniyle de öğrenciler fazladan birer gün daha tatil kullandılar. Peki bu durum yaz tatiline yansıyacak mı? Yaz tatili süresi kısalacak mı? İşte detaylar...

15 Mayıs okullar tatil mi? Seçim sonrası resmi tatil mi? 15 Mayıs bankalar açık mı? Seçimden sonraki gün tatil mi?

15 Mayıs okullar tatil mi edildi? Seçimden sonraki gün okullar tatil mi? 15 Mayıs bankalar açık mı? İşte detaylar!

Milli Eğitim tatili uzatıp, 3 gün daha ekleme yaptı! Çocuklar buna çok sevinecek!

Arka arkaya gelen tatil müjdeleri öğrencileri sevindirdi. Tatilin son gününde milli eğitim bakanlığı bir açıklama yaptı. Açıklamayla birlikte öğrenciler sevindi. Üç gün daha tatil olacak. İşte tüm detaylar…

Bayramda çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacak? İlave çalışma ücreti hesaplama yöntemi nasıl olur?

Bayramda kamu kurum ve kuruluşlarının resmi tatil sebebiyle kapalı olduğu biliniyor. Fakat özel sektör çalışanları bayramda mesailerini sürdürüyor. Peki Bayramda çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacak? İlave çalışma ücreti hesaplama yöntemi nasıl olur? 

Valilikten son dakika açıklaması! Yarın okullar tatil mi? 31 Mart Cuma Ordu ve Muş'ta okul var mı, tatil mi oldu?

Son dönemlerde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle, Muş ve birçok ilde veli ve öğrencilerin merakla sorduğu "okullar tatil mi?" sorusu gündeme geldi. Peki, Yarın okullar tatil mi? 31 Mart Cuma Muş'ta okul var mı, tatil mi oldu?

2023 okullar 13 Şubata kadar tatil mi? 7 Şubat İstanbul, Ankara ve İzmir’de okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi?

Okullar yarın tatil mi? 2023 okullar 13 Şubat’a kadar tatil mi soruları merakla soruluyor. İşte bu konuya dair detaylar!

Hazırlayın valizleri tatil başlıyor! Pegasus’tan büyük kampanya: Yurt dışına 1€+vergilerle uçak bileti!

Bu fırsatla seyahat etmeyen kalmasın! Pegasus yurt dışı bilet kampanyası başlattı. Hem de sadece 1 euro artı vergilerle! Kampanyadan yararlanmak için acele et. 17 Ağustos’ta bitiyor!

Bayram tatili 9 gün mü oldu? Ramazan Bayramı tatili kaç gün? Resmi tatil ilan edildi mi?

Ramazan Ayı'nın sona yaklaşmasıyla birlikte Ramazan Bayramı'nda kaç gün tatil olacağı merak edilmeye başlandı. Peki, bayram 9 gün tatil olacak mı? İşte konuyla ilgili tüm detaylar...

22 Nisan Cuma günü okullar tatil mi? 22 Nisan Cuma günü okullar yarım gün mü? İşte 22 Nisan Cuma günü detayları

Öğretmenler, öğrenciler ve veliler 22 Nisan Cuma günü okulların tatil olup olmayacağını merak ediyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın bu yıl Cumartesi gününe denk gelmesi üzerine 22 Nisan Cuma günü okullar tatil olacak mı sorusu gündeme geldi. İşte 22 Nisan Cuma günü detayları...

helinamın termal tatil köyü projesi diyarbakır Haberi

helinamın termal tatil köyü projesi diyarbakır

Göründüğü kadarı ile Diyarbakır'da bir şeyler değişecek ve gelişecek gibi. Tabii bunun için kentin bütün dinamikleri ile çok daha fazla çalışması gerekiyor. 


Ayrıca her alanda koltuk sevdalıları yerine hizmet sevdalılarının kent yönetiminde söz sahibi olması şart. Elbette sorunlar çok fazla. Öncelikli olarak Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) sorunlarına değinmeden geçemeyeceğim. Çünkü ciddi anlamda OSB yatınmcısı birçok dezavantajına rağmen rekabet edip, ayakta durmaya çalışıyor. OSB'nin öncelikli problemi ve en acil olan sorunu ise doğalgaz. Bu sorunun uzamasındaki sır perdesi henüz çözülmüş değil. İkinci öncelik sırası ise demiryolu. Limanlara ulaşımda demiryolu şart. Sadece doğalgaz ve demiryolu ile artan maliyeti hepimiz az çok tahmin ediyoruz. 


Umut veren yatırımlar 


Sözünü ettiğim sorunlara rağmen OSB'de arsa tahsisi yapılan başvuru sayısı 200'ü buldu. Verilen yatırım teşvik belgesi sayısı...