17 / 02 / 2025

Her daire asansör aidatı öder mi

Her daire asansör aidatı öder mi

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında her daire asansör aidatı öder mi sorusunun yanıtını kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Her daire asansör masrafı öder mi? 

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında bina içerisinde bulunan her dairenin asansör masrafı ödeyip ödemeyeceğini sorusunu yanıtladı. İşte İmal'ın o yazısı...

Her daire asansör aidatı öder mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında her daire asansör aidatı öder mi sorusunun yanıtını kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Faruk Özlü: Her asansör yılda 1 kez kontrolden geçmeli!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "500 binden fazla asansörün bulunduğu Türkiye'de 2013 yılında 152 bin asansörün denetimi yapılmıştı. Bu yıl ise bu rakamın 270 bin olarak gerçekleşmesini öngörüyoruz." dedi.

Ankara'da asansör riski tavan yaptı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "Yapı kullanım izni almış binalarda toplam 477 bin 386 adet asansör var. Bakanlıkça yetkilendirilen 25 adet A tipi muayene kuruluşunca her asansöre yönelik olarak yılda bir defa periyodik kontrol yapılıyor" dedi.

Otis'ten yüksek taşıma kapasite asansör ünitesi ile kullanışlı çözümler!

Türkiye’nin en hızlı ve en yüksek asansörlerini üreten Otis Türkiye, sektörde bir ilke imza attığı, yüksek taşıma kapasiteli ve makine dairesiz ‘Robusta’ asansörü ile her türlü yapı için kullanışlı çözümler sunuyor.

Binalara 10 kişilik asansör zorunluluğu geliyor!

Asansörler, 1 Ocak 2017 tarihinden sonra yapılacak tüm binalarda engelli erişimine uygun olarak tasarlanacak. Her binada en az 10 kişilik bir asansör olacak.

Yeşil etiketi olmayan asansör güvenilir mi?

“Yeşil etiketi olmayan asansörlere binmeyin” uyarısı yapan Ayşegül Nuhoğlu, “Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği’ne göre her asansörün bir kimliği ve asansörün görünür bir yerine asılı yeşil etiketi olmalı.

HMF Asansör, hava ile çalışan vakum asansörleri piyasaya sundu!

HMF Asansör, hava ile çalışan ENI vakum asansörlerini piyasa sundu. Asansör kuyusu ve makine dairesi gerektirmeyen ev, işyeri, kamu kuruluşları gibi her yapıya vakum asansörler sektöre yeni bir konsept getirecek.

Her 10 asansörün 6'sında ölüm riski var!

Son dönemde yaşanan kazalarla gündeme gelen asansörlerle ilgili hazırlanan rapor riskin büyüklüğünü gözler önüne serdi. Üç yıldan bu yana Türkiye'deki 400 bin asansörün 152 bini denetlendi..

İzmir'deki asansör faciasında 4 işçi yaralandı!

İstanbul Mecidiyeköy'deki asansör kazasının ardından ikinci kaza haberi İzmir Karşıyaka'dan geldi. Karşıyaka ilçesinde bir inşaatın dış cephesinde çalışan 4 işçi, bulundukları asansörün 5. kattan düşmesi sonucu yaralandı.

İşçilerin bulunduğu asansör düştü: 4 yaralı

Karşıyaka'da bir inşaatta 4 işçinin bulunduğu dış cephe asansörü 5. kattan düştü. Yaralanan 4 işçi hastanelerde tedavi altına alındı. İşçilerin çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu öğrenildi.

İlhan Kartal: Asansör bakımı öncelikli konumuz!

Yönetim hizmeti sunulan sitelerin idari ve mali konularının görüşüldüğü aylık olağan Site Müdürler Toplantısında Asansör Bakımı, Yangın Söndürme sistemler ile Hidrofor Sisteminin Bakımı konuları ele alındı

Tekirdağ'da asansör boşluğuna düşen kişi öldü!

Alınan bilgiye göre, Hüseyin Gökçek, (55) Orta Cami Mahallesi Pala Sokak'ta kendisine ait inşaat halindeki binada inceleme yaptığı sırada, binanın 4. katından asansör boşluğuna düştü.

Her daire asansör aidatı öder mi Haberi

Her daire asansör aidatı öder mi

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında her daire asansör aidatı öder mi sorusunun yanıtını kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

İstanbul İstinye'de 7 katlı bir apartmanda oturuyorum. Dairem KAT 1'de. Yöneticimiz değişti. Yeni yönetici asansör aidatı istedi. Dairemin bulunduğu katta asansör yok. Bu konuda ne yapabilirim?

Site dışındaki asansörlü apartmanlarda bu gibi sorunlar sık yaşanıyor maalesef. Kat Mülkiyeti Kanunu'na tabi binalarda ortak yerleri kullanmamaktan dolayı bunların masrafına iştirakten kaçınılamaz. Ancak bunun aksine hükümler yönetim planına konulabilir ve böyle bir hüküm de geçerlidir.

Çoğunlukla uygulamada gördüğümüz, bu tür bağımsız kat maliklerinin asansör giderlerinden muaf tutulduğudur. Eğer yönetim planında böyle bir madde yoksa, konuyu bağımsız bölüm malikleri toplantısında gündeme getirerek, yönetim planı değişikliği talep edebilirsiniz. Bu toplantıda istediğiniz gibi bir karar...