19 / 07 / 2024

hereke fabrikayi hümayun

hereke fabrikayi hümayun

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli ve Körfez ilçesinin gelişimi için projeler ortaya koyduklarını belirterek, kendi dönemlerinde Hereke' de önemli hizmetler yapıldığını söyledi...

Hümayun Turizm Anonim Şirketi Kuruldu!

Hümayun Turizm Anonim Şirketi Kadıköy'de Abdullah Düzcan tarafından kuruldu!

Edirne'ye Fatih Sultan Mehmet Müzesi yapılacak!

Edirne'de adına inşa edilecek müzede Fatih Sultan Mehmet, Kur'an'ın tefsirine dayalı "Huzur-ı Hümayun dersi" verirken canlandırılacak.

Harem-i Hümayun'un 3 bölümünde restorasyon çalışmaları tamamlandı! 

Topkapı Sarayı'nın Harem-i Hümayun bölümünde bulunan Valide Taşlığı, Ocaklı Sofa ve Çeşmeli Sofa, 6 yıldır süren restorasyon çalışmalarının ardından yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine tekrar açıldı. 

Kocaeli Yukarı Hereke’ye gençlik merkezi inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Gençlik Merkezleri kervanına, Yukarı Hereke Gençlik Merkezi’ni ekliyor.

İlber Ortaylı'dan 'Kanal İstanbul' yorumu!

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı'ya göre; Kanal İstanbul projesinin gerçekleşmesi için Osmanlı’nın sefer-i hûmayun köprülerinden mutlaka bazılarının suyun altında kalması ve kanal için kazılması gerekiyor.

İşyurtları Kurumu mimari eserleri ihya edecek! 

Pek çok iş kolunda faaliyet gösteren Adalet Bakanlığı Cezaevleri İşyurtları Kurumu, mimari eserleri ihya etmeye hazırlanıyor. Kurum, Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumu olarak kullanılan kışlanın içerisindeki talim avlusu girişini ve Piyade Kışla-ı Hümayun Camii’ni restore edecek. 

Büyükyalı'da restore edilen tarihi yapılar halka açılıyor!

İstanbul'da 6 milyar liralık yatırım ile hayata geçirilen Büyükyalı projesinde, restore edilen tarihi yapılar yaşam alanlarına döndürüldü. Bu kapsamda, Osmanlı’nın ilk sanayi tesislerinden 'Fabrika-ı Hümayun'un 100 yıl aradan sonra sivil ziyarete açılması planlanıyor. 

Şarık Tara son yolculuğuna uğurlandı!

Önceki gün vefat eden Enka İnşaat ve Sanayi AŞ Kurucusu ve Onursal Başkanı Şarık Tara için, Bebek Hümayun-u Abad Camisi'nde cenaze namazı kılındı.

Hereke Kalesi'nde restorasyon devam ediyor!

Körfez Belediyesi tarafından Hereke Kalesi’nde başlatılan restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Kocaeli Yukarı Hereke Kültür Merkezi'nin kaba inşaatı bitti!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapımı devam eden Yukarı Hereke Kültür Merkezi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kaba İnşaatı tamamlanan inşaatta sona yaklaşıldı.

Kocaeli Hereke Kültür Merkezi'nin yüzde 60'ı tamamlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Yukarı Hereke’de yapılan Kültür Merkezi'nin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Kültür Merkezi'nin şuana kadar yüzde 60'ı tamamlandı.

Osmanlı Otağı turizme açılıyor!

Konya'da, Osmanlı kültürü ve geleneğini yaşatmak adına Osmanlı Eğitim Derneği ve TÜRSAB Konya Bölgesel Yürütme Kurulunca hayata geçirilecek "Osmanlı Otağ-ı Hümayun Projesi" basına tanıtıldı

Denak İnşaat Emlak Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Denak İnşaat Emlak Ticaret Limited Şirketi, Deniz Özcan ve Akın Kırçiçek ortaklığıyla 50 bin TL sermaye ile 1 Şubat'ta Ümraniye, Necip Fazıl Mahallesi, Hümayun Sokak'ta kuruldu.

hereke fabrikayi hümayun Haberi

hereke fabrikayi hümayun


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Türkiye, AK Parti iktidarıyla 11 yılda tarih yazdı" dedi.


Işık, partisinin Hereke'deki seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada, Kocaeli ve Körfez ilçesinin gelişimi için projeler ortaya koyduklarını belirterek, kendi dönemlerinde Hereke'de önemli hizmetler yapıldığını söyledi.


"Hereke'nin mutlaka ama mutlaka başarması gerektiğini düşündüğümüz birşeyi var, o da Hereke'nin halıcılıkta tekrar merkez haline gelmesi" diyen Işık, Hereke halısıyla ilgili çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.


Bakan Işık, vatandaşlardan destek isteyerek, "Bizim yanımızda olduğunuzu bize hissettirin. Herekemizi çok daha güzel yerlere taşıyalım. Hereke Kalesi'nin ihale süreci devam ediyor. Hereke Kalesi'nin tüm ihtişamıyla en azından ön cephesini ilk etapta ortaya çıkaracağız. Eski halı fabrikamız Fabrikay-i Hümayun'un arka kısmı ihale edildi. Çelik konstrüksiyonla yapılacak, ön kısmı da 1-1,5 yıl içinde tamamen restore edilecek. Hereke...