01 / 05 / 2024

HES projeleri nelerdir

HES projeleri nelerdir

Antalya'da bulunan Alara Nehri üzerinde planlanan 7 HES'ten 2'si için mahkemenin iptal karan vermesinin ardından, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, aynı nehir üzerine yeni bir HES için daha 'ÇED Olumlu' raporu verdi.

İmar planı çeşitleri nelerdir?

İmar planı, şehir planlamada dikkate alınan bir düzenlemedir. Şehir ve çevre planlama stratejilerinde farklı imar projeleri devreye girer. Peki imar planı nedir, imar planı çeşitleri nelerdir ve özellikleri nelerdir? İşte imar planı ve çeşitleri hakkında bilinmesi gerekenler...

TOKİ’den 2 bin 2 konut müjdesi! TOKİ'nin yeni projeleri nelerdir?

TOKİ, dar gelirli aileleri ev sahibi yapmaya devam ediyor. TOKİ, Şanlıurfa merkez ve Eyyübiye ilçelerinde konutlar ihaleye çıkacak. İşte haberin detayları!

TOKİ yeni konut projeleri ne zaman yapılacak? 

Uygun fiyata konut sahibi olmak isteyenler TOKİ'nin yeni projelerini araştırmaya başladı. TOKİ yeni konut projeleri ne zaman yapılacak? Başvuru şartları nelerdir? 

TOKİ yeni konut projeleri neler?

TOKİ 50 bin sosyal konut kampanyasından sonra gözler yeni projelere çevrildi. Peki, TOKİ yeni konut projeleri nelerdir? İşte tüm detaylar....

Yapı projeleri nelerdir?

Yapı projelerinin neler olduğuna ilişkin esaslara Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yer veriliyor. Peki, yapı projeleri nelerdir? Nasıl hazırlanır?

Trabzon Akçaabat Işıklar HES projesi incelendi!

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Düzköy, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerindeki projeleri inceledi. Yavuz, Akçaabat Işıklar (Visera) HES''te incelemelerde bulundu.

Çiğdem HES projeleri faaliyetine devam ediyor!

Kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle Samsun 1. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı verdiği Çiğdem 1, 2, 3 HES projelerinin, karara rağmen çalıştığı ortaya çıktı.

Rize'de HES projeleri arttı!

Yıllık yaklaşık 2 bin 400 kilogram ile Türkiye'nin en çok yağış alan ili olan Rize'de hidroelektrik santral (HES) projelerinin bulunduğu vadilerdeki dere yatakları suya hasret kaldı.

Türkiye'de Hes projeleri devam edecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "HES'ler Türkiye'de elektriğin sigortasıdır. Baraj ve hidroelektrik santralleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Mersin Kadıncık 1 ve 2 HES projeleri özelleştirildi!

ÖZELLEŞTİRME Yüksek Kurulu (ÖYK), Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Kadıncık 1 ve Kadıncık 2 hidroelektrik santrallerinin (HES) işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin nihai kararı onayladı.

Fatma Güldemet Sarı: HES projeleri engelleniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Türkiye'de yapılan her HES projesi, her rüzgar enerjisi projesi, her nükleer enerji projesi basına, kamuoyuna kötü yansıtılarak bir direnç oluşturularak engellenmeye çalışılıyor." dedi.

3 ilde HES ve RES projeleri için kamulaştırma!

Zonguldak'ta Çayaltı HES I-Çayaltı HES II Enerji Nakil Hattı, Bilecik'te Gök Hidroelektrik Santrali ve Hatay'da Özbek Rüzgâr Enerjisi Santralinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Doğu Anadolu'daki HES projeleri ekonomiye 800 milyon dolar katkı sağladı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığının, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 2003-2015 arasında hayata geçirilen HES projeleriyle ekonomiye 800 milyon dolar katkı sağlandı.

HES projeleri nelerdir Haberi

HES projeleri nelerdir

Antalya Gündoğmuş'ta Uçansu Şelalesi'ni de içine alan doğa harikası Alara Nehri üzerinde planlanan 7 HES'ten 2'si için mahkemenin iptal karan vermesinin ardından, Enerji ve Tabü Kaynaklar Bakanlığı, aynı nehir üzerine yeni bir HES için daha 'ÇED Olumlu' raporu verdi. Gündoğmuş İlçesi'nde Uçansu Şelalesi'ni de içine alan Alara Nehri üzerinde planlanan 7 HES'ten 2'si için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca verilen 'ÇED Gerekli Değildir' raporu, köylülerin açtığı davalarla 2013 yılında Antalya l'inci İdare Mahkemesi'nce iptal edildi. Hayat 1 ve Hayat 2 regülatör ve HES projelerine karşı hukuk mücadelesini kazanan köylüler için bakanlıktan kötü bir haber daha geldi. Bakanlık bu kez mahkemenin iptal ettiği 2 HES projesinin hemen üst tarafında planlanan Kamer HES Regülatörü ve HES projesi için 'ÇED Olumlu' raporu verdi. 


TOPLAM...