06 / 05 / 2024

heybeliada sanatoryumu

heybeliada sanatoryumu

Türkiye’nin ilk verem hastanesi olarak 1924 yılında Atatürk’ün isteğiyle kurulan, veremli hastaların yıllarca şifa bulduğu Heybeliada Sanatoryumu, 9 yıldır kapalı...

Yılmaz Erdoğan Heybeliada Sanatoryumu'nu restore ettirdi!

Yılmaz Erdoğan, Kelebeğin Rüyası filmi için Heybeliada Sanatoryumu'nu restore ettirdi...

1933 yılında Heybeliada'da İsmet Paşa yolu 21 bin liraya yapılmış!

1933 yılında İstanbul'da bazı yollar yapılmış. Bunlardan biri de Heybeliada İsmet Paşa yolu. Söz konusu yol 21 bin liraya mal olmuş.

İstanbul Adalar'da rant iddiası! Heybeliada ve Burgazada'dan sonra sıra oraya geldi! 150 bin liradan kiraya veriliyor...

Geçtiğimiz hafta Heybeliada ve Burgazada'da bu rant çabalarından sonra sıra Burgaz’daki Martha Koyu ve koyun sırtında yer alan sebze bahçesi ihaleye çıkarılıyor iddiası gündeme geldi. 

Vakıflar'dan Heybeliada'da restorasyon karşılığı kiralık ahşap ev! 

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Heybeliada'da yer alan bahçeli ahşap evi restorasyon ya da onarım karşılığı kiraya verecek. 

Vakıflar’dan Heybeliada'da restorasyon karşılığı ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, restorasyon veya onarım karşılığı kiralama ihalesi gerçekleştiriyor. İşte ihale detayları...

Heybeliada Sanatoryumu davasında ara karar: Arazinin imar planları istendi!

Türkiye'nin ilk pandemi hastanesi olarak 1924'te Atatürk'ün isteğiyle kurulan Heybeliada Sanatoryumu'nun Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edilmesi ile ilgili işlemin iptali için açılan davada ara karar verildi...

Heybeliada Sanatoryumu’nun Diyanet’e tahsisi yargıya taşınıyor!

Sağlık Bakanlığı’nın 2005’te kapattığı Heybeliada Sanatoryumu’nun açılması için mücadele devam ediyor. CHP’li Umut Oran “Salgında hastanenin hizmete girmesi gerekiyor. Mahkemeye başvuracağız” diye konuştu.

Heybeliada sakinleri hastanelerini geri istiyor!

Heybeliada sakinleri, Heybeliada Sanatoryumu ile olarak ne düşünüyor? İşte merak edilen o yanıtlar...

Bağcılar İSMEK binası Diyanet'e devredildi!

İstanbul’da, bira fabrikası arazisi ve Heybeliada’daki sanatoryumun ardından 11 yıldır kurs merkezi olan bina da Diyanet İşleri’ne tahsis edildi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Heybeliada Sanatoryumu açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Heybeliada Sanatoryumu tartışmalarına ilişkin, "Şimdi metruk durumda kullanılmıyor. Biz talep ediyoruz. Sağlık adına oraya yatırım yapmaya hazırız" dedi.

Türk Tabipler Birliği'nden Heybeliada Sanatoryumu açıklaması!

TTB, 1924'te, Cumhuriyet’in ilanından kısa bir süre sonra açılan Heybeliada Sanatoryumu'nun Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Heybeliada arazisi açıklaması!

Diyanet İşleri Başkanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında yeniden bir pandemi hastanesi inşası planlanması durumunda Heybeliada'daki araziyi iade etmeye ve süreçle ilgili gerekli desteği vermeye hazır olunduğunu açıkladı. 

Heybeliada Sanatoryumu karantina merkezi olsun önerisi!

Türkiye’nin ilk pandemi hastanesi “İslami Eğitim Merkezi” kurulması için Diyanet’e verildi. Halk “Burası karantina merkezi olmalı” dedi. 

Heybeliada’ya pandemi hastanesi önerisi!

Türkiye’nin ilk pandemi hastanesi Heybeliada hastanesinin arazisi, Diyanet’e devredildi. Pandemi illetiyle mücadele ettiğimiz şu günlerde o araziye mükemmel bir pandemi hastanesi yapılması önerisinde bulunuldu.

heybeliada sanatoryumu Haberi

heybeliada sanatoryumu

Türkiye’nin ilk verem hastanesi olarak 1924 yılında Atatürk’ün isteğiyle kurulan, veremli hastaların yıllarca şifa bulduğu Heybeliada Sanatoryumu, 9 yıldır kapalı...


Türkiye'nin ilk verem hastanesi olan Heybeliada Sanatoryumu çürümeye terk edildi. 1924 yılında Atatürk’ün emriyle kurulan ve 81 yıl boyunca hizmet veren tarihi Heybeliada Sanatoryumu kaderine terk edilmiş durumda. 224 dönüm arazinin içinde bulunan, Rumlar döneminden kalan tarihi bina, ağaçlarla çevrilmiş tepenin tam ortasında harabe halde duruyor.

Türkiye’nin ilk verem hastanesi olan Sanatoryum, 1924’te Atatürk’ün emriyle Heybeliada’nın Çamlimanı Mevkii’nde 16 yataklı olarak açıldı. “İnce hastalık” denen veremli hastaları tedavi amacıyla kurulan hastane, temiz havası, binayı çevreleyen çam ağaçları, özel doktor ve hemşireleri ile kısa sürede veremliler için şifa yeri oldu.


DEPREMDE HASAR GÖRDÜ

Hastalar burada et, süt, bal gibi ürünlerle beslendi. 1940’lı yıllarda idare...