08 / 05 / 2024

heybeliada vapur iskelesi imar planı

heybeliada vapur iskelesi imar planı

Heybeliada “Deniz Otobüsü İskelesi” amaçlı 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği bugün askıya çıkarıldı...

1933 yılında Heybeliada'da İsmet Paşa yolu 21 bin liraya yapılmış!

1933 yılında İstanbul'da bazı yollar yapılmış. Bunlardan biri de Heybeliada İsmet Paşa yolu. Söz konusu yol 21 bin liraya mal olmuş.

İstanbul Adalar'da rant iddiası! Heybeliada ve Burgazada'dan sonra sıra oraya geldi! 150 bin liradan kiraya veriliyor...

Geçtiğimiz hafta Heybeliada ve Burgazada'da bu rant çabalarından sonra sıra Burgaz’daki Martha Koyu ve koyun sırtında yer alan sebze bahçesi ihaleye çıkarılıyor iddiası gündeme geldi. 

1941 yılında Belediye Haliç şirketini satın almış! Vapur seferleri düzenli hale getirilmiş

1941 yılında Haliç Şirketi'nin vapur seferlerini sekteye uğratması sonrası İstanbul Belediyesi şirketi satın alınmış.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü duyurdu! İstanbullular dikkat! Bazı vapur seferleri bugün yapılamayacak!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından  Üsküdar ve Çengelköy iskelelerinde bazı vapur seferlerinin yapılamayacağına dair açıklama geldi. Peki hangi saat aralığında seferler yapılamayacak? İşte detaylar... 

Milyonlarca İstanbullu için toplu taşımada yeni dönem başlıyor: Otobüs, metro, vapur, tramvay...

İstanbul'da toplu taşıma kullananlar için sevindirici haber geldi. Artık kent genelinde otobüs, vapur, metro ve tramvay hatlarında kredi ve banka kartları veya ön ödemeli kartlarla yapılan ödemelerde yüzde 33,33 indirim uygulanacak. Milyonlarca kişiyi sevindiren bu dönem 1 Kasım’da başlıyor.

İstanbullular hemen buraya baksın! Yarın bazı vapur seferleri iptal oldu!

İstanbul Boğazı'nda her yıl düzenlenen "Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı" etkinliği nedeniyle yarın bazı vapur seferleri iptal edilecek. 

Arabalı vapur ücretlerine zam: Yüzde 23 arttı

Arabalı vapur ücretlerine zam geldi. Otomobillerin geçiş ücreti yüzde 23 arttı. İşte yeni fiyat listesi...

Ulaşım kilitlendi! Tramvay seferleri yapılamadı, yaya ve araç trafiği durdu, vapur ve Marmaray seferleri aksadı!

Eminönü'ndeki insan yoğunluğu sebebiyle ulaşım kilitlendi. Tramvay seferleri yapılamazken, yaya ve araç trafiği neredeyse durdu. Vapur ve Marmaray seferleri de düzgün yapılamadı, aksadı.

Vakıflar'dan Heybeliada'da restorasyon karşılığı kiralık ahşap ev! 

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Heybeliada'da yer alan bahçeli ahşap evi restorasyon ya da onarım karşılığı kiraya verecek. 

İETT'den öğrencilere ücretsiz akbil uygulaması! Metro, metrobüs vapur ve otobüslerde geçerli olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi öğrencilere ücretsiz akbil duyurusu yaptı. Ücretsiz geçişler metro, metrobüs, vapur ve otobüslerde geçerli olacak. İETT'den yapılan son dakika açıklamasının detayları belli oldu! İşte ayrıntılar...

Heybeliada Sanatoryumu davasında ara karar: Arazinin imar planları istendi!

Türkiye'nin ilk pandemi hastanesi olarak 1924'te Atatürk'ün isteğiyle kurulan Heybeliada Sanatoryumu'nun Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edilmesi ile ilgili işlemin iptali için açılan davada ara karar verildi...

Bakanlıktan mavi bayraklı Sarısu Plajı'na akaryakıt iskelesi teklifi!

Beydağları Sahil Milli Parkı yer alan Sarısu Plajı'na Ulaştırma Bakanlığı'nca yapımı teklif edilen petrol iskelesi tepkilere sebep oldu. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, “Bu proje Sarısu'ya ihanettir” dedi.

Heybeliada Sanatoryumu’nun Diyanet’e tahsisi yargıya taşınıyor!

Sağlık Bakanlığı’nın 2005’te kapattığı Heybeliada Sanatoryumu’nun açılması için mücadele devam ediyor. CHP’li Umut Oran “Salgında hastanenin hizmete girmesi gerekiyor. Mahkemeye başvuracağız” diye konuştu.

heybeliada vapur iskelesi imar planı Haberi

heybeliada vapur iskelesi imar planı


İstanbul Adalar İlçesi, Heybeliada “Deniz Otobüsü İskelesi” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği tekliflerin incelenerek gerekli düzeltmeler yapılmak ve plan notu eklenmek suretiyle, bakanlık tarafından 3 Mayıs 2016 tarihinde onaylandı. 


Bugün askıya çıkarılan Heybeliada İskelesi imar planı değişikliği otuz gün boyunca askıda kalacak. İmar planı 9 Haziran 2016 tarihinde askıdan indirilecek.



İmar planı için...