30 / 04 / 2024

Hibe şartlı olarak yapılabilir mi

Hibe şartlı olarak yapılabilir mi

Hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık alınmaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemine deniyor. Peki, hibe şartlı olarak yapılabilir mi? Rücu şartlı hibe olur mu?

Tarım ve Orman Müdürlükleri'nden Kırsal kalkınma destekleme programı hibe sonuçları hakkında yayımlama! İşte sonuçlar!

Kırsal kalkınmayı desteklemek için yapılan hibe desteği için başvuru sonuçları açıklandı. İlgili olan illerin Tarım ve Orman Bakanlığı müdürlüklerinde bu sonuçlar liste olarak yayınlandı.

Koray GYO, Eyüpsultan Göktürk'teki arsasının hisselerini Eyüpsultan Belediyesi'ne hibe etti! 

Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Eyüpsultan Göktürk'te yer alan arsasının hisselerini Eyüpsultan Belediyesi lehine kayıtsız ve şartsız olarak hibe edildi. İşte ayrıntılar...

SGK'dan karşılıksız 3.984 TL hibe desteği! Başvurular başladı!

Sosyal Güvenlik Kurumu, karşılıksız para desteği fırsatı sunuyor. SGK tarafından yapılan açıklama kapsamında hibe başvurularının başladığı belirtildi. Ayda 3.984 TL olarak ödenecek hibe desteğinden yararlanmak isteyenler başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecekler.

Esnafın mutlu günü: Hibe desteği ödemeleri hesaplarda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdesi verilen esnafa hibe desteği ödemeleri bugün yapılıyor. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, twitter hesabından açıklama yaparak esnaflara 3 bin TL ve 5 bin TL olarak iki ayrı grup halinde ödemeler yapılacağını ve başvuru sıralamasının dikkate alınacağını

Esnafa hibe desteğinden kimler yararlanabilecek?

Esnafa hibe desteğine ilişkin detaylar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Esnaf ve sanatkarların birinci ve ikinci grup olarak ayrıldığını belirten Erdoğan, 5 bin ve 3 bin liralık ödemelerin yapılacağını açıkladı.

Esnafa müjde! Kira ödemeleri için hibe desteği geliyor!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ekonomik olarak zor zaman geçiren esnafa fatura ve kira ödemeleri için hibe desteği sağlanması konusunda çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Prefabrik ev yapana devletten hibe!

Devlet prefabrik ev yapacak olan ihtiyaç sahibi vatandaşlara hibe desteği sağlıyor. Diğer konutlara göre pratik ve ekonomik bir çözüm olarak öne çıkan prefabrik evler için 30 bin liraya varan yardım yapılıyor. 

Manisa'da inşaat işçisiydi! Hibe desteğiyle patron oldu

Manisa'da inşaat işçisi olarak çalışan Abdullah Ecevet, "Besi Sığırcılığı Projesi" kapsamında devletten hibe desteği alarak, kendi işinin patronu oldu.

Ordu'daki heyelanda mağdur olanların evi hibe olarak yapılmalı!

MHP Ordu Milletvekili Enginyurt, "Ordu'daki heyelanda mağdur olanların evi hibe olarak yapılmalı" dedi...

Hibe senedi örneği!

Taşınmaz malların tapusu satılabildiği gibi hiçbir bedel almaksızın hibe de edilebiliyor. Hibe işlemi rücu şartlı olarak da yapılabiliyor. Peki, hibe senedi nasıl hazırlanır? İşte hibe senedi örneği..

Hibe şartlı olarak yapılabilir mi?

Hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık alınmaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemine deniyor. Peki, hibe şartlı olarak yapılabilir mi? Rücu şartlı hibe olur mu?

Arsa hibe harcı 2016!

Arsa devir işlemleri bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Bedelsiz olarak yapılan bu devir işlemine hibe deniyor. Peki, arsa hibe harcı 2016 ne kadar?

Tapu hibe harcı 2016!

Bir taşınmazın tapusunun devir işlemleri bedel karşılığında yapılabildiği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Tapu dairesinde yapılan hibe işlemi için belli oranlarda tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, tapu hibe harcı 2016 ne kadar?

Hibe şartlı olarak yapılabilir mi Haberi

Hibe şartlı olarak yapılabilir mi

Hibe şartlı olarak yapılabilir mi?

Tapu dairesinde yapılabilen işlemler arasında hibe de yer alıyor. Hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık alınmaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemine deniyor.


Hibe işleminin yapılabilmesi için bazı koşullar aranıyor. Reşit ve mümeyyiz olmayan kişiler kanuni temsilcilerinin (veli veya vasinin) izni ile dahi bağış yapamıyor.


Vasi, vesayeti altındaki kimsenin malını bağışlayamıyor. Anne-baba da velayetleri altındaki küçüğün malını satabildiği halde bağışlayamıyor. Peki, hibe şartlı olarak yapılabilir mi?


Borçlar Kanunu gereğince rücu şartı ile bağış yapılabiliyor. Buradaki rücu şartı, bağışı kabul edenin bağışı yapandan önce ölmesi halinde, taşınmazın mülkiyetinin bağışı yapana (eski malike) geri dönmesidir. 


Bu rücu şartı tapusicilinin şerhler sütununa " ... lehine bağıştan rücu şartı vardır. Tarih - yevmiye" şeklinde şerh edilir. Bu işlemden bağış harcı dışında...