29 / 04 / 2024

hibe şartlı olur mu

hibe şartlı olur mu

Hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık alınmaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemine deniyor. Peki, hibe şartlı olarak yapılabilir mi? Rücu şartlı hibe olur mu?

Babadan oğula ev hibe edilir mi?

Tapu devir işlemleri akrabalık ilişkisi bulunan kimseler arasında da yapılabiliyor. Anne veya babalar çocuklarına mal hibe etmek isteyebiliyor. Peki, babadan oğula ev hibe edilir mi? Babadan oğula ev hibe edilirse ne olur?

Hibe senedi örneği!

Taşınmaz malların tapusu satılabildiği gibi hiçbir bedel almaksızın hibe de edilebiliyor. Hibe işlemi rücu şartlı olarak da yapılabiliyor. Peki, hibe senedi nasıl hazırlanır? İşte hibe senedi örneği..

Hibe şartlı olarak yapılabilir mi?

Hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık alınmaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemine deniyor. Peki, hibe şartlı olarak yapılabilir mi? Rücu şartlı hibe olur mu?

Rücu şartlı hibe nedir?

Hibe, bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi oluyor. Hibe işlemi rücu şartı ile de yapılabilir. Peki, rücu şartlı hibe nedir?

Ev hibesi nasıl olur?

Bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine hibe deniyor. Peki, evinizi çocuğunuza hibe etmek istediğinizi düşünelim. Ev hibesi nasıl olur?

Hibe yoluyla tapu devri nasıl olur?

Tapuda hibe, herhangi bir bedel veya karşılık olmaksızın, bir malın mülkiyetinin başkasına verilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Hibe harç oranı her yıl yeniden belirleniyor.Tapuda hibe nasıl yapılır?

Ev kredisi yapılandırması nasıl olur?

Halihazırda kullanılmış bir kredinin daha avantajlı faiz oranlarıyla başka bir kredi kullandırılarak kapatılmasına Kredi Yeniden Yapılandırma (Refinansman) deniyor. Peki, ev kredisi yapılandırması nasıl olur?

Kira bedeli 500 TL'den yüksek olursa ne olur?

268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ gereğince belli bir sınırının üstüne konut kira geliri elde eden kimselerin kira beyanında bulunması gerekiyor. Peki, kira bedeli 500 TL'den yüksek olursa ne olur?

Birlikte mülkiyet nasıl olur?

Taşınız ve taşınmaz mallar üzerinde kurulan mülkiyet hakkı, tek başına mülkiyeti ve birlikte mülkiyet olmak üzere ikiye ayrılıyor. Peki, birlikte mülkiyet nasıl olur? Birlikte mülkiyet nedir?

Cebri icra yoluyla satış nasıl olur?

Üzerinde rehin, haciz veya ipotek kaydı bulunan borçlunun, borcunun tahsili için borçluya ait bir gayrimenkulün satılmasına cebri icra yoluyla satış deniyor. Peki,cebri icra yoluyla satış nasıl olur?

Elbirliği mülkiyeti nasıl olur?

Kanun veya kanunda öngörülen sözleşmeler uyarınca oluşan topluluk dolayısıyla mallara birlikte malik olanların mülkiyeti olan elbirliği mülkiyeti nasıl olur? Elbirliği mülkiyeti özellikleri nelerdir? İşte yanıtı...

Tapu belgesinde fotoğraf yoksa ne olur?

Tapu belgesi Tapu Müdürlükleri tarafından düzenleniyor. Tapu belgesinin düzenlenmesi için Tapu Müdürlüğüne başvuru yapılması gerekiyor. Tapu Müdürlüklerinde düzenlenen tapu belgesinde fotoğraf olmayabiliyor. Peki, tapu belgesinde fotoğraf yoksa ne olur?

Tapu iki kişinin üzerine olur mu?

Gayrimenkulün tapusu birden fazla işi adına çeşitli oranlamalar ile paylaştırılabilir mi? Gayrimenkul tapusu birden fazla kişi adına düzenlenebilir mi? Peki, tapu iki kişinin üzerine olur mu?

hibe şartlı olur mu Haberi

hibe şartlı olur mu

Hibe şartlı olarak yapılabilir mi?

Tapu dairesinde yapılabilen işlemler arasında hibe de yer alıyor. Hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık alınmaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemine deniyor.


Hibe işleminin yapılabilmesi için bazı koşullar aranıyor. Reşit ve mümeyyiz olmayan kişiler kanuni temsilcilerinin (veli veya vasinin) izni ile dahi bağış yapamıyor.


Vasi, vesayeti altındaki kimsenin malını bağışlayamıyor. Anne-baba da velayetleri altındaki küçüğün malını satabildiği halde bağışlayamıyor. Peki, hibe şartlı olarak yapılabilir mi?


Borçlar Kanunu gereğince rücu şartı ile bağış yapılabiliyor. Buradaki rücu şartı, bağışı kabul edenin bağışı yapandan önce ölmesi halinde, taşınmazın mülkiyetinin bağışı yapana (eski malike) geri dönmesidir. 


Bu rücu şartı tapusicilinin şerhler sütununa " ... lehine bağıştan rücu şartı vardır. Tarih - yevmiye" şeklinde şerh edilir. Bu işlemden bağış harcı dışında...