30 / 04 / 2024

Hibe yoluyla tapu işlemleri

Hibe yoluyla tapu işlemleri

Tapuda hibe, herhangi bir bedel veya karşılık olmaksızın, bir malın mülkiyetinin başkasına verilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Hibe harç oranı her yıl yeniden belirleniyor.Tapuda hibe nasıl yapılır?

Miras yoluyla elde edilen tarlalar artık kiralanabilecek!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, miras yoluyla elde edilen tarla, toprak ve bağ gibi taşınmazlara dair önemli bir duyuru yaptı. Bu gelişme milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiriyor. Gizligider'in açıklamalarına göre tarla 2 yıl boyunca ekilmezse kiralanacak.

Hisseli tapu riskleri nelerdir?

Hisseli tapuya pek çok kişi önyargılı bakar. Çoğu zaman miras yoluyla geçen bu hisseli tapu riskli midir? İşte merak edilen ayrıntılar!

Tapu bağış harcı 2022 ne kadar oldu?

Bağış, hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık alınmaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemine deniyor. Bu işlem tapu devirlerinde de yapılabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2022 ne kadar oldu?

Tapu hibe harcı 2022 ne kadar?

Tapu dairesinde hibe işlemi yapacak olan vatandaşlar bu işlemin masrafını araştırıyor. Peki, tapu hibe harcı 2022 ne kadar?

Tapuda bağış bozulur mu?

Gayrimenkullerin tapuları satılabildiği gibi bağış yoluyla alınabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2021 ne kadar? Tapuda bağış bozulur mu? Tapuda hibe masrafı ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Tapu hibe harcı 2021!

Gayrimenkullerin tapuları satış yoluyla başkasına devredildiği gibi hibe yoluyla da devredilebiliyor. Peki, tapu hibe harcı 2021 ne kadar? işte tapu hibe harcı 2021...

Tapu devir harçları 2021!

Taşınmaz malların tapularının devir işlemleri satış yolu ile ve bağış yoluyla tamamlanabiliyor. Peki, tapu devir harçları 2021 ne kadar? 2021'de tapu satışı için ne kadar ödeme yapılacak? Tapu bağışı için ne kadar ödeme yapılacak?

Tapu bağış harcı 2021!

Gayrimenkullerin tapuları satılabildiği gibi bağış yoluyla alınabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2021 ne kadar? İşte tapu bağış harcı 2021...

Tapu hibe harcı 2020!

Gayrimenkullerin tapuları satış yolu ile başkasına devredildiği gibi hibe yoluyla da devredilebiliyor. Peki, tapu hibe harcı 2020 ne kadar? işte tapu hibe harcı 2020...

Tapu satışı nasıl bozulur?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '30 sene önce eşime babası miras ayırırken, herkesin yerini tapusuz, anneleri farklı olduğu için (İkinci anne nikahlı) eşime tapulu olarak hibe etmiş. Şimdi tarlayı satmaya kalkınca, ‘bozarız’ diye tehdit ediyorlar. Tapu bozulur mu?' sorusunu yanıtladı

Tapu hibe harcı 2019!

Gayrimenkullerin tapuları satış yolu ile başkasına devredildiği gibi hibe yolu ile de devredilebiliyor. Peki, tapu hibe harcı 2019 ne kadar?

Tapu.com 5 araziyi görücüye çıkarıyor!

Tapu.com Bilecik, Isparta, Artvin, Samsun ve İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanındaki arazilerini satışa çıkarıyor. Sistemde fiyat açık artırma yoluyla belirleniyor.

Arazi hibe harcı 2017!

Tapu dairesinde bir arazi tapusu, satış işlemi ile bir başkası adına devredilebildiği gibi hibe işlemi ile de devredilebiliyor. Peki bu işleme ne kadar harç ödenir? İşte arazi hibe harcı 2017..

Hibe yoluyla tapu işlemleri Haberi

Hibe yoluyla tapu işlemleri

Hibe yoluyla tapu devri nasıl olur?

Tapuda gerçekleşen; herhangi bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine hibe deniyor.


Ancak reşit olmayan kişiler, zihinsel özürlüler, reşit olmuş ancak temyiz kudreti olmayanlar, kanuni temsilcilerinin izni olsa dahi bağış yapamıyor. Ayrıca vasiler; vesayeti altındaki kişinin malını hibe edemiyor. 

  

Hibe eden kimse,hibeyi kabul eden kimseye bir takım mükellefiyetler yükleyebiliyor. Bu mükellefiyetler bir şeyi yapma şeklinde karşımıza çıktığı gibi bir şeyi yapmaktan kaçınma şeklinde de karşımıza çıkabiliyor.

  

Hibede bulunacak kişi, gayrimenkulü çocuklarından birine ya da eşine hibe etmesi halinde; diğer mirasçıların da saklı pay hakkı bulunuyor. 


Diğer mirasçılar bu duruma itiraz etme hakkına sahip oluyor. Bu durumda saklı pay hakları hibelenemediği için bu hakları korunuyor. 


Hibe rücu şartı ile de yapılabiliyor. Rücu şartı...