09 / 05 / 2024

Hidroelektrik santral projesi iptali

Hidroelektrik santral projesi iptali

Artvin'in Arhavi ilçesinde yapımı planlanan ve ilçe belediyesinin imar değişikliğiyle önünü açtığı hidroelektrik santral projesi için ilçe merkezine çok yakın bir mahallede büyük bir arazi 3 metre yüksekliğindeki bariyerlerle çevrilerek çalışma başlatıldı

Mersin'de emlak piyasası hareketlendi! Fiyatlar uçtu!

Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı süren Akkuyu Nükleer Santral Projesi, emlak piyasasını da canlandırdı. Taşucu'nda 25 yıldır emlakçılık yapan Mesut Katı, bir yıl öncesine kadar 180-200 bin TL olan konut fiyatlarının 350-400 bin TL'ye, bin TL olan konu kiraların ise 4-5 bin TL olduğunu belirtti.

ÖİB liman özelleştirmelerine odaklandı!

Üç hidroelektrik santralı (HES) ile muhtelif sayıdaki taşınmazın satış-devir işlemlerini geçen sene gerçekleştirerek yaklaşık 116 milyon dolar gelir elde eden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), bu yıl liman özelleştirmelerine odağına aldı... 

Enka, Kosova’da 12 milyar liralık santral projesi peşinde!

Kosova, en önemli projelerinden birine imza atıyor. “Kosova e Re” adlı proje, ülkenin en büyük sanayi yatırımlarından biri olacak. 

Kepez Santral Dönüşüm Projesi'nde son durum!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kepez- Santral Kentsel Dönüşüm Projesi'nde önemli bir adım atıldı. Proje kapsamında hak sahiplerine verilecek konutların bina duvarları örülmeye başladı.

Erzurum İspir'de acele kamulaştırma!

Erzurum'da planlanan Kızılcık Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali projesi için acele kamulaştırmalar yapılacak..

Yusufeli HES projesinin ‘ÇED Olumlu’ kararı iptal edildi!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yer alan Barhal Çayı üzerinde yapımı planlanan İkizkavak Hidroelektrik Santral projesiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verdiği `Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Olumlu´ kararı, iptal edildi.   

Denizli Acıpayam'da köyü kaldırılan aileler hakkında karar yayımlandı!

Denizli Acıpayam'da Sami Soydan Barajı ve Hidroelektrik Santrali Projesi kapsamında kalan ve bulundukları yerleşim yeri kaldırılan hak sahipleri hakkında karar Resmi Gazete'de yayımlandı..

Özbekistan'da HES projelerine 2,6 milyar dolarlık yatırım!

Özbekistan'da 2017-2021 yılları arasında hidroelektrik santral projelerine 2,6 milyar dolarlık yatırım yapılacak.

Kepezaltı Santral Kentsel Dönüşüm Projesi'ni Sur Yapı yapacak!

Açık usulle ihale edilen Kepezaltı Santral Kentsel Dönüşüm Projesi kat karşılığı yaptırma işini Sur Yapı aldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ihaleye iki firmanın katıldığını ama diğer firmanın teklif vermediğini kaydetti

İZDEMİR Termik Santrali'nin ÇED raporu iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İZDEMİR'in termik santral projesi için 7 yıl önce verilen ÇED olumlu raporunu İzmir 2. İdare Mahkemesi iptal etti.

Kepez Santral Dönüşüm Projesi'nin ihalesi Şubat'ta!

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Kepez-Santral’de bugüne kadar 2 bin 500 evin yıkımı tamamlandı. Büyük bir hızla devam eden proje Şubat ayı içinde ihale edilecek ve 24 ay içinde hak sahiplerine daireleri teslim edilecek.

Amasra Termik Santral projesi 11 bin kişiyi iş sahibi yapacak!

Bartın'ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra'ya ilk termik santral projesini yapmaya hazırlanan şirketten yapılan açıklamada, çevreye, doğaya ve insan sağlığına duyarlı bir enerji santrali inşa edileceği belirtildi.

Akkuyu Nükleer Santral projesi hızlanacak!

Türkiye ile Rusya arasında 23. Dünya Enerji Kongresi’nde ele alınan bir başka önemli konu Akkuyu Nükleer Santrali oldu.

Hidroelektrik santral projesi iptali Haberi

Hidroelektrik santral projesi iptali

Artvin'in Arhavi ilçesinde yapımı planlanan ve ilçe belediyesinin imar değişikliğiyle önünü açtığı hidroelektrik santral projesi için ilçe merkezine çok yakın bir mahallede büyük bir arazi 3 metre yüksekliğindeki bariyerlerle çevrilerek çalışma başlatıldı. Evlerinin ve bahçelerinin önüne set çekilen bölge halkı ise duruma tepki göstererek, projenin iptali istemiyle Rize İdare Mahkemesi'ne dava açtı. 


Geçen yıl yapımına başlanan 14 megavat kurulu gücündeki Kavak Hidroelektrik Santral projesinde, Çifteköprü ve Kapisre derelerinin sulan 5 kilometre boyunca tünel ve borularla ilçenin Cumhuriyet Mahallesinde yapılacak olan Kavak Hidroelektrik Santrali'ne taşınacak, üretilen elektrik aynı bölgede kurulacak santralle dağıtılacak. Geçen yıl HES yapımı için ÇED olumlu raporu alan Arhavi Elektrik Üretim Şirketi, imar mevzuatı uygun olmadığı için belediyeye başvurdu. Arhavi Belediyesi de, 4 Eylül 2013 günü imar değişikliği...