05 / 05 / 2024

hidroelektrik santrallerde son durum

hidroelektrik santrallerde son durum

Kuraklık, hidroelektrik santrallerin (HES) elektrik üretimini de etkiledi. HES'lerin elektrik üretimi ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 29 azalarak 3 bin 503 gigavatsaatte kaldı.

Ağaoğlu Umutlu HES projesi son aşamada!

Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun Amasya Taşova'da inşa ettiği Umutlu Hidroelektrik Santrali'nde son aşamaya gelindi. Devlet Su İşleri (DSİ) Kanal Kabul işlemi önceki gün gerçekleştirilen Umutlu HES, üretime geçmek için gün sayıyor.

Karacaören HES projelerinin özelleştirme ihalesi son aşamada!

Karacaören I ve II Hidroelektrik Santrali (HES) ve taşınmazlarının özelleştirilmesi ihalesinde son sürece gelindi. Özelleştirme için 515 Milyon TL teklif verildi. Teklifi GAMA Enerji A.Ş. verdi.

HES'lere 30 milyar dolar yatırım!

Rusya ile yaşanan krizin ardından enerji üretiminde payı en yüksek "yenilenebilir kaynak" olan hidroelektrik santrallerde (HES) hedef büyüdü. Türkiye'de inşaatı süren 105 HES için yaklaşık 8 milyar dolar yatırım yapacağı öğrenildi.

Keban HES'de hedef, son 4 yılın en yüksek üretimi!

Keban Barajı ve Hidroelektrik Santralinde (HES) bu yıl yağışların etkisiyle elektrik üretiminde son 4 senenin en yüksek üretimi hedefleniyor. Geçen yılki kuraklık nedeniyle zorluklar yaşanmıştı.

Elektrik Üretim AŞ'ye ait hidroelektrik santrallerine 23 teklif geldi!

Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait; Esendal, Işıklar (Visera), Kayaköy, Dere ve İvriz hidroelektrik santrallerinin özelleştirme ihalesine 23 teklif geldi. İhaleye son müracaat süresi 9 Mayıs'ta sona erdi...

Özel sektör en çok hidroelektrik santrallara yatırım yaptı!

Özel sektör geçen yıl en çok hidroelektrik santrallara yatırım yaptı. 2012’deki enerji yatırımlarında HES’ler yüzde 55 ile zirveye oturdu. Son 10 yılda ilk kez ‘su’ ‘doğalgaz’ı geride bıraktı...

Avrupa Konutları TEM'de son 210 konut! 185 bin 700 TL'ye!

Avrupa Konutları TEM'de 3 bin 100 adet konuttan satışı süren son 210 konut kaldı...

Beypalas'ta 105 bin TL'ye! Hemen teslim son 20 konut!

200 ev ofisten meydana gelen Beypalas'ta son 20 konutun satışı devam ediyor

Yılın son 7 kampanyası!

Emlakta Aralık kampanyaları, projelerde kalan son dairelerin satışına odaklandı

Son 10 yılın en görkemli 10 mimari yapısı seçildi!

Mimar  ve sanatçılardan oluşan bir kurul, İngiliz Guardian Gazetesi için son 10 yılın en görkemli binalarını seçti

İstanbul'da son 7 yılda 3 bin 979 derslik hizmete sunuldu

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu İstanbul'da son 7 yılda bağışçıların da katkılarıyla 23 bin 979 dersliğin hizmete sunulduğunu belirtti

Sarıyer Park'ta 100 bin TL indirim! Son 6 konut!

Sarıyer Park'ta 100 bin TL indirimli son 6 konutun satışı devam ediyor

Metroport Busidence'ta 555 bin TL! Son 9 ofis!

Bahçelievler'de bulunan Metroport Busidence'ta yaklaşık 90 ofisten son 9 adedin satışı devam ediyor

hidroelektrik santrallerde son durum Haberi

hidroelektrik santrallerde son durum

Kuraklık, hidroelektrik santrallerin (HES) elektrik üretimini de etkiledi. HES'lerin elektrik üretimi ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 29 azalarak 3 bin 503 gigavatsaatte kaldı.


Ocak aylarında barajlı santrallere gelen suyun miktarı uzun yıllar ortalamasında 4 milyar 486 milyon metreküp iken bu yılın ocak ayında barajlara gelen suyun miktarı 2 milyar 471 milyon metreküpe kadar geriledi.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre, kurak geçen sonbahar ve kış mevsimi, HES'lerin elektrik üretiminin gerilemesine yol açtı.


Geçen yılın ocak ayında 20 bin 660 gigavatsaat elektrik üreten Türkiye, bu yılın aynı ayında 21 bin 381 gigavatsaat elektrik üretti. Söz konusu dönemde elektrik üretimi yaklaşık yüzde 3,5 arttı.


Elektrik üretiminin kaynaklara dağılımına bakıldığında, hidrolik ve termik santrallerin payında ciddi değişim yaşanırken rüzgar ve jeotermalde önemli...