17 / 05 / 2024

HİDROİST 14 tanıtımı yapıldı

HİDROİST 14 tanıtımı yapıldı

2011 yılında İstanbul Üniversitesi (İÜ) bünyesinde hidrojen enerjili araçlar üzerine çalışmak için kurulan Hidroist'in geliştirdiği HİDROİST'14 aracı kamuoyuna tanıtıldı. Araç, 2 üniversite hocası ve 10 öğrenci tarafından geliştirildi.

Xiaomi 13T Pro, tanıtımından önce gizlice Amazon'da satışa çıktı!

Xiaomi 13T Pro'nun tanıtımı öncesinde beklenmedik bir şekilde sürpriz bir hamleyle Amazon'da satışa sunuldu. Üst düzey performans arayan kullanıcılar için tasarlanan 13T ailesi, muhtemelen Temmuz ayında resmi duyurusunu yapacak.

MIUI 14 global tanıtımı! MIUI 14 alacak bütün Xiaomi, Redmi ve POCO telefonlar!..

Bugün Xiaomi tarafından düzenlenen bir etkinlikte MIUI 14'ün global versiyonunun çıkışı da başladı. İşte MIUI 14 alacak tüm modeller...

Oppo Find N2 Flip’in tanıtım tarihi belli oldu! 14 Şubat 2023 fiyat listesi...

Çinli akıllı telefon şirketi Oppo tarafından bir süre önce Çin’de satışa sunulan Find N2 Flip’in global pazar için tanıtım tarihi duyuruldu.

iPhone 14’ün tanıtımına saatler kaldı. İşte sızdırılan bilgiler ve fiyatı

Teknoloji ve telefon devi Apple’ın merakla beklenen iPhone 14 serisinin ve yeni ürünlerinin tanıtımına saatler kaldı. Peki sızdırılan bilgilere göre iPhone’nin özellikleri neler. İşte yanıtı!

Geri sayım başladı! Apple iPhone 14 tanıtım tarihini açıkladı! İşte Apple iPhone 14 2022 fiyat listesi...

Dünyaca ünlü teknoloji markası Apple'nin iPhone 14 telefon modelinin tanıtılacağı tarih açıklandı. Peki Apple iPhone 14 özellikleri neler, fiyatı ne kadar? İşte 2022 fiyat listesi...

Apple'da sızıntı! iPhone 14 tanıtım tarihi ortaya çıktı! 

Apple’ın yaz sonunda düzenlemeyi planladığı etkinliğine artık sayılı bir zaman kaldı. Covid 19 pandemisi nedeniyle getirilen kısıtlama ve yasakların da kalkmasıyla birlikte etkinliğin Eylül ayında fiziksel ortamda düzenlenmesi bekleniyor. Peki iPhone 14'ün tanıtımı ne zaman yapılacak? İşte iPhone 14

TOKİ 100 proje için tanıtım dosyası hazırlatacak! İhalesi yarın!

TOKİ Tarafından Yapılacak 100 Projenin Çevresel Etki Değerlendirmelerinin Yapılarak Proje Tanıtım Dosyalarının Hazırlanması 2. Paket Hizmet Alım İşi (e-ihale) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

ÇEDBİK LEED BD+C Tanıtım Semineri 23 Ekim'de!

ÇEDBİK etkinlikleri kaldığı yerden hız kesmeden devam ediyor. LEED BD+C Tanıtım Semineri 23 Ekim 2020 tarihinde saat 10:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ 100 proje için tanıtım dosyası hazırlatacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Tarafından Yapılacak 100 Projenin Çevresel Etki Değerlendirmelerinin Yapılarak Proje Tanıtım Dosyalarının Hazırlanması 2. Paket Hizmet Alım İşi (e-ihale) ihalesi 27 Ekim 2020 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

Gayrimenkulde sanal tanıtım dönemi!

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği, yabancı yatırımcıları Türkiye’ye çekmek için atağa geçti. Sektörde sanal fuarlara hız verilecek. 2020’nin sonunda ise tanıtım turları yapılacak. Ürdün, Katar, Kuveyt, Çin, Pakistan, Hindistan, İngiltere, İsveç, Norveç ve Fransa öncelikli olacak.

ÇEDBİK Konut Tanıtım Eğitimi 16 Temmuz'da gerçekleştirilecek! 

Konut Tanıtım Eğitimi 16 Temmuz 2020 Perşembe günü 14:00-15:30 saatleri arasında ZOOM uygulaması üzerinden düzenlenecek...

Stüdyo 24 projesinin tanıtım filmi yayında!

İstanbul Avcılar Ispartakule'de hayata geçirilen Stüdyo 24 projesinin tanıtım filmi yayında. Teslimlerin hemen yapıldığı projede fiyatlar 113 bin TL'den başlangıç gösteriyor. ,

Ankara turizmi için Tanıtım Üst Kurulu kuruluyor!

ATO'nun düzenlediği ve çok sayıda kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı "Ankara'da Kongre Turizmi Toplantısından başkent için önemli kararlar çıktı.Toplantıda Ankara'nın reklam ve tanıtımı için öncelikle Tanıtım Üst Kurulu" kurulması kar

HİDROİST 14 tanıtımı yapıldı Haberi

HİDROİST 14 tanıtımı yapıldı

2011 yılında İstanbul Üniversitesi (İÜ) bünyesinde hidrojen enerjili araçlar üzerine çalışmak için kurulan Hidroist'in geliştirdiği HİDROİST'14 aracı kamuoyuna tanıtıldı.


 Avcılar Belediyesi'nin önünde basın mensuplarına ve kamuoyuna sergilenen araç, TÜBİTAK-Alternatif Enerji Araç Yarışları'na katılacak.


2 üniversite hocası ve 10 öğrenci tarafından geliştirilen HİDROİST'14, İÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi tarafından destekleniyor. Yakıt pili teknolojisini kullanan araç, hidrojen gazını elektrik enerjisine çeviriyor.   


Söz konusu araç ile ilgili bilgi veren İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Dr. Yasip Özçelep, üniversite olarak 3 yıldır hidrojen enerjisi üzerinde çalıştıklarını söyledi.


1 litre hidrojen ile 1 litre benzin karşılaştırıldığında benzin daha ucuza gelse de hidrojen ile daha fazla yol alınabileceğini belirten Özçelep, şunları kaydetti:


"Dünyada yapılan çalışmalardan örnek verilecek olursa, 1 tüpe 6 kilogram hidrojen basarsanız, bir cipi 600 kilometre...