05 / 05 / 2024

Hilal Kaplan ayasofya

Hilal Kaplan ayasofya

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan bugünkü yazısında "AK Parti sıkışmış, Ayasofya kartını açmış" diyorlar. Bilakis, "sıkışmış" bir hükümet, Ayasofya'yı açmayı aklının ucundan dahi geçiremezdi" ifadelerine yer verdi.

Hilal Kaplan'dan Ayasofya tepkisi!

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan bugünkü yazısında "AK Parti sıkışmış, Ayasofya kartını açmış" diyorlar. Bilakis, "sıkışmış" bir hükümet, Ayasofya'yı açmayı aklının ucundan dahi geçiremezdi" ifadelerine yer verdi.

Hilal Kaplan'dan kaçak yapı eleştirisi!

Fatih Portakal'ın İzmir Seferihisar'daki 9 dönümlük çiftlik evinde, imar izni bulunmamasına rağmen üç tane de kaçak yapı inşa ettiği, Yılmaz Özdil'in de Bodrum'daki villasına kaçak eklemeler yaptığı ve Can Dündar'ın Bodrum'daki villasında orman arazisini işgal ettiği ortaya çıkmıştı...

Kanal İstanbul muhalefeti!

Gazeteci Hilal Kaplan, "Peşinen söyleyeyim; iktidarın Kanal İstanbul gibi çığır açan ve dönüm noktası teşkil edecek derecede önemdeki bir projeyi hâlen derli toplu biçimde anlatamadığı kanaatindeyim" diyor...

Şehir Üniversitesi'ne daha fazla kötülük yapmayın!

Köşe yazarı Hilal Kaplan, "Şehir'e bu kötülüğü yapanın kim olduğu ortada. Sadece diplomasını almaya çalışan hiçbir öğrenci, sizin siyasî oyunlarınıza alet olmak zorunda değil. Artık yeter!" diyor...

Hürriyet Kaplan: Safi Port Derince Limanı dolgu alanı projesi durduruldu!

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan, Safi Holding'in limana yapacağı 400 bin metrekare dolguyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı bulunduğunu, buna rağmen dolgu çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Ayasofya Yapı İnşaat Taahhüt Ticaret Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Ayasofya Yapı İnşaat Taahhüt Ticaret Sanayi Anonim Şirketi, Ümit Kırık Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda ve Murat Kırık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 1 milyon TL sermaye ile 19 Ağustos'ta Esenyurt'ta kuruldu.

İşte İsrailli fotoğrafçı Or Kaplan'ın çöpten döşediği evi!

İsrailli fotoğrafçı Or Kaplan evinin büyük bir bölümünü çöpten bulduğu eşyalarla döşüyor. Sanatçı 'upcycling' akımını yaşamında uygulayan isimlerden.

Kaplan İnşaat'tan Bodrum'a Yeşil Ev Projesi!

Kaplan İnşaat güvencesiyle, Bodrum’da ilk kez uygulanan “Yeşil Ev Projesi” bölgede ilk olma özelliğini taşıyor. Bina kendi enerjisini üreten, çevreci teknolojisiyle bölgede model olacak.

Hilal Ay İnşaat Malzemeleri ve İnşaat Nakliyat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hilal Ay İnşaat Malzemeleri ve İnşaat Nakliyat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Ali Tosun tarafından 100 bin TL sermaye ile 12 Ağustos'ta Sultanbeyli'de kuruldu.

Kaplan Şehir Planlama Mimarlık Mühendislik Danışmanlık İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kaplan Şehir Planlama Mimarlık Mühendislik Danışmanlık İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi, Eray Karabak tarafından 50 bin TL sermaye ile 11 Ağustos'ta Maltepe'de kuruldu.

Ayasofya yeniden cami mi olacak?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Murat Bardakçı bugünkü yazısında Ayasofya'daki müze ve camii tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı. Bardakçı, Ayasofya'nın cami olması taraftarıyım dedi.

Ayasofya'daki tarihi konaklar restore ediliyor!

Ayasofya'daki tarihi konaklar ''Hagia Sophia Monsios'' projesiyle canlanıyor. Restore edilen 21 konak dünyanın en etkili mimarlarından sayılan Martyn Lawrence Bullard imzasını taşıyor.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü izolasyon boyalarla kaplanıyor!

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü asfaltlama öncesi paslanmayı önleyen özel izolasyon boyalarıyla kaplanıyor. Ramazan Bayramı öncesine yetişecek köprüden özel araç sürücüleri 120 kilometrelik hızla geçebilecekler.

Hilal Kaplan ayasofya Haberi

Hilal Kaplan ayasofya

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan bugünkü yazısında Ayasofya'yı kaleme aldı. İşte Kaplan'ın "Ayasofya’yı açmak güç ister, sıkışmışlık değil" başlıklı o yazısı...

AK Parti sıkışmış, Ayasofya kartını açmış" diyorlar.
Bilakis, "sıkışmış" bir hükümet, Ayasofya'yı açmayı aklının ucundan dahi geçiremezdi. Geçirtmezler, yaptırımlara boğar, tehdit eder, sindirir ve pes ettirirlerdi. O yüzden bugüne değin doğru dürüst konuşulamadı bile.
AK Parti iktidarı, dünya sahnesinde Türkiye'nin yerini sağlamlaştırdığı ve elbette asırlık rüyamız olduğu için Ayasofya'yı tekrar esas kimliğine kavuşturmak istiyor. Biz Ayasofya'yla, Ayasofya cemaatiyle buluştuğu gün, gerçek anlamda özgür bir ülke olduğumuzun kanıtı olacak. Fethedilmiş İstanbul'un gözbebeği, elbet bir gün...

Hızlı "İslâmcı"nın Ayasofya rahatsızlığı


İstanbul'un Fethi'ni 600 yıldır sindirememiş Bizans torunlarının rahatsızlığını anlarım da bizim "hızlı İslâmcı" Ahmet Davutoğlu'na ne oldu da böyle rahatsız oldu anlayamadım....