12 / 05 / 2024

Hileli satış iptali

Hileli satış iptali

Tapu satış işlemlerinde hile yapılmış olması durumunda, tapunun iptali için dava açılabiliyor. Peki, hile nedeniyle tapu iptali davası nerede açılır?

Hile nedeni ile tapu iptal davası örneği!

Tapuda yapılacak alım satım gibi işler vekil atayarak bir başkası aracılığıyla yapılabiliyor. Vekilin bu hakkını hile yaparak kullanma hakkına sahip olmuyor. İşte, hile nedeni ile tapu iptal davası örneği!

Altın yatırımcıları dikkat: Altın alırken bu tuzağa düşmeyin! Hileli satışlar için önlemlerinizi hemen alın...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, altın alırken dikkat edilmesi gereken unsurları peş peşe sıraladı. Peki, Sahte altın nasıl anlaşılır? Altın alırken nelere dikkat edilmeli?

Tapu satışı nasıl iptal edilir?

Tapu satışları, tapu müdürlüklerinde kolaylıkla yapılabilir. Satışı yapılan ev ya da arsanın iptali söz konusu olur mu? Peki Tapu satışı nasıl iptal edilir? İşte bu ve bu konuya dair detaylar!

Müteahhitlere eksper seçme hakkı tanınacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yabancıya hileli satışın önüne geçmek için uyguladığı ‘otomatik Eksper atanması’ için yeni düzenleme gerçekleştirecek. 

İzale-i şuyu satış iptali!

Hisseli gayrimenkul üzerinde bulunan ortaklığı bozmak için izale-i şuyu davası açılabiliyor. Peki, hisseli tapu satışı iptal edilebilir mi? İşte izale-i şuyu satış iptali...

Hileli şekilde satılan gayrimenkullerde zamanaşımı var mı?

Posta yazarı Tamer Heper, "Dedem vefat ettikten sonra kardeşi dedemin de pay sahibi olduğu bir evi satıyor. Çocukları için ‘adresleri bulunamadı’ şeklinde gazeteye ilan veriyorlar. Ancak adresleri hiç değişmedi. Dava açma şansımız var mı yoksa zamanaşımına uğradı mı?" sorusunu cevapladı.

İzmir Bergama'da tarım arazilerinin satışa çıkarılmasına tepki!

İzmir'de Bergama Belediye Meclisi'nde AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla köylerdeki verimli tarım arazilerinin satışa sunulması yargıya taşındı. Satış kararının iptali için CHP ve İYİ Parti, İzmir İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

Yabancıya konut satışında hileli kampanya için harekete geçildi!

Yurtdışında yasa dışı finans sistemleri tarafından yabancıya vatandaşlık hakkı veren 250 bin dolarlık yatırım tutarı şartının, 175 bin dolar olarak gösterildiği hileli kampanya için harekete geçildi.

Yabancıya konut satışında hileli satış yapan firmalar için seferberlik başlatılıyor!

Mars Investment’ın gündeme taşıdığı “Konutta Yasadışı Vatandaşlık” konusu, Ticaret Bakanlığı ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün takibine alındı.

Özderici GYO'nun alım satım davasında yeni gelişme!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yönetim kurulu başkanı ve başkan vekilinden satın aldığı 54 adet bağımsız bölümün alım-satım işleminin iptali davası yeniden açıldı...

Konut satışında eş onayı!

Küçükçekmece'de aile konutunu çekilen krediye teminat için ipotek göstererek icradan satılmasına sebep olan Gıyasettin Sezen'in eşi Bedriye Sezen'in açtığı satışın iptali davasında aile mahkemesi, eşin rızası bulunmadığı gerekçesiyle tapu kaydını iptali kararını aldı.

Datça'daki 4 arazinin satışı iptal edildi!

Datça'daki 4 arazinin TOKİ'ye devredilmesinden sonra, Datça Belediyesi satış iptali davası açtı. Ankara 11. İdare Mahkemesi, yapılan satış ihalesi hakkında iptal kararı aldı...

Tevfik Göksu: Bütçede projelerin iptali ve çokça borçlanma var!

2020 yılı bütçesi toplantısında AK Parti grubu adına açıklamalarda bulunan Grup Başkanvekili Göksu, ''Projelerin iptali, çokça borçlanma, İstanbul arazilerinin satışı, sosyal medya algı yönetimi, israf diye kampanya yaptığınız çok sayıda araç kiralama var. Bu bütçede hayal kırıklığı var. Bu bütçede

Kirazlıtepe'de satışlar durdu mu?

Büyük Çamlıca Cami yakınlarındaki mahallelerde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında parsellerde anlaşma sağlanamayan bölge sakinlerinin paylarının satışa çıkarılması üzerine, vatandaşlar kararın iptali istemiyle dava açtı...

Hileli satış iptali Haberi

Hileli satış iptali

Hile nedeniyle tapu iptali davası nerede açılır?

Tapu satış işlemlerinde hile yapılmış olması durumunda, tapunun iptali için dava açılabiliyor. Davalar, hile hukuksal nedenine dayalı tapu iptali ve tescil talebine ilişkin olarak ifade ediliyor. 


Gayrimenkul satışında vekil, vekil edenin yararına ve onun iradesine uygun olarak hareket etme, onun zararlandırıcı davranışlardan kaçınma yükümlülüğü altında oluyor. 


Malik tarafından bir taşınmazın satışında, vekilin dilediği bedelle dilediği kimseye satış yapabileceği şekilde yetkili kılınması, onun dürüstlük kuralını sadakat ve özen borcunu göz ardı ederek bakasına satış yapma hakkını vermiyor.


Hile nedeniyle tapu iptal davasının, hilenin öğrenilmesinden itibaren bir yıllık hak düşürücü süre içinde açılması gerekiyor.  Dava hukuk mahkemelerine dava açılabiliyor.  Dava açılabilmesi için ilk olarak dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. 


Tapu iptali dilekçesi örneği...

… HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE

DAVACI :

VEKİLİ   :...