11 / 05 / 2024

Hileli satış tapu iptali

Hileli satış tapu iptali

Tapu satış işlemlerinde hile yapılmış olması durumunda, tapunun iptali için dava açılabiliyor. Peki, hile nedeniyle tapu iptali davası nerede açılır?

Altın yatırımcıları dikkat: Altın alırken bu tuzağa düşmeyin! Hileli satışlar için önlemlerinizi hemen alın...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, altın alırken dikkat edilmesi gereken unsurları peş peşe sıraladı. Peki, Sahte altın nasıl anlaşılır? Altın alırken nelere dikkat edilmeli?

Şubat'ta 151 bin 416 gayrimenkul satış işlemi yapıldı! Elde edilen tapu harcı geliri şaşırttı! 

Türkiye genelinde geçtiğimiz şubat ayında 151 bin 416 gayrimenkul satış işlemi yapıldı. Bu işlemlerden elde edilen tapu harcı geliri şaşırttı...

Hisseli tapu bir başkasına satılır mı? Hisseli tapuda ne yazar?

Hisseli tapu sahiplerinin akıllarını kurcalayan pek çok soru bulunmaktadır. Onlardan çoğu satış konusunda dair olan sorulardır. İşte hisseli tapu hakkında merak edilip sorulan sorular ve yanıtları!

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? Tapu ayırma işlemleri ne kadar sürer?

Hisseli tapuda malikler gayrimenkulün her kısmında aynı oranlarda paya sahiptirler. Başka bir deyişle mülkün her kısmı için hissedarlar, aynı oranlarda hakka sahiptirler. Peki Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? İşte detaylar!

Ocak ayında 250 bine yakın gayrimenkul satış işlemi yapıldı! Elde edilen tapu harcı geliri şaşırttı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre,  Türkiye'de, geçen ay 249 bin 852 gayrimenkul satış işlemi yapıldı. Söz konusu satış işlemlerinden 4 milyar 131 milyon 727 bin 328 lira tapu harcı geliri elde edildi.

Hisseli tapu nasıl satılır? Miras kalan evin kardeşlerden birine devredilmesi için ne yapılmalıdır?

Hisseli tapu üzerinde gerçekleştirilen işlemler diğer tapu türlerine kıyasla farklıdır. Özellikle “Hisseli tapu nasıl satılır?” sorusu sıklıkla sorulan sorulardan biridir. İşte bu soruların yanıtları!

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl engellenir?

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşlar eğer kendilerinden habersiz tapu satışının olup olmayacağını bununla birlikte yapılırsa, neler olacağını araştırıyor. İşte merak edilenler!

Hisseli tapu hissedarlardan habersiz satılır mı? Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşlar, alım ve satış gibi işlemlerinin bu tapu üzerinden nasıl yapıldığını araştırıyor. İşte detaylar!

Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapu, bir gayrimenkulün ortaklarını gösteren tapu türüne denilmektedir. Peki “Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir?” İşte bu soruların yanıtları…

Türkiye'de 11 ayda 3 milyona yakın gayrimenkul satıldı! 144.1 milyon TL tapu harcı geliri elde edildi!

Türkiye'de 2022'nin 11 ayında 2 milyon 997 bin 668 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirdi. Bu satıştan ise 35 milyar 144 milyon 100 bin 467 TL tapu harcı geliri elde edildi.

Hisseli tapu satışı için ne gerekiyor?

Hisseli tapu; taşınmaz bir mülk üzerinde hak sahibi olan kişilerin isimlerin ve sayılarının bulunduğu tapu türüne denilmektedir. Peki “Hisseli tapu satışı için ne gerekir, Hisseli tapu satışı için ne gerekiyor?” sorularının yanıtları!

Hisseli tapuya dair bilinmeyenler! Noterde hisseli tapu satışı nasıl yapılır?

Hisseli tapu, ülkemizde pek çok kişinin sahip olduğu tapu çeşitlerinden biridir. Bu yüzden de hisseli tapunun yarısı satılır mı, noterde hisseli tapu satışı nasıl yapılır? soruları yanıtlarını aramaktadır. İşte detaylar!

Hisseli tapu başkasına satılır mı?

Hisseli tapuya sahip ülkemizde pek çok kişi vardır. Hisseli tapunun nasıl tek tapu haline geleceği, Hisseli tapu başkasına satılır mı? soruları yanıt bulmayı bekliyor. İşte detaylar!

Hileli satış tapu iptali Haberi

Hileli satış tapu iptali

Hile nedeniyle tapu iptali davası nerede açılır?

Tapu satış işlemlerinde hile yapılmış olması durumunda, tapunun iptali için dava açılabiliyor. Davalar, hile hukuksal nedenine dayalı tapu iptali ve tescil talebine ilişkin olarak ifade ediliyor. 


Gayrimenkul satışında vekil, vekil edenin yararına ve onun iradesine uygun olarak hareket etme, onun zararlandırıcı davranışlardan kaçınma yükümlülüğü altında oluyor. 


Malik tarafından bir taşınmazın satışında, vekilin dilediği bedelle dilediği kimseye satış yapabileceği şekilde yetkili kılınması, onun dürüstlük kuralını sadakat ve özen borcunu göz ardı ederek bakasına satış yapma hakkını vermiyor.


Hile nedeniyle tapu iptal davasının, hilenin öğrenilmesinden itibaren bir yıllık hak düşürücü süre içinde açılması gerekiyor.  Dava hukuk mahkemelerine dava açılabiliyor.  Dava açılabilmesi için ilk olarak dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. 


Tapu iptali dilekçesi örneği...

… HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE

DAVACI :

VEKİLİ   :...