08 / 05 / 2024

hisar camii yenilendi mi

hisar camii yenilendi mi

İZMİR’de Hisar Camii’nin ardından en eski cami olarak bilinen 350 yıllık Aliağa Camii’nin restorasyonunu Vakıflar Bölge Müdürlüğü üstlenirken Konak Belediyesi’de tarihi yapıyı koruyan 40 metrelik istinat duvarını yeniden yapıyor.

Antalya Gebiz Camii yenilendi!

Antalya'da yer alan Gebiz Merkez Camii’de bakım, onarım, tadilat çalışmaları gerçekleştirildi.

Bursa Hisar’da binaların cepheleri yenilendi!

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın ilk yerleşim yeri olan Hisar’ın tarihi özelliklerini korumak adına başlattığı Tarihi Hisar Bölgesi Yenileme Projesi'ni tüm hızıyla sürdürüyor. Projenin en önemli çalışmalarından biri olan Oruçbey Caddesi’ndeki binaların cephe sağlıklaştırma çalışmaları tamamlandı. 

Fatih Camii’nin çevresi yenilendi!

İstanbul’un tarihi yapılarından biri olan Fatih Camii’nin çevresi yenilendi. Proje kapsamında yaklaşık 18 bin metrekarelik yeşil alan uygulaması tamamlandı. Tarihi caminin çevresinde dinlenme alanları, süs havuzları ve yürüyüş yolları inşa edildi.

Bursa Beşevler Hafize Hatun Camii yenilendi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından avlu zemini yenilenen, çevre düzenlemesi yapılan Beşevler Hafize Hatun Camii, yeni bir yaşam alanına dönüştü.

Kartal Maarif-i Sultan Camii’nin bahçesi yenilendi!

Kartal Belediyesi, Kartal’da bulunan Maarif-i Sultan Camii’nin bahçe kısmında yenileme çalışmalarına başladı.

Bursa Yerkapı Camii'nin restorasyonunda son durum!

Bursa Hisar içerisinde bulunan Yerkapı Camii restorasyonu bitmesine rağmen elektrik ve bazı basit eksiklikleri tamamlanamadığı için ibadete açılamıyor. Camiinin Ramazan ayında ibadete açılması için gayret göstermesini bekliyor.

Edirne Ulu Camii yenilendi!

Edirne’de Vakıf Haftası kapsamında Osmanlı döneminde padişahların kılıç kuşanma merasimlerinin yapıldığı, kentin eski camii olan ve yapımı 1414’te tamamlanan Ulu (Eski) Camii çiçeklerle bezenerek adeta rengarenk oldu.

Akyazı Gazi Osman Paşa Camii yenilendi!

Akyazı Gazi Süleyman Paşa Camii İç Dış boya, Çini, Hattat, Isıtma Soğutma Aydınlatma, Halı ve bakım onarım yapılarak yenilendi.

Van Erciş'teki Karayusufpaşa Camii açıldı!

Depremin yıktığı Karayusufpaşa Camii 10 milyon liraya yenilendi. 2 bin 500 kişi kapasiteli camiyi açan eski Başbakan Yardımcısı Atalay, birlik mesajları verdi.

Bursa'daki Şirinevler Merkez Camii yenilendi!

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan cephe yenileme çalışması tamamlanan Şirinevler Merkez Camii, yenilenen yüzüyle ibadete açıldı ve camide ilk Cuma namazı kılındı.

Bursa Şirinevler Merkez Camii yenilendi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan cephe yenileme çalışması tamamlanan Şirinevler Merkez Camii, yenilenen yüzüyle ibadete açıldı ve camide ilk Cuma namazı kılındı.

İzmir Aliağa Camii'nin istinat duvarı yeniden yapılıyor!

İZMİR’de Hisar Camii’nin ardından en eski cami olarak bilinen 350 yıllık Aliağa Camii’nin restorasyonunu Vakıflar Bölge Müdürlüğü üstlenirken Konak Belediyesi’de tarihi yapıyı koruyan 40 metrelik istinat duvarını yeniden yapıyor.

Boğazkesen Fetih Camii Ağustos'ta açılacak!

Rumeli Hisarı'nda sadece minaresi kalan Boğazkesen Fetih Camii'nin inşaatı tamamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi caminin tekrar ibadete açılacağını müjdeledi.

hisar camii yenilendi mi Haberi

hisar camii yenilendi mi

Konak Diş Hastanesi arkasında yer alan tarihi Aliağa Camii için gerekli ihale sürecinin tamamlanmasının ardından bakım ve onarımına başlandı. 350 yıllık geçmişe sahip cami Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile Konak Belediyesi’nin eş zamanlı yürüttüğü çalışmalar ile kısa zamanda yeniden ayağa kaldırılacak. Caminin restorasyonu Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce yapılırken, güney cephesinde yer alan 8 metre yüksekliğinde ve 40 metre uzunluğundaki istinat duvarı Konak Belediyesi’ne bağlı ekiplerce onarılıyor.


Tarihi Konak su kanallarının bir tanesinin de avlusuna açıldığı 350 yıllık Aliağa Camii’ne dayanak olan ve geçtiğimiz yıllarda yıkılan istinat duvarı tarihi dokuya uygun şekilde yapılacak. Avlusunda Osmanlı döneminden kalma dev mezar taşlarının da sergilendiği tarihi camii yapılan yenileme çalışmalarının ardından yeniden eski günlerine kavuşmuş olacak. Hisar Camii’nden sonra İzmir’in en eski camii olarak bilinen Aliağa...