02 / 05 / 2024

Hisseli arsa satılabilir mi

Hisseli arsa satılabilir mi

Birden fazla kişinin hak sahibi olduğu arsalara hisseli arsa deniyor. Peki, hisseli arsa nasıl satılır? İşte, hisseli arsanın satışı!

Hisseli tapu habersiz satılabilir mi?

Hisseli tapu, birden çok kişinin mal sahibi olduğunu gösteren bir belgedir. Hisseli tapu sahipleri, "Hisseli tapu habersiz satılabilir mi, hissedar kendi payını satabilir mi?" gibi sorulara yanıt oluyor. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? İşte ayrıntılar...

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır? Tapu çıkmadan satış yapılır mı?

Hisseli tapuları ayırma işlemine dair vatandaşların aklını kurcalayan noktalar vardır. Onlardan bazıları da habersiz tapu bölümü ya da hisseli arsa tapusu ayırma işlemi oluyor. İşte bu konulara dair merak edilenler!

Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?

Hisseli tapu pek çok kişinin sahip olduğu tapu çeşididir. Hisseli tapu, diğer tapu çeşitlerinden farklıdır. Bu tapuda konusu geçen mülkün sahibi birden fazla kişidir. Bu konu kapsamında, “Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?” sorusu yanıt arıyor. İşte detaylar!

Hisseli tapu satışı için ne gerekli?

Hisseli tapuya sahip olan pek çok vatandaş bulunmaktadır. Hisseli tapu satışı yapılabilir mi yapılmaz mı? Hisseli tapu satışı için ne gerekli? soruları sıklıkla sorulmaktadır. İşte yanıtlar!

Hisseli arsa üzerine ev yapılabilir mi?

Hisseli arsa, birden fazla kimsenin sahip olduğu arsa olarak ifade ediliyor. Hisseli arsa sahiplerine de hissedar deniyor. Peki, hisseli arsa üzerine ev yapılabilir mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Hisseli arsa satışlarında nelere dikkat edilmeli?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, ‘Hisseli bir parselde hissedarlardan birisi ‘kök tapu’ satışı yaparsa hissedarlar ön alım davasını kaybedildiğini, kök tapudan kastın ne olduğu soruldu.

Hisseli arsa satın alırken nelere dikkat edilmeli?

Türkiye'nin en büyük yatırım seçenekleri arasında olan hisseli arsa yatırımında dikkat edilecek hususlar neler? Hisseli arsa alırken hangi konular araştırılmalı? Prokule Türkiye yetkilisi Gökhan Gürlek hisseli arsa satın alımına ilişkin önerilerde bulundu.

Hacizli hisseli tapu satışı yapılabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''hacizli hisseli tapu satışı'' konulu soruyu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı..

Sit alanı olan arsa satışı yapılabilir mi?

Koruma altındaki alanlarda, koruma kurulu tarafından hazırlanan imar planı uygulanıyor. Peki, bir arsa sit alanı olarak ilan edilirse ne olur? Sit alanı olan arsa satışı yapılabilir mi?

İpotekli arsa satılabilir mi?

İpotek, bir borç için bir taşınmazın teminat olarak gösterilmesini içeren özel bir mülkiyet hakkını ifade ediyor. Peki bir arsanın ipotekli olduğunu düşünelim. İpotekli arsa satılabilir mi?

Hisseli arsa nasıl satılır?

Birden fazla kişinin hak sahibi olduğu arsalara hisseli arsa deniyor. Peki, hisseli arsa nasıl satılır? İşte, hisseli arsanın satışı!

Hisseli tapu satışı iptal edilebilir mi?

Gayrimenkul sahibi olurken dikkat edilmesi gereken konuların başında hisseli tapu geliyor. Hisseli tapu satılabilir mi? Hisseli tapu satışı iptal edilebilir mi?

Hisseli arsa satışı 2015!

Bir arsanın birden fazla sahibinin olması halinde arsa üzerinde hisseli mülkiyet kuruluyor ve tapu da hisseli oluyor. Peki, hisseli arsa satılabilir mi? İşte hisseli arsa satışı 2015...

Hisseli arsa satılabilir mi Haberi

Hisseli arsa satılabilir mi

Hisseli arsa nasıl satılır?


Birden fazla kişinin hak sahibi olduğu arsalara hisseli arsa deniyor. Hisse sahipleri de hissedar olarak adlandırılıyor. Hisseli arsalar, bütün hisse sahipleri tarafından satılabiliyor. Bununla birlikte tek hissedarlar da hisse satışı gerçekleştirebiliyor.  


Bir arsa üzerinde birden çok hak sahibi varsa o arsa hisseli arsa olarak belirleniyor. Hisseli arsalar paydaşlara veya paydaş olmayan üçüncü kişilere de satılabiliyor.


Hisseli arsa satışı eğer paydaş olmayan bir kişiye yapılırsa, diğer hisse sahiplerinin öncelikli olarak satın alma hakkı bulunuyor. Bunun dışında hisseli arsa, hak sahiplerinden birine satılmak istenirse '' şufa hakkı '' denilen durum geçerli olmuyor.


Hisseli arsalar paydaş olmayan birine satılırsa, hak sahibi olan diğer paydaşlar bireysel olarak 1 ay veya 10 yıl içerisinde duruma dava ile itiraz edebiliyor. Dava sonucunda diğer paydaşlar...