18 / 01 / 2025

Hisseli arsa satış işlemleri

Hisseli arsa satış işlemleri

Birden fazla kişinin hak sahibi olduğu arsalara hisseli arsa deniyor. Peki, hisseli arsa nasıl satılır? İşte, hisseli arsanın satışı!

Hisseli arsa satışları üretimin sonunu getirecek! Tarım toprakları tek tek kayboluyor!

Tarım topraklarının hisseli veya bölünerek satışının yapılması tarımsal arazilerde faaliyetlerin sürdürülebilirliğini etkiliyor. 

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır? Tapu çıkmadan satış yapılır mı?

Hisseli tapuları ayırma işlemine dair vatandaşların aklını kurcalayan noktalar vardır. Onlardan bazıları da habersiz tapu bölümü ya da hisseli arsa tapusu ayırma işlemi oluyor. İşte bu konulara dair merak edilenler!

Hisseli arsa satışlarında nelere dikkat edilmeli?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, ‘Hisseli bir parselde hissedarlardan birisi ‘kök tapu’ satışı yaparsa hissedarlar ön alım davasını kaybedildiğini, kök tapudan kastın ne olduğu soruldu.

Hisseli arsa satın alırken nelere dikkat edilmeli?

Türkiye'nin en büyük yatırım seçenekleri arasında olan hisseli arsa yatırımında dikkat edilecek hususlar neler? Hisseli arsa alırken hangi konular araştırılmalı? Prokule Türkiye yetkilisi Gökhan Gürlek hisseli arsa satın alımına ilişkin önerilerde bulundu.

Hisseli arsa nasıl satılır?

Birden fazla kişinin hak sahibi olduğu arsalara hisseli arsa deniyor. Peki, hisseli arsa nasıl satılır? İşte, hisseli arsanın satışı!

Hisseli arsa satışı 2015!

Bir arsanın birden fazla sahibinin olması halinde arsa üzerinde hisseli mülkiyet kuruluyor ve tapu da hisseli oluyor. Peki, hisseli arsa satılabilir mi? İşte hisseli arsa satışı 2015...

Hisseli arsanın satışı nasıl olur?

Hisseli arsa birden fazla kişinin sahip olduğu taşınmaz olarak tanımlanıyor. Peki hisseli arsa satışı nasıl olur? İşte, hisseli arsanın satışı!

Hisseli arazilerde satış!

Arazi sahiplerinin sahip oldukları alanlarının yerini veya sınırlarını öğrenmeleri için taşınmazın bulunduğu yerdeki kadastro müdürlüğüne başvuru yapmaları gerekiyor. Peki, hisseli arazilerde satış nasıl yapılır?

Hisseli arsa satışı nasıl yapılır?

Hisseli arsa, bütün hissedarlar tarafından satılabileceği gibi, tek bir hissedar tarafından hisse olarak da satılabiliyor. Peki, hisseli arsa satışı nasıl yapılır? Arsada hisse nasıl satılır?

Hisseli arsa nedir?

Hisseli arsa iştirak halinde mülkiyet veya müşterek halinde mülkiyet olabiliyor. Elbirliği olarak da bilinen iştirak halinde mülkiyet, miras yolu ile kalan malları ifade ediyor. Peki, hisseli arsa nedir?

Beylikdüzü Belediyesi Kavaklı'da 150 milyon TL'ye arsa satışa çıkardı!

Beylikdüzü Belediyesi, Kavaklı'da yer alan 92 bin 12 metrekarelik arsayı satışa çıkardı. Arsa satışı karşılığı gelir paylaşım ihalesinde arsanın tahmini bedeli 150 milyon TL + KDV...

İETT Eyüp'te 16.9 milyon TL'ye arsa satışa çıkardı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İ.E.T.T. İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Eyüp Emniyettepe Mahallesi'nde 16 milyon 945 bin 576 TL bedelle arsa satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 3 Aralık 2014 tarihinde yapılacak...

Hisseli tarla satılabilir mi?

Tarımsal araziler ile ilgili alınan kararlar neticesinde, tarım arazilerinde bölünemez büyüklüklerin altında bir parsel oluşturulamıyor. Peki, hisseli tarla satılabilir mi? Hisseli tarla nasıl satılır? İşte yanıtı..

Hisseli arsa satış işlemleri Haberi

Hisseli arsa satış işlemleri

Hisseli arsa nasıl satılır?


Birden fazla kişinin hak sahibi olduğu arsalara hisseli arsa deniyor. Hisse sahipleri de hissedar olarak adlandırılıyor. Hisseli arsalar, bütün hisse sahipleri tarafından satılabiliyor. Bununla birlikte tek hissedarlar da hisse satışı gerçekleştirebiliyor.  


Bir arsa üzerinde birden çok hak sahibi varsa o arsa hisseli arsa olarak belirleniyor. Hisseli arsalar paydaşlara veya paydaş olmayan üçüncü kişilere de satılabiliyor.


Hisseli arsa satışı eğer paydaş olmayan bir kişiye yapılırsa, diğer hisse sahiplerinin öncelikli olarak satın alma hakkı bulunuyor. Bunun dışında hisseli arsa, hak sahiplerinden birine satılmak istenirse '' şufa hakkı '' denilen durum geçerli olmuyor.


Hisseli arsalar paydaş olmayan birine satılırsa, hak sahibi olan diğer paydaşlar bireysel olarak 1 ay veya 10 yıl içerisinde duruma dava ile itiraz edebiliyor. Dava sonucunda diğer paydaşlar...