30 / 04 / 2024

hisseli arsa satmak

hisseli arsa satmak

Birden fazla sahibi olan arsalar, hisseli arsa olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bir arsanızın miras olarak kaldığını ve bu arsada birden fazla hissedarın olduğunu düşünelim. "Hisseli arsamı satabilir miyim?" diyorsanız işte yanıtı..

Arsa hissesi nasıl alınır?

Hisseli arsa, birden fazla kimsenin sahip olduğu taşınmaz mal olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu şekilde hisseli bir arsadan hisse almak istediğinizi farz edelim. Bu durumda arsa hissesi nasıl alınır?

Arsa alıp satmak isteyenlerin işi kolaylaşacak! Emlakjet 'Arsa Dünyası' projesi ile yatırımcıya en doğru arsayı buluyor!

Artan konut fiyatları, deprem gerçeği ve fazla nüfusun barınma ihtiyacı sonucu talep gören arsa piyasası için geliştirilen “Arsa Dünyası” projesi, yatırımcıya en doğru arsayı bulmayı amaçlıyor.

Hisseli arsada imar affı var mı?

Bir gayrimenkulün birden çok ortaklarını gösteren resmi belgeler hisseli tapu olarak adlandırılıyor. Hisseli arsa sahibi olanlar "Hisseli arsada imar affı var mı?" sorusuna yanıt arıyor. İşte hisseli tapulara ilişkin merak edilenler...

O belediye konut imarlı arsa satacak! İhale tarihi belli oldu!

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesine bağlı Göçmenler Mahallesi Beşevler Sokak’taki konut imarlı hisseli arsa satılacak. Söz konusu arsa, 31 Ekim tarihinde açık teklif usulüyle satışa çıkacak.

Ucuz ev alayım derken tuzağa düşmeyin! Uzmanlar uyardı: 'Hisseli ev' ilanlarına dikkat!

Gayrimenkul sektöründe daha çok arsa ve tarla ilanlarında bulunan ‘hisseli’ tanımına artık konutlarda da karşılaşılıyor. Daha uygun fiyatlı bu konutlar için uzmanlar uyarıyor: cazip görünse de riskler var...

Hisseli tapu alınır mı? Hisseli tapu almak mantıklı mı?

Birden fazla kişinin sahibi olduğu hisseli arsa alınıp alınmayacağı kişiden kişiye değişir. Bu arsayı almadan önce avantajlarını ve dezavantajlarını değerlendirmek gerekir. Peki hisseli tapu almak mantıklı mı, avantajları ve dezavantajları neler? İşte hisseli tapu ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Hissedarlardan biri hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli tapuya sahip olan hissedarların kafalarını karıştıran bazı sorular vardır. Onlardan biri de hissedarlar eğer hissesini satmak istemez ise ne olur? İşte bu konudaki merak edilenler!

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli bir tapuya sahip olan vatandaşlar, bu tapunun özelliklerini iyi bilmelidir. Çünkü bu tapu diğer tapu türlerinden farklıdır. İşte hisseli tapuya dair araştırılanlar!

Hisse tapulu arsa alınır mı? Müstakil ev tapusu nasıl olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli tapu sahipleri bazı detayların aydınlatılması için sorular sormaktadır. İşte bu konuda merak edilenler!

Hisseli tapu başkasına satılır mı? Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli tapu üzerinden yapılan işlemlerin bir kısmı biliniyorken, bir kısmına dair vatandaşların pek bir bilgisi yoktur. İşte o bilinmeyen ve ısrarla sorulan sorular ve merak edilen yanıtları…

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim? Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşlar, ellerindeki tapu ile hangi işlemlerin yapıldığını bilmek isterler. Zira bu tapu türü diğer tapulardan farklıdır. Bundan dolayı da yapılan işlemler de farklılık gösterir. İşte bu konuda merak edilip sorulan sorular!

3 hisseli evin satışı nasıl yapılır? Hisseli tapuya banka el koyabilir mi?

Hisseli tapu sahipleri bu tapularını satmak istediklerinde neler yapmalıdır? Hisseli tapular üzerinde yapılan işlemler diğer tapu türlerinden farklıdır. İşte bu konuda araştırılan detaylar!

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır? Tapu çıkmadan satış yapılır mı?

Hisseli tapuları ayırma işlemine dair vatandaşların aklını kurcalayan noktalar vardır. Onlardan bazıları da habersiz tapu bölümü ya da hisseli arsa tapusu ayırma işlemi oluyor. İşte bu konulara dair merak edilenler!

Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli arsa, hisseli tapular birden çok ortağın bulunduğu ve bu kişilerin tasarrufu altında olan mülkler, tapulardır. Peki bu hissedarlar bir anlaşmazlık yaşarsa ne olur? İşte bu sorunun yanıtı!

hisseli arsa satmak Haberi

hisseli arsa satmak

Hisseli arsamı satabilir miyim?

Birden fazla sahibi olan arsalar, hisseli arsa olarak karşımıza çıkıyor. Hisseli arsalar üzerinde yapılacak tasarruf işlemlerinde tüm hissedarların birlikte hareket etmeleri gerekiyor.


Hissedarlar, arsaya hissesi oranda sahip oluyor. Ancak hisse oranı ne olursa olsun tüm hissedarlar aynı hak ve sorumluluklara sahip oluyor.


Peki, bir arsanızın miras olarak kaldığını ve bu arsada birden fazla hissedarın olduğunu düşünelim. "Hisseli arsamı satabilir miyim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Hisseli arsamı nasıl satabilirim?

Tüm hissedarlar birleşerek arsanın tamamını satabildiği gibi, tek bir hissedar da hissesinin satışını yapabiliyor. Ancak hisseli arsanın satılabilmesi için, diğer hissedarların onayının alınması gerekiyor. 


Tek bir hissedarın satış işleminden önce diğer hissedarlara satış hakkında bildirimde bulunması gerekiyor. Önalım hakkının kullanılmaması ve onay alınması halinde satış gerçekleşebiliyor.


Diğer hissedarların onay vermemesi halinde ise, ortaklığın giderilmesi davası...