04 / 05 / 2024

hisseli arsamı satabilir miyim

hisseli arsamı satabilir miyim

Birden fazla sahibi olan arsalar, hisseli arsa olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bir arsanızın miras olarak kaldığını ve bu arsada birden fazla hissedarın olduğunu düşünelim. "Hisseli arsamı satabilir miyim?" diyorsanız işte yanıtı..

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim?

Gayrimenkul alanında sıklıkla merak edilen konulardan biri de 'hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim?' sorusudur. Bu sorunun yanıtı belirli şartları kapsar. Eğer taşınmazın tapusuna birçok kişi sahipse belirli şartlar yerine getirilmelidir. İşte hisseli tapu işlemleri ile ilgili bilgiler...

Hisseli tapu habersiz satılabilir mi?

Hisseli tapu, birden çok kişinin mal sahibi olduğunu gösteren bir belgedir. Hisseli tapu sahipleri, "Hisseli tapu habersiz satılabilir mi, hissedar kendi payını satabilir mi?" gibi sorulara yanıt oluyor. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim? Hisseli ev satışında anlaşmazlık nasıl çözülür?

Hisseli tapu, bir mal üzerinde birden çok kişinin hak sahibi olduğunu gösteren bir tapu türüdür. Peki hisse sahibi biri kendi hissesini satabilir mi? İşte detaylar!

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim? Hisseli tapu ayrılabilir mi?

Hisseli tapu sahiplerine sorun çıkartabilir. Böyle durumlarda bu tapu sahipleri ayrılmasını isteyebiliyor. İşte bu konudaki detaylar!

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim? Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşlar, ellerindeki tapu ile hangi işlemlerin yapıldığını bilmek isterler. Zira bu tapu türü diğer tapulardan farklıdır. Bundan dolayı da yapılan işlemler de farklılık gösterir. İşte bu konuda merak edilip sorulan sorular!

Hisseli tapu iki kişi alabilir mi? Mirasçılardan biri hissesini satabilir mi?

Hisseli tapulara dair yapılan işlemler, diğer tapu çeşitlerine göre farklılık göstermektedir. Bunu öğrenmek isteyen kişilerde pek çok soru sormaktadır. İşte onlardan bazıları!

Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi? Mirastan kalan hissemi satabilir miyim?

Hisseli tapu sahipleri ellerindeki tapunun her detayını öğrenmek istiyor. Bu yüzden de pek çok soru yöneltiyorlar. İşte hisseli tapu konusunda sorulan diğer sorular!

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim?

Hisseli tapu hakkında yapılan işlemler diğer tapu türlerine göre farklılık göstermektedir. Bu yüzden hisseli tapu sahiplerinin merak ettiği bazı sorular vardır. İşte o yanıtlar!

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim?

Hisseli tapuya dair, ilgili vatandaşlar pek çok soru sormaktadır. O sorulardan biri de “Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim?” olmaktadır. İşte detaylar!

Hisseli tapu nedir? Hissedar kendi payını satabilir mi?

Hisseli tapu, bir taşınmasın birden çok sahibinin olduğunu simgelemektedir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalan kişilerin bilmesi gereken belli başlı hususlar vardır. Özellikle alım ve satım işlemleri yaparken bazı detaylar öğrenilmelidir. İşte Hisseli tapu nedir, Hissedar payını satabilir mi?

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi?

Hisseli tapuda habersiz satış yapılması halinde, diğer hissedarlar tapu iptali için dava açabilir mi? Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? İşte yanıtı..

Hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi nasıl olur?

Ortaklığın giderilmesi davası, hisseli taşınmaz mal paydaşları tarafından açılıyor. Bu dava paylı veya elbirliği mülkiyeti şeklinde tescilli taşınmazlarda ortaklığın giderilmesi amacıyla açılıyor. Peki, hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi nasıl olur?

Hisseli taşınmazın haczi!

Haciz, bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işlem oluyor. Peki, hisseli taşınmazın haczi mümkün mü? Hisseli taşınmaz mal nasıl hacze konu olur?

hisseli arsamı satabilir miyim Haberi

hisseli arsamı satabilir miyim

Hisseli arsamı satabilir miyim?

Birden fazla sahibi olan arsalar, hisseli arsa olarak karşımıza çıkıyor. Hisseli arsalar üzerinde yapılacak tasarruf işlemlerinde tüm hissedarların birlikte hareket etmeleri gerekiyor.


Hissedarlar, arsaya hissesi oranda sahip oluyor. Ancak hisse oranı ne olursa olsun tüm hissedarlar aynı hak ve sorumluluklara sahip oluyor.


Peki, bir arsanızın miras olarak kaldığını ve bu arsada birden fazla hissedarın olduğunu düşünelim. "Hisseli arsamı satabilir miyim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Hisseli arsamı nasıl satabilirim?

Tüm hissedarlar birleşerek arsanın tamamını satabildiği gibi, tek bir hissedar da hissesinin satışını yapabiliyor. Ancak hisseli arsanın satılabilmesi için, diğer hissedarların onayının alınması gerekiyor. 


Tek bir hissedarın satış işleminden önce diğer hissedarlara satış hakkında bildirimde bulunması gerekiyor. Önalım hakkının kullanılmaması ve onay alınması halinde satış gerçekleşebiliyor.


Diğer hissedarların onay vermemesi halinde ise, ortaklığın giderilmesi davası...