03 / 05 / 2024

hisseli arsamı satmak için ne yapabilirim

hisseli arsamı satmak için ne yapabilirim

Bir arsaya birden fazla kimse sahipse arsa, hisseli arsa olarak nitelendiriliyor. Hisseli arsada herkes eşit hakka sahip oluyor. Peki, satış nasıl yapılır? "Hisseli arsamı nasıl satarım?" diyorsanız işte yanıtı..

Hissedarlardan biri hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli tapuya sahip olan hissedarların kafalarını karıştıran bazı sorular vardır. Onlardan biri de hissedarlar eğer hissesini satmak istemez ise ne olur? İşte bu konudaki merak edilenler!

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli bir tapuya sahip olan vatandaşlar, bu tapunun özelliklerini iyi bilmelidir. Çünkü bu tapu diğer tapu türlerinden farklıdır. İşte hisseli tapuya dair araştırılanlar!

Hisseli tapu başkasına satılır mı? Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli tapu üzerinden yapılan işlemlerin bir kısmı biliniyorken, bir kısmına dair vatandaşların pek bir bilgisi yoktur. İşte o bilinmeyen ve ısrarla sorulan sorular ve merak edilen yanıtları…

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim? Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşlar, ellerindeki tapu ile hangi işlemlerin yapıldığını bilmek isterler. Zira bu tapu türü diğer tapulardan farklıdır. Bundan dolayı da yapılan işlemler de farklılık gösterir. İşte bu konuda merak edilip sorulan sorular!

3 hisseli evin satışı nasıl yapılır? Hisseli tapuya banka el koyabilir mi?

Hisseli tapu sahipleri bu tapularını satmak istediklerinde neler yapmalıdır? Hisseli tapular üzerinde yapılan işlemler diğer tapu türlerinden farklıdır. İşte bu konuda araştırılan detaylar!

Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli tapu, bir gayrimenkulün bu arsa, ev ya da dükkan olabilir bu malların ortaklarını ifade eden tapu çeşididir. Peki” Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?” İşte detaylar!

Hisseli dükkanın satışı nasıl olur?

Bir hisseli dükkanınız olduğunu ve tüm paydaşların verdiği ortak karar ile bu taşınmazı satmak istediğinizi düşünelim. Hisseli dükkanın satışı nasıl olur? Hisseli dükkanın satışı için neler gerekir?

Hisseli dükkanda ortaklık nasıl giderilir?

Bir taşınmazın tapusu müstakil tapu olabileceği gibi, müşterek de olabiliyor. Hissedarlar ortaklığın giderilmesini isteyebiliyor. Peki, hisseli dükkanda ortaklık nasıl giderilir? Dava nasıl ve nerede açılır?

Hisseli dükkan almak için ne gerekir?

Taşınmaz mal tapu devir işlemleri tapu müdürlüğünde yapılıyor. Devir için gerekli belgelerin verilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, hisseli dükkan almak için ne gerekir? Devir nasıl olur?

Hisseli dükkan nasıl satılır?

Taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri, tapu müdürlüğüne alıcı ve satıcının başvurması halinde yapılıyor. Peki, bir taşınmaz hisseli ise ne olur? Hisseli dükkan nasıl satılır?

Hisseli dükkan nasıl kiraya verilir?

Hisseli taşınmaz malların tasarruf işleminin tüm ortakların vereceği karar ile yapılması gerekiyor. Peki, hisseli bir taşınmaz mal kiraya verilebilir mi? Hisseli dükkan nasıl kiraya verilir?

Hisseli tapu satışlarında kısıtlamalar!

Hisseli satışlarda tapu üzerinde kaç hissedar varsa satış işlemi sırasında hepsinin tapuda kendi satış işlemini gerçekleştiriyor. Ancak, hisseli tapu satışlarında bazı kısıtlamalar getiriliyor. İşte, hisseli tapu satışlarında kısıtlamalar!

Hisseli tapu rızai taksim sözleşmesi iptali!

Rızai taksim sözleşmesi, hisseli tapuya sahip olan kimselerin birleşerek gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğuna karar verdiği sözleşme olarak biliniyor. İşte, hisseli tapu rızai taksim sözleşmesi iptali!

hisseli arsamı satmak için ne yapabilirim Haberi

hisseli arsamı satmak için ne yapabilirim

Hisseli arsamı nasıl satarım?

Bir arsaya birden fazla kimse sahipse arsa, hisseli arsa olarak nitelendiriliyor. Hisseli arsa iştirak halinde mülkiyet veya müşterek halinde mülkiyet olabiliyor. 


Elbirliği olarak da bilinen iştirak halinde mülkiyet, miras yolu ile kalan malları ifade ediyor. İştirak halinde mülkiyette, hissedarlar gayrimenkulün her alanında eşit hakka sahip oluyor.


Hisseli arazi veya arsada hiçbir hissedar istediği yer için “şurası benimdir” diyemiyor. Kanunen herkes arsanın her köşesine, her yerine ortak oluyor.


Ancak noterden anlaşma yaparak kullanım yerleri belirlenebiliyor. Yapılan bu anlaşma tapuya da şerh ettirebiliyor.  


Peki, hisseli arsası olanlar, hissesini satabilir mi? Siz de "Hisseli arsamı nasıl satarım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Tüm hissedarlar birleşerek arsanın tamamını satabildiği gibi, tek bir hissedar da hissesinin satışını yapabiliyor. Ancak hisseli arsanın satılabilmesi için, diğer hissedarların onayının alınması...