05 / 05 / 2024

hisseli arsaya ev yapmak

hisseli arsaya ev yapmak

Hisseli arsa tapusu; arsaya sahip olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği resmi belgeye deniyor. Peki, hisseli arsaya inşaat yapılır mı? Hisseli arsaya inşaat nasıl yapılır?

TCMB kiraları düşürmek için ek vergiyi önermedi: e-Devlet sözleşmeleri, hisseli kiracılık, boş ev vergisi...

TCMB, Enflasyon Raporu'nda konut sorununun çözülmesi amacıyla bir dizi önerilerini paylaştı. Söz konusu öneriler arasında kiralık konut arzının artırılması, sosyal konut uygulaması, hisseli kiracılık, konut sayısına göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi yer alıyor. İşte ayrıntılar..

Arsa ve tarla almak isteyenler dikkat! Yeni trend herkes ev yerine, tarla yada arsa alıyor...

Konut fiyatlarındaki yaşanan son zamanlardaki yükseliş vatandaşı da arsaya yönlendirdi. Buna göre, vatandaşlar ev yerine tarla veya arsa almak istiyor. Ancak bu süreçte dikkat etmesi gereken bazı detaylar var. İşte deyatlar ve haberin ayrıntıları... 

Ev almak isteyenler arsaya yöneldi! 1’e 5 kazandıran arsalar var!

Konuta erişimin zorlaşmasının ardından konut sahibi olmak isteyenler arsaya yöneldi. Arsa yatırımlarının son zamanlarda arttığı ve getirisinin yüksek olduğunu belirten arsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk, “Bugün 300 bin TL’ye bile arsa bulmak mümkün. Çanakkale’de bire beş kazandırdı" dedi.

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Hakkınızı kaçırmamak için mutlaka bunu yapın!

Hisseli tapu sahiplerinin beklediği haber geldi. Evde hissesi olanlar, ev satıldığında hakkını nasıl alabilir? İşte merak edilen bu sorunun yanıtı…

Hisseli tapusu olanlar hemen bakın! Ev satılırsa hakkınız... SON DAKİKA! 

Hisseli tapular ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Peki evde hissesi olan biri, ev satıldığında hakkını nasıl alır? İşte ayrıntılar...

İmarsız arsaya prefabrik ev yapılır mı? 1+1, 2+1, 3+1 prefabrik ev fiyatları ne kadar?

Prefabrik evler son zamanlarda popüler olan yapılar arasında yer alıyor. Uygun fiyata ev yapmak isteyenler prefabrik ev yaptırmanın şartlarını merak ediyor. Peki, imarsız arsaya prefabrik ev yapılır mı? İşte detaylar...

Ucuz ev alayım derken tuzağa düşmeyin! Uzmanlar uyardı: 'Hisseli ev' ilanlarına dikkat!

Gayrimenkul sektöründe daha çok arsa ve tarla ilanlarında bulunan ‘hisseli’ tanımına artık konutlarda da karşılaşılıyor. Daha uygun fiyatlı bu konutlar için uzmanlar uyarıyor: cazip görünse de riskler var...

İmar planı yaparken bahçe mesafesi ne kadar olmalı? Arsaya ev yaparken çekme mesafesi ne kadar?

İmar planı yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de bahçe mesafesi olarak karşımıza çıkıyor. Kapsamlı bir konu olan çekme mesafesi, konut arsalarında ön bahçe ve arka bahçe gibi alanları içeriyor. Peki imar planı yaparken çekme ve bahçe mesafesi ne kadar olmalı?

Yatırımda rota değişti: Ev alamayan arsaya yöneldi!

Konut fiyatları artmaya devam ederken ev alamayan vatandaşlar yatırım rotasını değişti. Son açıklanan verilere göre, konut satışları düşüşe geçerken, ev alamayanlar arsa ve tarla almaya başladı.

Ev alamayan arsaya yöneldi! Fiyatlar 1 yılda yüzde 200 arttı!

Gayrimenkul sektöründe arsa yatırımına olan taleple beraber fiyatlar da artıyor. Son bir yılda arsa fiyatlarının yüzde 200’lerin üzerinde arttığını söyleyen Mornvest Gayrimenkul ve Danışmanlık’ın kurucusu Efe Gül, ev alamayanın arsaya yöneldiğini kaydetti.

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim? Hisseli ev satışında anlaşmazlık nasıl çözülür?

Hisseli tapu, bir mal üzerinde birden çok kişinin hak sahibi olduğunu gösteren bir tapu türüdür. Peki hisse sahibi biri kendi hissesini satabilir mi? İşte detaylar!

Hisseli tapu paylı mülkiyet midir? Hisseli ev icra yoluyla satılabilir mi?

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşların bazı soruları bulunuyor. Bu sorulardan bazıları da hisseli mülkiyet üzerinden yapılabilecek işlemler olmaktadır. İşte bu ve diğer soruların yanıtları…

Atalardan mirası kalanlar bunu yapmanız şart! Hisseli tapuda bakın ne değişti!

Miras kalanlar dikkat. Özellikle size kalan miras ev ise elinizi hızlı tutmanız gerekiyor. Hisseli tapu satışında problem yaşanmaması için adımların hızla atılması gerekiyor. 

hisseli arsaya ev yapmak Haberi

hisseli arsaya ev yapmak

Hisseli arsaya inşaat yapılır mı?

Hisseli arsa tapusu; arsaya sahip olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği resmi belgeye deniyor. Peki, hisseli arsaya inşaat yapılır mı? Hisseli arsaya inşaat yapılması nasıl söz konusu olabilir?


Hisseli arsa tapusuna sahip mal sahipleri, bu taşınmaz mal üzerinde tek başına karar veremiyor. Bu arsa üzerinde yapılacak herhangi bir işlemde tüm hissedarların onay vermesi gerekiyor.


Aksi takdirde, ortakların mülkiyet hakkı ihlal edilmiş oluyor. Buna göre hisseli arsa üzerinde yapılacak tasarruf işlemi için tüm hissedarların onaylaması şart.


Hisseli arsa üzerinde diğer malik tarafından izin alınmadan yapılan inşaat veya diğer tasarruf işlemleri için ortaklığın giderilmesi davası açılabiliyor. Ortaklığın giderilmesi davası örneği aşağıda yer alıyor:


T.C.

YARGITAY

6. HUKUK DAİRESİ

E. 2005/6153

K. 2005/7300

T. 11.7.2005


DAVA : Mahalli mahkemesinden verilmiş bulunan yukarıda tarih ve numarası yazılı paydaşlığın giderilmesi...