17 / 11 / 2024

hisseli arsaya haciz

hisseli arsaya haciz

Haciz, bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işleme deniyor. Peki, hisseli tapuya haciz gelir mi? Hisseli tapuya haciz nasıl konur?

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Hisseli tapuya haciz gelir mi, gelirse satış nasıl olur?

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında ortak olan bir evin haciz yoluyla satılıp satılamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Hisseli tapusu olanlar aman dikkat! Haciz durumunda gayrimenkule aniden yeni ortak gelebilir!

Tapu, vatandaşların gayrimenkulleri üzerindeki haklarını belgeleyen önemli bir doküman. Hisseli tapu ise hak sahibinin birden çok kişi ile ortak olduğunu belgeliyor. Peki, Hacizli hisseli tapusu olanlar satış yaparken nelere dikkat etmeli?

Hisseli tapu tek tapu olur mu? Hisseli tapu haciz işlemi nasıl yapılır?

Hisseli tapu tek tapu olur mu ve Hisseli tapu haciz işlemi nasıl yapılır sorularının yanıtları tapu sahipleri tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte hisseli tapu ile ilgili detaylar...

Hisseli tapulu ev satılır mı? Hisseli tapu arsaya prefabrik ev yapılır mı?

Hisseli tapuya sahip pek çok kişi bulunmaktadır. Bu tapular ile hissedarlar istedikleri işlemleri kolay bir şekilde yapamazlar. Bundan dolayı da hisseli tapu üzerine pek çok soru sorulmaktadır. İşte o sorulardan bazıları…

Hisseli arsaya izinsiz ev yapılabilir mi? Hisse tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapu sahiplerinin hakları, diğer tapu sahiplerine göre farklıdır. Nedeni ise hissedar sayısından kaynaklanmaktadır. Peki Hisse tapulu ev alınır mı, alınmaz mı? İşte detaylar!

Hisseli tapuda anlaşmazlık olursa ne olur? Hisseli gayrimenkule haciz gelirse tamamı satılır mı?

Hisseli tapu pek çok kişinin kafasında bazı soru işaretlerine neden olabiliyor. Bu sorularda genellikle alım, satım ve bu malların üzerinde bir anlaşmazlık olursa neler yapılacağına dair olmaktadır. İşte bu konudaki merak edilenler!

Hisseli tapuya haciz konulabilir mi? Mirasçılardan biri icralık olursa ne olur?

Hisseli tapu sahipleri bazı temel sorularına yanıt arıyor. Onlardan biri de haciz konusudur. İşte bu konuya dair detaylar!

Hisseli tapu tek tapuya nasıl döner? Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur?

Birden fazla sahibi olan hisseli tapuların gerek satın alma gerek yönetim ve satış sürecinde çeşitli zorluklarla karşılaşılmaktadır. Peki o zorluklar nelerdir? İşte hisseli tapuya dair sorulan birtakım soru ve yanıtlar!

Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur? Hisseli tapu müstakile çevrilir mi?

Hisseli tapu, diğer tapu türlerinden farklıdır. Bu yüzden hisseli tapu sahipleri birtakım sorulara yanıt arıyor. İşte onlar!

Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli arsa, kardeşler ve akrabalara miras yolu ile geçebilir. Böyle bir durumda kişiler hangi işlemleri yapacaklarını eğer bilmiyorsa araştırmalara başlarlar. İşte hisseli arsaya dair sorulan soruların ayrıntıları!

Bir tapu üç kişinin üstüne olur mu?

Tapu konusu pek çok kişinin bilgi almak istediği konuların başında gelmektedir. “Hisseli arsaya ev yapılır mı, Bir tapu üç kişinin üstüne olur mu?” soruları çok sık sorulmaktadır. İşte bu sorulara dair detaylar!

Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur?

Hisseli tapu pek çok kişinin sahip olduğu tapu türüdür. Hisseli tapu ile yapılan işlemler çok sık araştırılmaktadır. Onlardan biri de “Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur?” sorusudur. İşte hisseli tapuya dair merak edilenler!

Hisseli gayrimenkule haciz konur mu?

Posta yazarı Tamer Heper 'Aileden birine haber kağıdı geldi. Müştereken malik olunan tarladaki hissesi için ipotek-haciz yazıyor. Malikin haberi olmadan ipotek koyulur mu? Haciz ise bunun satışı halinde tarla nasıl bölünür? Diğer ortakların hakları ne olur?' sorusunu cevapladı.

hisseli arsaya haciz Haberi

hisseli arsaya haciz

Hisseli tapuya haciz gelir mi?

Haciz, bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işleme deniyor. Kanunen, ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı red olunduktan sonra mal beyanını beklemeksizin alacaklı haciz konmasını isteyebiliyor.


Maaşlar, tahsisat ve her nevi ücretler, intifa hakları ve hasılatı, ilâma müstenit olmayan nafakalar, tekaüt maaşları, sigortalar veya tekaüt sandıkları tarafından tahsis edilen iratlar, borçlu ve ailesinin geçinmeleri için icra müdürünce lüzumlu olarak takdir edilen miktar tenzil edildikten sonra haczolunabilir.


Ancak haczolunacak miktar bunların dörtte birinden az olamaz. Birden fazla haciz var ise sıraya konur. Sırada önde olan haczin kesintisi bitmedikçe sonraki haciz için kesintiye geçilemez.


Haciz sürecinde borçluya ait haczedilen mallar, alacaklıya ya da vekiline verilmiyor. Söz konusu mallar...