02 / 05 / 2024

hisseli dükkanda ortaklık nasıl giderilir

hisseli dükkanda ortaklık nasıl giderilir

Bir taşınmazın tapusu müstakil tapu olabileceği gibi, müşterek de olabiliyor. Hissedarlar ortaklığın giderilmesini isteyebiliyor. Peki, hisseli dükkanda ortaklık nasıl giderilir? Dava nasıl ve nerede açılır?

Düzenleme ortaklık payı nedir? Düzenleme ortaklık payı nasıl uygulanır?

Düzenleme ortaklık payı, kanunlarla desteklenen önemli düzenlemeleri ifade eden bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Bu düzenleme belirli bir süreç içinde ve kurallarla gerçekleştiriliyor. Peki düzenleme ortaklık payı nedir ve nasıl uygulanır? İşte DOP ile ilgili ayrıntılar…

Vadistanbul'un ortaklık yapısı değişti!

İstanbul’un en değerli kompleks projelerinden biri olan Vadistanbul’da lnvest İnşaat’ın dört şirketteki (Radisson Blu Hotel, Radisson Rezidans, Teknopark, Hastane) ortaklığı sonlandırıldı. Bundan sonraki süreçte Ortaklık yapısı Artaş - Evyap  Ortak Girişimi ile devam ediyor.

Döpa Mimarlık İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Döpa Mimarlık İnşaat Anonim Şirketi Büyükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Öykü Arslan ve Damla Peker Arslan ortaklığında kuruldu.

Via GYO'nun son ortaklık yapısı!

Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Günlük Alım Emri Taahhüdü işlemleri sonrasındaki son ortaklık yapısını açıkladı. İşte Via GYO'nun son ortaklık yapısı...

İnşaat Sektöründe Uzun Ömürlü Ortaklık Kültürü paneli düzenlendi!

MÜSİAD İnşaat, Çevre ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu tarafından "İnşaat Sektöründe Uzun Ömürlü Ortaklık Kültürü' paneli düzenlendi. Panelin moderatörlüğünü MÜSİAD İnşaat, Çevre ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu Başkanı Raha Yeltekin yaptı.

Avcı Architects, Gensler ile stratejik ortaklık yapıyor!

Mimari ve iç mimari projelerle birlikte sergileme ve sahne tasarımını da içeren geniş bir skalada projeler üreten Avcı Architects, dünyaca ünlü mimari tasarım ve proje geliştirme şirketi Gensler ile stratejik ortaklık yapıyor.

Sinanlı Yapı ve Yiğit Group ortaklık toplantısı 10 Kasım'da!

İnşaat sektörünün iki önemli şirketi Sinanlı Yapı ve Yiğit Group Kadıköy’de hayata geçecek kentsel dönüşüm projesi için güçlerini birleştirdi. Sinanlı Yapı ve Yiğit Group ortaklık toplantısı 10 Kasım'da gerçekleştirilecek.

Hisseli dükkanda hisse devri nasıl yapılır?

Taşınmaz malların mülkiyet hakkı tamamen devredilebildiği gibi hisseli olarak da devredilebiliyor. Peki, hisseli dükkanda hisse devri nasıl yapılır? Hisse devri için gerekli olan belgeler nelerdir?

Hisseli dükkanda ortaklık nasıl giderilir?

Bir taşınmazın tapusu müstakil tapu olabileceği gibi, müşterek de olabiliyor. Hissedarlar ortaklığın giderilmesini isteyebiliyor. Peki, hisseli dükkanda ortaklık nasıl giderilir? Dava nasıl ve nerede açılır?

Düzenleme ortaklık payına itiraz!

Düzenlemeye tabi tutulan yerlerin ihtiyacı olan yol, meydan, park, yeşil saha, genel otopark gibi hizmetlere ayrılan paya düzenleme ortaklık payı deniyor. İşte, düzenleme ortaklık payına itiraz!

MuuM iki projeyle Dünya Mimarlık Festivali Ödülleri’nde finale kaldı!

Murat Aksu ve Umut İyigün ortaklığındaki MuuM, iki farklı projesiyle Dünya Mimarlık Festivali Ödülleri’nde (WAF 2015 Awards) finale kaldı. Finaller 4-6 Kasım arasında geçrkeleşecek.

Ortaklık giderme davası dilekçe örneği!

Ortaklık giderme davası, bir taşınmaza hisseli olarak sahip olan paydaşlar tarafından açılıyor. Ortaklık giderme davası, Sulh Hukuk Mahkemesinde bir dilekçe ile dava açılabiliyor. İşte ortaklık giderme davası dilekçe örneği...

TANAP Projesi'ne ortaklık için başvuran firmalar değerlendirilecek!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Azeri gazını dünyaya taşıyacak olan TANAP Projesi'ne ortaklık için başvuran firmalarla görüşeceklerini söyledi.

hisseli dükkanda ortaklık nasıl giderilir Haberi

hisseli dükkanda ortaklık nasıl giderilir


Hisseli dükkanda ortaklık nasıl giderilir?

Bir taşınmazın tapusu müstakil tapu olabileceği gibi, müşterek de olabiliyor. Hisseli bir taşınmazın hissedarları bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Hissedarlar ortaklığı bozmak isteyebiliyor.


Peki bir hisseli dükkanda ortaklık nasıl giderilir? Ortaklığın giderilmesi davası nasıl ve nerede açılır?


Kanunen ortaklığın giderilmesi davası ile paylı mülkiyete sahip olan paydaşlardan her biri, paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, malın paylaşılmasını isteyebiliyor.


Bu davalar, davaya konu olan taşınır veya taşınmaz malın değerine bakılmaksızın bir dilekçe ile sulh hukuk mahkemesinde görülüyor. Dilekçe örneği;


DAVACI :

VEKİLİ :

DAVALILAR : 1-

2-

3-


KONU : Taşınmazdaki Paydaşlığın Giderilmesi İsteminden ibarettir.


AÇIKLAMALAR :


1- Müvekkilim davalılarla birlikte paydaş oldukları dava konusu 198 Ada, 29 parsel üzerine iki katlı yazlık bir ev yapmıştır. Taşınmazın üzerinde ayrıca portakal ve üzüm bahçeleri bulunmakta, müvekkilin bina...