28 / 04 / 2024

hisseli evin emlak vergisi ne kadar

hisseli evin emlak vergisi ne kadar

Emlak vergisi, bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler tarafından ödeniyor. Peki, hisseli ev emlak vergisi 2015 nasıl ödenir?

Emlak sektörü çöküyor: 1.4 milyar nüfuslu ülkede milyonlarca ev boş!

Emlak kriziyle baş başa kalan Çin'de milyonlarca evin boş olduğu belirtiliyor. Çin'de, eski bir yetkili ülke nüfusunun tamamının bile boş evleri dolduramayacağını belirtiyor.

Ev birden fazla emlakçıya verilir mi?

Ev alım satım ve kiralama işlemlerinde emlakçıların ne kadar büyük bir rolünün olduğunu biliyoruz. Bazı gayrimenkul sahipleri, evin birden fazla emlakçıya verilmesinin mümkün olup olmadığını merak ediyor. Peki ev birden fazla emlakçıya verilir mi, verilmesi durumunda hangi sonuçlar meydana gelir?

Milli Emlak ucuza lojman satışı gerçekleştiriyor! 1825 metrekare müstakil evi 480 bin TL ile satıyor!

Son zamanlarda Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan arsa ve konutlar, yoğun bir ilgiyle karşılanıyor. Son yayınlanan ilana göre ucuza lojman satışı gerçekleşecek. Bu kapsamda, 480 bin TL değerindeki müstakil evin satış şartları da merak konusu oldu.

Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır? Tapusu olmayan evin emlak vergisi olur mu?

Tapu; Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından verilmekte olan, arazinin üstüne inşa edilen yapının ya da arazinin bir bölümünün sahibi kim ise onu gösteren resmi bir belgedir. Peki Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır?

3 hisseli evin satışı nasıl yapılır? Hisseli tapuya banka el koyabilir mi?

Hisseli tapu sahipleri bu tapularını satmak istediklerinde neler yapmalıdır? Hisseli tapular üzerinde yapılan işlemler diğer tapu türlerinden farklıdır. İşte bu konuda araştırılan detaylar!

Hisseli tapu nasıl satılır? Miras kalan evin kardeşlerden birine devredilmesi için ne yapılmalıdır?

Hisseli tapu üzerinde gerçekleştirilen işlemler diğer tapu türlerine kıyasla farklıdır. Özellikle “Hisseli tapu nasıl satılır?” sorusu sıklıkla sorulan sorulardan biridir. İşte bu soruların yanıtları!

Hisseli tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapuya sahip pek çok kişi bulunmaktadır. Ev almak isteyen, ancak alacağı evin hisseli olduğu kişiler neler yapmalı? Hisseli tapulu ev alınır mı? İşte detaylar!

Hisseli dairenin satışı nasıl yapılır? Hisseli daire satılır mı?

Bir evin üzerinde birden fazla pay sahibinin olma durumunda, bu evler hisseli daire olarak adlandırılır. Peki, hisseli daire satışı nasıl yapılır? Hisseli ev satılır mı?

Ev fiyatları uçtu! Gayrimenkulde yeni trend hisseli konut almak

Fahiş şekilde artan ev fiyatları sebebi ile emlak sektöründe yeni bir yöntem ortaya çıktı. Artık insanlar, arsa satışlarında genellikle görülen hisseli konut satışlarını tercih ediyor. İşte detaylar…

Fransa, yapay zeka ile kaçak 20 bin havuz saptayıp emlak vergisi gelirini 10 milyon Euro artırdı...

Fransız yasalarına göre havuzlar, evin değerini artırdığı için emlak vergisinin de yükselmesini sağlıyor ve yetkililere bildirimi zorunlu. Fransız hükümeti, yüzme havuzlarını beyan etmeyen ev sahiplerini bulmak için ilginç bir yol buldu: Yapay zeka teknolojisini kullanmak. İşte haberin ayrıntıları..

10 bin liralık evin kirası 6 bin liraya düşecek! Uzman isimden flaş açıklama! Kira fiyatlarına ne oluyor?

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, ev kiralarının önümüzdeki yıl düşeceğini iddia etti. Aşa, “İddia ediyorum, 10 bin liralık evin kirası 6 - 7 bine inecek" ifadelerini kullandı. İşte detaylar…

Miras kalan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Yakını vefat eden bir veya birden fazla kimseye miras olarak ev kaldığını düşünelim. Bu durumda miras kalan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Hisseli konutta emlak vergi nasıl ne olur?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Ahmet Karabıyık bugün köşe yazısında hisseli konutlardaki emlak vergisi konusu kaleme aldı.

hisseli evin emlak vergisi ne kadar Haberi

hisseli evin emlak vergisi ne kadar

Hisseli ev emlak vergisi 2015!

Emlak vergisi kanunu gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için emlak vergisi ödemesinin yapılması gerekiyor. Vergi, Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler tarafından ödeniyor.


Emlak vergisi iki eşit taksit halinde ödeniyor. İlk taksit ödemelerinin Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapıldığı verginin ikinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor. Ödemeler belediyeye yapılıyor.


Peki, hisseli ev emlak vergisi nasıl ödenir?

Hisseli evin emlak vergisinde sorumluluğun nasıl ve kimde olacaği mülkiyet türüne göre değişiyor:


-Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler. 


-Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar.


Bilindiği üzere geliri olmayan tek meskene sahip kimseler vergiden muaf tutuluyor. Peki, Hisseli evin emlak vergisi...