04 / 05 / 2024

hisseli gayrimenkul alınırken dikkat edilecekler

hisseli gayrimenkul alınırken dikkat edilecekler

Hisseli gayrimenkul almak, tek bir kimseye ait olan bir gayrimenkul almaktan daha farklı bir durumdur. Peki hisseli gayrimenkul alırken nelere dikkat etmek gerekir, işte yanıtı...

Güney Kıbrıs’ta inşaat sektörüne İsrailli gayrimenkul alıcıları yön veriyor!

Güney Kıbrıs’ta emlak piyasasında alıcıların yüzde 45’lik kısmını yabancı uyrukluların oluşturduğu, Ruslardan sonra bu piyasaya yatırım yapan 2. en büyük grup olan İsrailli gayrimenkul alıcılarının inşaat sektörüne yön verdiği belirtildi.

Kuzey Kıbrıs  gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı!

Poundla kira gelirinin yanı sıra cazip konut fiyatlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adeta yabancı gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı. Magusa, İskele, Gaziveren’in büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yatırım Danışmanı Özge Özler, en çok talebin Rusya, İran ve Avrupa’dan geldiğini dile getirdi.

2012'nin 20 TL'si, bugünün 200 TL'si oldu! 12 yıl önce 20 TL'ye 20 simit alınırken, bugün 20 simit için 200 TL ödeniyor!

12 yıl öncenin 20 lirası, resmen bugünün 200 TL'si oldu. En büyük banknot olan 200 TL ile şimdi 20 simit alınırken, 12 yıl önce 20 TL ile 20 adet simit alınabiliyordu. 

Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor!

Yunanistan'da 'altın vize’ 5 senelik oturum izninin dışında sahiplerine Schengen bölgesi içinde vizesiz seyahat hakkı, Yunanistan'da iş kurma ve eğitim hakkı da tanıyor. Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor...

İcradan ev alınırken konut kredisi çekilebilir mi?

İcradan gayrimenkul satın almak isteyenler konut kredisi alıp alamayacağını merak ediyor. Peki, İcradan ev alınırken konut kredisi çekilebilir mi? İşte detaylar...

Gayrimenkul alırken borçlu çıkabilirsiniz! Bu kontrolü yapmadan sakın imza atmayın!

Gayrimenkul satın alma işlemlerinde son aşama olan tapu devrinde bazı aşamalara dikkat edilmesi gerekiyor. Öyle ki yeni sahip, bu devir ile satışı yapılan mülkün eski borçlarından da sorumlu hale gelebiliyor.

Hisseli tapu alınır mı? Hisseli tapu almak mantıklı mı?

Birden fazla kişinin sahibi olduğu hisseli arsa alınıp alınmayacağı kişiden kişiye değişir. Bu arsayı almadan önce avantajlarını ve dezavantajlarını değerlendirmek gerekir. Peki hisseli tapu almak mantıklı mı, avantajları ve dezavantajları neler? İşte hisseli tapu ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Hisseli arsaya izinsiz ev yapılabilir mi? Hisse tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapu sahiplerinin hakları, diğer tapu sahiplerine göre farklıdır. Nedeni ise hissedar sayısından kaynaklanmaktadır. Peki Hisse tapulu ev alınır mı, alınmaz mı? İşte detaylar!

Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

Yabancı yatırımcıların 2022 ve 2021 yılındaki Türkiye'de yaptıkları tüm gayrimenkul cinsinden alımları tüm detaylarıyla belli oldu. Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

Hisseli tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapuya sahip pek çok kişi bulunmaktadır. Ev almak isteyen, ancak alacağı evin hisseli olduğu kişiler neler yapmalı? Hisseli tapulu ev alınır mı? İşte detaylar!

Hisseli tapu tehlikeli mi? Hisseli tapu alırken nelere dikkat edilmelidir?

Hisseli tapu tehlikeli mi? Hisseli tapu alırken nelere dikkat edilmelidir? şeklindeki sorular hisseli tapuya sahip kişilerin sorduğu sorulardandır.

İskansız gayrimenkul alınır mı?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmayan evler olarak biliniyor. Peki, İskansız gayrimenkul alınır mı? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Arsa alınırken nelere dikkat edilmelidir? Yatırım için arsa alınır mı? Tüm detaylar...

Satılık arsa ilanlarını incelerken sizin ölçütlerinize tam olarak uyum sağlayıp sağlamadığını öğrenmenizi daha sonra bir hayal kırıklığı yaşamamanız için oldukça önemli. Arsa alınırken nelere dikkat edilmelidir? Yatırım için arsa alınır mı? Tüm detaylar...

hisseli gayrimenkul alınırken dikkat edilecekler Haberi

hisseli gayrimenkul alınırken dikkat edilecekler

Hisseli gayrimenkul alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Hisseli gayrimenkul satın alırken, ileride olası problemlerin çıkmaması için satış işlemi sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar bulunuyor. Peki hisseli gayrimenkul alırken nelere dikkat etmek gerekir?


Hisseli gayrimenkul alırken nelere dikkat etmek gerekir?

* Eğer hisseli gayrimenkulün tüm hisselerini satın alıyorsanız; satış işlemi sırasında tapu üzerinde kaç hissedar varsa hepsinin orda bulunmaları gerekiyor. Eğer hissedarlardan biri gelemiyorsa, bir diğer hissedara vekaletname verip, satış işleminin gerçekleşmesini sağlayabiliyor. Bir diğer ihtimal ise hissedarların tümünün gelmemesi durumunda, hepsinin bir avukata vekaletname vermesidir. Aksi takdirde, bir hissedarın hissesini satmak istememesi durumunda satış gerçekleşmez, ya da ileride satış iptali için dava açılabilir.


* Eğer hisseli gayrimenkulün belli bir hissesini satın alıyorsanız; ilk olarak satın alacağınız hissenin ön alım hakkının bir diğer hisse...