04 / 05 / 2024

Hisseli konut emlak vergisi koşulları

Hisseli konut emlak vergisi koşulları

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Ahmet Karabıyık bugün köşe yazısında hisseli konutlardaki emlak vergisi konusu kaleme aldı.

Ev fiyatları uçtu! Gayrimenkulde yeni trend hisseli konut almak

Fahiş şekilde artan ev fiyatları sebebi ile emlak sektöründe yeni bir yöntem ortaya çıktı. Artık insanlar, arsa satışlarında genellikle görülen hisseli konut satışlarını tercih ediyor. İşte detaylar…

Hisseli konut kira geliri beyannamesi nasıl verilir?

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler için beyanname dönemi başladı. Peki hisseli konut sahipleri ne yapacak? Hisseli konut kira geliri beyannamesi nasıl verilir?

Hisseli konutta emlak vergi nasıl ne olur?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Ahmet Karabıyık bugün köşe yazısında hisseli konutlardaki emlak vergisi konusu kaleme aldı.

Lüks Konut Emlak Danışmanlığı Anonim Şirketi kuruldu!

Lüks Konut Emlak Danışmanlığı Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Zeynep Ertuğrul tarafından kuruldu.

Konut emlak vergisi 2018!

Konut sahiplerinin ödemekle mükellef olduğu emlak vergisi için ödemeler 1 Mart'ta başlıyor. Peki, konut emlak vergisi 2018 ne kadar?

TOKİ'den 40 ilde satılık 178 iş yeri ile 42 konut!

TOKİ'nin portföyünde yer alan 40 ildeki 178 adet iş yeri ile 42 adet konut Emlak Yönetim tarafından açık artırma ile 27 Şubat 2018 Salı günü satışa çıkarılıyor...

5 soruda konut emlak vergisi nasıl ödenir?

Gayrimenkul sahipleri için her sene ödenen emlak vergisinde 2. taksit ödemeleri Kasım ayı sonuna kadar devam ediyor. Peki, konut sahipleri ne kadar ve nasıl vergi ödeyecek? Kimler vergi ödemeyecek?

Konut emlak vergisi 2. taksiti!

Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergide ilk taksitler en son 31 Mayıs'ta ödendi. Peki, konut emlak vergisi 2. taksiti ne zaman?

Konut emlak vergisi 2017!

Konutlar için de ödenmesi gereken emlak vergisi için 1. taksit dönemi 1 Mart 2017'de başlıyor, 31 Mayıs 2017 tarihinde sona eriyor..

Konut emlak vergisi muafiyetleri nelerdir?

Gayrimenkuller için her sene emlak vergisi ödemesi yapılıyor. Emlak vergisi kapsamında meskenler için bazı muafiyet ve indirimler söz konusu oluyor. Peki, konut emlak vergisi muafiyetleri nelerdir?

Başakşehir Adım İstanbul'un lansmanı yapıldı!

Emlak GYO'dan alt gelirliye de konut Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, alt ve orta gelir grubundaki vatandaşlara yönelik projeler geliştirmeyi planladıklarını söyledi.

Konut emlak vergisi muafiyeti 2015!

Emlak vergisi, tüm gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Ancak kanunen tek bir evi olup da geliri olmayan kimseler bazı koşullarda bu vergiden muaf tutuluyor. İşte konut emlak vergisi muafiyeti 2015 şartları..

Ispartakule Evleri Avcılar kura çekilişi!

Ispartakule Evleri Avcılar kura çekilişi kapsamında 1.500 adet konut Emlak Konut GYO tarafından satışa sunuluyor. Projede 15 bin TL peşinatla daire sahibi olunabiliyor.

Hisseli konut emlak vergisi koşulları Haberi

Hisseli konut emlak vergisi koşulları

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabayık bugün kaleme aldığı "Hisseli konutta emlak vergisi" başlıklı yazısında hisseli konutta emlak vergisi konusunu değerlendirdi. "Musa Gümüştaş adlı okurum emlak vergisi muafiyetinden yararlanıp yararlanamayacağını sormuş" diyerek yazısına başlayan Karabıyık yazısına şöyle devam etti:

Eşim de ben de emekliyiz. Tek konuta yüzde 20 ve yüzde 80 oranında hisse ile sahibiz. Evimiz brüt 230 metrekare ama hisseleri dikkate aldığımızda ikimizin hissesi de 200 metrekarenin altında kalıyor…” Hisse payları 200 metrekarenin altında kalsa da, konut eğer brüt 200 metrekarenin üzerinde ise hissedarlar emlak vergisi muafiyetinden yararlanamıyor. Emlak vergisi avantajı için tek konutun her durumda brüt 200 metrekarenin altında kalması gerekiyor. SGK’dan aldıkları maaş dışında geliri olmayan emekliler gibi; ev hanımları, engelliler, işsizler, gaziler ve şehit yakınları için...