04 / 05 / 2024

hisseli tapuları birleştirme

hisseli tapuları birleştirme

Birleştirme işlemi ile tapu sicilinde ayrı ayrı kayıtlı birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir tapuya bağlanarak, tek bir parsel halini alıyor. İşte hisseli tapu birleştirme işlemleri..

Tapusu olanlar dikkat! Şimdi e-Devlet'ten kontrol edin! Hisseli tapulardaki büyük risk! 

Müstakil tapular, gayrimenkul sahiplerine tartışılmayan ve kesin haklar sunarken, hisseli tapularda risklerle karşılaşılabiliyor. Peki hisseli tapu riskleri neler? Nelere dikkat edilmesi gerekiyor? 

Konut ve arsa mirasçıları dikkat! Yeni düzenleme ile hisseli tapular daha kolay paylaşılacak! İşte ayrıntılar...

Konut ve arsa gibi gayrimenkullerin hisselere bölünmesiyle ilgili yaşanan hukuki karmaşalar yeni bir uygulamanın devreye girmesiyle daha kolay hale geldi. Peki hisseli tapular nasıl paylaşılıyor? işte ayrıntılar... 

Birleşik Gayrimenkul, Bodrum'daki yeni oteline 8 villa ekliyor!

Birleşik Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat şirketi Muğla'da Turizm Konaklama Tesisi Kapasite Artışı için ÇED'e başvurdu. Bu kapsamda Birleşik Gayrimenkul, Bodrum'daki yeni oteline 8 villa eklemeyi planlıyor.

Tapusu olanlar dikkat! Kentsel dönüşüm nedeniyle tapular tehlikeye mi girdi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Kanunu, Resmi Gazete’de yayımlandı. Kanun, 'mülksüzleştirme' kanunu olarak eleştirilirken insanlar "Tapularımız tehlikede mi?" sorusuna cevap arıyor. Kentsel dönüşüm avukatı Çiğdem Kezer ve KİPTAŞ Genel Başkanı Ali Kurt, yeni kanunu yorumladı. İşte detaylar...

Hisseli tapusu olanlar dikkat! Taşınmazınız zorunlu satışa çıkabilir!

Hisseli tapusu olanlar için çok önemli bir uyarı yapıldı. Bu uyarıyı dikkate almayan vatandaşların tapularının satışa çıkabileceği öğrenildi. İşte detaylar...

Hisseli tapusu olanlara son dakika uyarısı: Bunu yaparsanız eviniz, arsanız zorunlu satışa çıkabilir!

Hisseli tapusu olan binlerce vatandaş için bir son dakika uyarısı geldi. Binlerce kişinin dikkat etmesi gereken bu ayrıntı, tapuların satışa çıkmasını kapsıyor. İşte ayrıntılar...

Hisseli tapusu olanlar hemen bakın! Ev satılırsa hakkınız... SON DAKİKA! 

Hisseli tapular ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Peki evde hissesi olan biri, ev satıldığında hakkını nasıl alır? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Bu önemli bilgi ile tapunuz tek olabilir

Türkiye’de çok sayıda kişi akrabaları veya iş ortaklarıyla beraber paylaştığı tapulara sahip. Bu tür müşterek mülkiyet tapularını nasıl tek bir tapuya çevrileceği ise merak konusu oluyor.  İşte hisseli tapuyu tek tapuya dönüştürme ile ilgili formül haberin devamında ele alınmıştır.

Farklı bankalardan uygun faiz ve vade seçenekleriyle borç kapatma kredileri

Türk bankalarının sunduğu borç birleştirme kredileriyle mali özgürlüğünüzü kazanın. Uygun faiz oranları ve geniş vade seçenekleriyle tüm borçlarınızı tek bir çatı altında toplayarak finansal sıkıntılarınızdan kurtulmak için borç kapatma kredilerinden yararlanabilirsiniz.

Miras hisseli tapusu olanlar aman dikkat! Eviniz, arsanız, tarlanız buhar olabilir! Tapuyu müstakile çevirmek için...

Miras yoluyla paylaşılan gayrimenkuller, hisseli tapu olarak kaydediliyor. Hisseli tapuların, sorunsuz ve tek bir sahibe ait müstakil tapulara dönüşümü, büyük bir önem taşırken bazı koşulları gerektiriyor.

Hisseli tapu nasıl alınır? Hisseli tapu nasıl bölüştürülür? 

Hisseli tapular, birden fazla hisseye sahip olan taşınmazlara verilen belirli bir tapu türüdür. Hisseli tapularda, mülkiyet payları farklı kişilere ait olduğundan, yönetim ve satış süreçlerinde bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Hisseli tapu nedir ve nasıl bölünür, işte tüm cevapları…

Hisseli tapu nasıl bölünür?

Hisseli tapular, birden fazla hisseye sahip olan tapulara verilen isimdir. Hisseli tapuların yönetimi ve satışı konusunda bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Bu nedenle, birçok kişi hisseli tapuların nasıl bölüneceğini merak etmektedir. İşte hisseli tapu hakkında merak edilen soruların yanıtları...

Hisseli tapusunu müstakile çevirmek isteyenler dikkat! Bakın bunları yapmanız gerekiyor!

Hisseli tapusu olanlar için müjdeli haber: Artık hisseli tapular müstakil tapuya dönüşecek! Bu uygulama milyonlarca kişiyi kapsıyor ve büyük bir kolaylık sağlıyor. 

hisseli tapuları birleştirme Haberi

hisseli tapuları birleştirme

Hisseli tapu birleştirme!

Tapuda tevhit işlemi olarak nitelendirilen birleştirme işlemi, tapu sicilinde ayrı ayrı kayıtlı birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir tapuya bağlanarak, tek bir parsel halini alması olarak ifade ediliyor.


Birleştirme için öncelikle tapu müdürlüğüne müracaatta bulunulması gerekiyor. Müracaat, belediyelere veya valiliklere intikalinden itibaren en geç 30 gün içinde sonuçlanıyor. 


Tescil veya terkini için 15 gün içinde tapuya bildirilmesi gerekiyor. Tapu dairesinin, tescil veya terkin işlemini bir ay içinde sonuçlandırması gerekiyor.


Birleştirme için gerekli belgeler:

* Taşınmazın bulunduğu yere göre belediye encümeni veya il idare kurulu kararı,

* Kadastro müdürlüğünce üst yazıya bağlanmış üç takım birleştirme dosyası, tescil bildirimi ve kontrol raporu,

* Birleştirme isteminde bulunanın veya temsilcisinin fotoğraflı nüfus hüviyet cüzdanı veya pasaportu ile temsil belgesi.

* Taşınmaz mallardan en az birinin cinsi...