20 / 11 / 2024

hisseli tapuları birleştirmek

hisseli tapuları birleştirmek

Birleştirme işlemi ile tapu sicilinde ayrı ayrı kayıtlı birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir tapuya bağlanarak, tek bir parsel halini alıyor. İşte hisseli tapu birleştirme işlemleri..

Miras kalan arazisi olanlar dikkat! Vergi ve harç ödemeden tarlalar birleştiriliyor!

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü vergi ve harç ödemeden hisseli tarım arazilerinin masrafsız birleştirileceği duyurusu yaptı. 

Uzmanı açıkladı: Hisseli tapular kazanç mı, kayıp mı? 

Gayrimenkul Danışmanı Nergis Erdoğdu, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Hisseli tapular kazanç mı, kayıp mı?” sorusuna yanıt verdi. İşte hisseli tapunun avantajları ve dezavantajları...

Tapu mirasında yeni düzenleme! Ailesinden miras kalanlar aman dikkat!

Yeni miras düzenlemesi, miras paylaşım süreçlerinin daha hızlı ve adil bir şekilde gerçekleştirilmesini hedefliyor. Hisseli tapuların paylaşımlarında, mirasçıların haklarını güvence altına alan ve işlemleri hızlandıran düzenlemeler dikkat çekmektedir.

Hisseli tapu sahipleri aman dikkat! O hakkınız ortadan kalkacak...

Tapu sistemi, genellikle iki tür tapu içeriyor. Bunlar mülkiyeti tek bir kişiye ait olan müstakil tapular ve birden fazla kişiye ait olan hisseli tapular. Hisseli tapular, özel kurallara sahip olduğu için tapu sahiplerinin dikkatli olması gerekmektedir.

Hisseli tapusu olanlara 90 gün uyarısı! Aman dikkat eviniz ve arsanızdan olmayın!

Hisseli tapu sahiplerine çok kritik uyarılar yapılmaktadır. Yapılan bu uyarıları dikkate almayan vatandaşlar ise zor durumda kalıyorlar. Hisseli tapular oldukça yaygın olarak karşımıza çıksa da bu gayrimenkullerde yaşanan anlaşmazlıklar da son zamanlarda sorun oluyor. 

Tapusu olanlar dikkat! Şimdi e-Devlet'ten kontrol edin! Hisseli tapulardaki büyük risk! 

Müstakil tapular, gayrimenkul sahiplerine tartışılmayan ve kesin haklar sunarken, hisseli tapularda risklerle karşılaşılabiliyor. Peki hisseli tapu riskleri neler? Nelere dikkat edilmesi gerekiyor? 

Konut ve arsa mirasçıları dikkat! Yeni düzenleme ile hisseli tapular daha kolay paylaşılacak! İşte ayrıntılar...

Konut ve arsa gibi gayrimenkullerin hisselere bölünmesiyle ilgili yaşanan hukuki karmaşalar yeni bir uygulamanın devreye girmesiyle daha kolay hale geldi. Peki hisseli tapular nasıl paylaşılıyor? işte ayrıntılar... 

Hisseli tapusu olanlar dikkat! Taşınmazınız zorunlu satışa çıkabilir!

Hisseli tapusu olanlar için çok önemli bir uyarı yapıldı. Bu uyarıyı dikkate almayan vatandaşların tapularının satışa çıkabileceği öğrenildi. İşte detaylar...

Hisseli tapusu olanlara son dakika uyarısı: Bunu yaparsanız eviniz, arsanız zorunlu satışa çıkabilir!

Hisseli tapusu olan binlerce vatandaş için bir son dakika uyarısı geldi. Binlerce kişinin dikkat etmesi gereken bu ayrıntı, tapuların satışa çıkmasını kapsıyor. İşte ayrıntılar...

Hisseli tapusu olanlar hemen bakın! Ev satılırsa hakkınız... SON DAKİKA! 

Hisseli tapular ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Peki evde hissesi olan biri, ev satıldığında hakkını nasıl alır? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Bu önemli bilgi ile tapunuz tek olabilir

Türkiye’de çok sayıda kişi akrabaları veya iş ortaklarıyla beraber paylaştığı tapulara sahip. Bu tür müşterek mülkiyet tapularını nasıl tek bir tapuya çevrileceği ise merak konusu oluyor.  İşte hisseli tapuyu tek tapuya dönüştürme ile ilgili formül haberin devamında ele alınmıştır.

Miras hisseli tapusu olanlar aman dikkat! Eviniz, arsanız, tarlanız buhar olabilir! Tapuyu müstakile çevirmek için...

Miras yoluyla paylaşılan gayrimenkuller, hisseli tapu olarak kaydediliyor. Hisseli tapuların, sorunsuz ve tek bir sahibe ait müstakil tapulara dönüşümü, büyük bir önem taşırken bazı koşulları gerektiriyor.

Hisseli tapu nasıl alınır? Hisseli tapu nasıl bölüştürülür? 

Hisseli tapular, birden fazla hisseye sahip olan taşınmazlara verilen belirli bir tapu türüdür. Hisseli tapularda, mülkiyet payları farklı kişilere ait olduğundan, yönetim ve satış süreçlerinde bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Hisseli tapu nedir ve nasıl bölünür, işte tüm cevapları…

hisseli tapuları birleştirmek Haberi

hisseli tapuları birleştirmek

Hisseli tapu birleştirme!

Tapuda tevhit işlemi olarak nitelendirilen birleştirme işlemi, tapu sicilinde ayrı ayrı kayıtlı birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir tapuya bağlanarak, tek bir parsel halini alması olarak ifade ediliyor.


Birleştirme için öncelikle tapu müdürlüğüne müracaatta bulunulması gerekiyor. Müracaat, belediyelere veya valiliklere intikalinden itibaren en geç 30 gün içinde sonuçlanıyor. 


Tescil veya terkini için 15 gün içinde tapuya bildirilmesi gerekiyor. Tapu dairesinin, tescil veya terkin işlemini bir ay içinde sonuçlandırması gerekiyor.


Birleştirme için gerekli belgeler:

* Taşınmazın bulunduğu yere göre belediye encümeni veya il idare kurulu kararı,

* Kadastro müdürlüğünce üst yazıya bağlanmış üç takım birleştirme dosyası, tescil bildirimi ve kontrol raporu,

* Birleştirme isteminde bulunanın veya temsilcisinin fotoğraflı nüfus hüviyet cüzdanı veya pasaportu ile temsil belgesi.

* Taşınmaz mallardan en az birinin cinsi...