30 / 04 / 2024

Hisseli tapunun devir masrafaları

Hisseli tapunun devir masrafaları

Bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği tapuya hisseli tapu deniyor. Hisseli tapunun devri mümkün. Devir işlemi için bazı belgelerin temini gerekiyor. İşte, hisseli tapu devri için gerekenler!

Tapu sahipleri hemen bu detaylara bakın! Bunları yapmazsanız kabul edilmez! Son dakika! 

Gayrimenkul alım ve satımlarında tapu işlemleri ile ilgili pek çok detay bulunuyor. Son günlerde hisseli tapunun satışı merak ediliyor. Peki hisseli tapu nedir? Hisseli tapu satışı iptal edilir mi? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli bir tapuya sahip olan vatandaşlar, bu tapunun özelliklerini iyi bilmelidir. Çünkü bu tapu diğer tapu türlerinden farklıdır. İşte hisseli tapuya dair araştırılanlar!

Hisseli tapuda yerler belli olur mu? Hisseli tapunun sakıncaları nelerdir?

Hisseli tapu, diğer tapu türlerinden farklıdır. Yeni bu tapuya sahip olanlar bazı sorularına yanıt aramaktadır. İşte hisseli tapu hakkında merak edilenler!

Hisseli tapu paylaşımı nasıl olur? Babadan miras kalan hissemi nasıl satarım?

Hisseli tapuya sahip olan kişiler, öncelikle bu tapunun farkını ve bu tapu ile hangi işlemlerin yapılacağını sorgularlar. Zira bu tapu diğer tapulardan farklıdır. Bundan dolayı da gerçekleştirilecek işlemlerde farklılık gösterir.

Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi? Mirastan kalan hissemi satabilir miyim?

Hisseli tapu sahipleri ellerindeki tapunun her detayını öğrenmek istiyor. Bu yüzden de pek çok soru yöneltiyorlar. İşte hisseli tapu konusunda sorulan diğer sorular!

Hisseli tapuda kullanım hakkı! Miras payının kardeşe devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu kullanım hakkı pek çok vatandaşın kafasını kurcalayan konulardan biridir. Bunun dışında devir işlemi de merak edilmektedir. İşte Hisseli tapuya dair merak edilenler!

Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır? Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?

Hisseli tapuya sahip ülkemizde pek çok kişi bulunmaktadır. Genellikle miras yolu ile geçen bu tapuların üzerinde yapılmak istenen işlemler diğer tapu türlerine göre farklılık gösterir.

Hisseli tapuda dikkat! Hisseli tapu müstakile çevrilir mi? Ortak ev tapusu tek tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapuya dair merak edilen detaylar vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Onlardan biri de hisseli tapunun müstakil tapuya nasıl çevrildiğidir. İşte detaylar!

Hisseli tapuya dair bilinmeyenler! Noterde hisseli tapu satışı nasıl yapılır?

Hisseli tapu, ülkemizde pek çok kişinin sahip olduğu tapu çeşitlerinden biridir. Bu yüzden de hisseli tapunun yarısı satılır mı, noterde hisseli tapu satışı nasıl yapılır? soruları yanıtlarını aramaktadır. İşte detaylar!

Hisseli tapuya sahip olabilirsiniz! Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Hisseli tapu genellikle miras yolu ile mirasçılara bırakılmaktadır. Bazı vatandaşlar hisseli tapuya sahip olduklarını bilmeyebilir. Peki Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte detaylar!

Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?

Hisseli tapu pek çok kişinin sahip olduğu tapu çeşididir. Hisseli tapu, diğer tapu çeşitlerinden farklıdır. Bu tapuda konusu geçen mülkün sahibi birden fazla kişidir. Bu konu kapsamında, “Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?” sorusu yanıt arıyor. İşte detaylar!

Hisseli tapu başkasına satılır mı?

Hisseli tapuya sahip ülkemizde pek çok kişi vardır. Hisseli tapunun nasıl tek tapu haline geleceği, Hisseli tapu başkasına satılır mı? soruları yanıt bulmayı bekliyor. İşte detaylar!

Hisseli tapu tek tapu olur mu?

Hisseli tapuya sahip ülkemizde pek çok kişi bulunmaktadır. Hisseli tapu genellikle miras yolu ile vatandaşlara geçmektedir. Bir tapunun birden fazla sahibi olabilir. Buna hisseli tapu denilmektedir. Peki “Hisseli tapu tek tapu olur mu?” İşte detaylar!

Hisseli tapunun devir masrafaları Haberi

Hisseli tapunun devir masrafaları

Hisseli tapu devri için gerekenler!

Bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği tapuya hisseli tapu deniyor.  Hisseli tapularda gayrimenkulün sahiplerinin isimleri açık bir şekilde yazar ve bu gayrimenkulün kaç ortağı olduğu belirtiliyor.


Hisseli tapu sahipleri, hisselerinin devrini gerçekleştirebiliyor. Hisse devrinde, eğer devir yapılacak kişi bir başka hissedarsa, diğer paydaşların önalım hakkı olmuyor. 


Devir, bir kimseye bağış yolu ile yapılabileceği gibi satış yolu ile de yapılıyor. Hisseli tapu devri için bazı belgelerin temini ve tapu masraflarının ödenmesi gerekiyor. İşte, hisseli tapu devri için gerekenler!


Hisseli tapu devri için gerekli belgeler;

- Temlik edilecek paya isabet eden veraset ve intikal vergisi ilişiğinin kestirildiğine dair vergi dairesinden alınmış belge.

- Tarafların fotoğraflı nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat kimliği ile vesikalık fotoğrafları, T.C. Kimlik ve vergi numarası,

-...