30 / 04 / 2024

hisseli tapuyu ayırma maliyeti

hisseli tapuyu ayırma maliyeti

Hisseli tapu ayırma işlemleri, tapuda tescilli bir parselin birden fazla parsellere ayrılması işlemi olarak ifade ediliyor. Hisseli tapu ayırma işlemleri serbest harita mühendisi tarafından yapılıyor...

Hisseli tapuyu müstakile çevirmenin yolu nedir?

Hisseli tapu sahipleri gayrimenkullerini müstakil tapu dönüşümü ile daha güvenli hale getirebiliyorlar. Hisseli tapudan müstakil tapuya geçişin hızlı yolu nedir? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Bu önemli bilgi ile tapunuz tek olabilir

Türkiye’de çok sayıda kişi akrabaları veya iş ortaklarıyla beraber paylaştığı tapulara sahip. Bu tür müşterek mülkiyet tapularını nasıl tek bir tapuya çevrileceği ise merak konusu oluyor.  İşte hisseli tapuyu tek tapuya dönüştürme ile ilgili formül haberin devamında ele alınmıştır.

Kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor! İşte son dakika detayları!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor. Cumhurbaşkanı kararıyla yapılandırma için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran 2023 tarihine çekilecek. Böylelikle ilk taksit ödeme süresi de bir ay uzamış olacak.

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? Tapu ayırma işlemleri ne kadar sürer?

Hisseli tapuda malikler gayrimenkulün her kısmında aynı oranlarda paya sahiptirler. Başka bir deyişle mülkün her kısmı için hissedarlar, aynı oranlarda hakka sahiptirler. Peki Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? İşte detaylar!

Hisseli tapu tek tapuya çevrilir mi? Kaybolan tapuyu çıkarmak için gerekli evraklar nelerdir?

Hisseli tapuların birden fazla sahibi yani hissedarı bulunmaktadır. Peki Hisseli tapu tek tapuya çevrilir mi? Kaybolan tapuyu çıkarmak için gerekli evraklar nelerdir? İşte merak edilen bu soruların yanıtları!

Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı? Hisseli tapu devredilebilir mi?

Miras yolu ile geçen hisseli tapular pek çok kişinin aklını kurcalamaktadır. Bundan dolayı da sorular “Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı?” şeklindeki sorular sıkça sorulmaktadır. İşte detaylar!

Profilo Toz Torbasız Elektrikli Süpürge Kaç TL? Özellikleri neler? İşte 5 Şubat 2023 fiyat listesi

Profilo PSP5U530 700 W toz torbasız süpürge, yüksek performansa sahip toz ayırma sistemi ve 3 farklı başlığı ile yüksek emiş gücüne sahip olmasıyla tüm ilgileri üzerine çekiyor. İşte ürün hakkında merak edilenler.

Tapu ayırma işlemleri nasıl yapılır? Hisseli tapu devredilebilir mi?

Tapu ayırma işlemleri, hisseli tapuya sahip kişilerin çok sık sorduğu sorulardan biridir. İşte b konuda merak edilenler!

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır? Tapu çıkmadan satış yapılır mı?

Hisseli tapuları ayırma işlemine dair vatandaşların aklını kurcalayan noktalar vardır. Onlardan bazıları da habersiz tapu bölümü ya da hisseli arsa tapusu ayırma işlemi oluyor. İşte bu konulara dair merak edilenler!

Hisseli tapu ayırma işlemleri nasıl yapılır? Hisseli tapu müstakil tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapu sahipleri ellerindeki tapuya dair bilgi edinmek için pek çok soru sorarlar. İşte o soruların yanıtları…

Hisseli tapu daire tapusuna nasıl çevrilir? Kendi hissemi nasıl satabilirim?

Hisseli tapuya sahip kişiler bu konuda pek çok konunun aydınlatılmasını istiyor. Özellikle hisseli tapuyu ayırma sorusuna dair sorular ön plana çıkıyor. İşte detaylar!

Hisseli tapu sorun haline gelmesin! Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapuya dair yapılan işlemler, normal tapu ile yapılan işlemlerden farklılık göstermektedir. Peki Hisseli tapu ayırma nasıl olur? İşte detaylar!

Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapuya pek çok insan sahiptir. Genellikle miras yolu ile kalan gayrimenkuller, hisseli tapuya sahip olabilir. Peki Hisseli tapu ayırma nasıl olur? İşte yanıtı!

hisseli tapuyu ayırma maliyeti Haberi

hisseli tapuyu ayırma maliyeti


Hisseli tapu ayırma işlemleri!


Hisseli tapu ayırma işlemleri tapuda tescilli bir parselin birden fazla parsellere ayrılması işlemine deniyor. Bu işlem için aşağıaki yöntemler izleniyor.


İstenen Belge ve Bilgiler!


- Ayırma için serbest mühendislerce düzenlenmiş ve uygunluğu kadastro müdürlüğünce kontrol edilerek onaylanmış plan ve eki belgeler,

- Ayrılması istenen taşınmaz malın sahibine alt veya yetkili temsilcilerinin nüfus cüzdanı ve temsil belgesi,

- İstendiği takdirde, tapu senetlerine yapıştırılmak üzere ayırmalarda (ayrılması istenilen parça sayısı kadar) taşınmaz mal sahibinin son alt ay içinde çekilmiş 6 x 4 cm. büyüklüğünde vesikalık fotoğrafı,

- Taşınmaz malın bulunduğu yere göre Belediye Encümeni veya il idare Kurulunun olumlu kararı.


İzlenecek yol!


Hisseli tapu ayırma işlemi serbest harita mühendisi tarafından yapılıyor. Ayırma işlemi yapılacak taşınmaza ait çap ve aplikasyon krokisi Kadastro Müdürlüğünce düzenlenerek ilgilisine verilir....