09 / 01 / 2025

Hisseli tarla ipotek olur mu

Hisseli tarla ipotek olur mu

Birden fazla kişinin aynı tarla üzerinde hakkının bulunmasına hisseli tarla deniyor. Hisseli tapuya sahip tarlalar da mülkiyet birden fazla kişiye ait oluyor. Peki, hisseli tarla ipotek olur mu?

Arazi, arsa ve kooperatif hisseli tarla alırken dikkat edilmesi gerekenler!

Toprak yatırımcısı ve danışmanı Aksel Melkonyan, resmi sosyal medya hesabı üzerinden tarla, arsa veya kooperatif hisseli tarla alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı. 

Hisseli arsa, tarla, arazi alınır mı?

Arsa, tarla ve arazi yatırımlarına ilgi gittikçe artıyor. Bu konuda Yatırımcıların kafasını en çok karıştıran konulardan biri de hisseli tapulu arazilerin doğru bir yatırım olup olmadığı. Toprak yatırımcısı Arif Güdül, hisseli alımları tavsiye etmediğini belirterek bunun nedenlerini de açıkladı.

Ucuz ev alayım derken tuzağa düşmeyin! Uzmanlar uyardı: 'Hisseli ev' ilanlarına dikkat!

Gayrimenkul sektöründe daha çok arsa ve tarla ilanlarında bulunan ‘hisseli’ tanımına artık konutlarda da karşılaşılıyor. Daha uygun fiyatlı bu konutlar için uzmanlar uyarıyor: cazip görünse de riskler var...

Hisseli tapu nasıl bölünür? Hisseli tapu ayırma işleminde yapılması gerekenler...

Hisseli tapu ayırma işlemi genellikle miras kalan tarla ve arsalar için hak sahipleri tarafından yapılmaktadır. Hisseli tapu nasıl bölünür? Hisseli tapu ayırma işleminde yapılması gerekenler nelerdir? İşte ayrıntılar

Kadastro çalışması yapılan tarla için tapu iptali davası açılır mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 1948 yılında yapılan hisseli tarla köy senedi olduğunu ve 1988'de kadastroda kesinleştiğini belirten okuyucu, senedin kayıtlı olduğu kişinin vefat ettiğini söyledi ve tapu iptal davası açıp açamayacaklarını sordu. 

Hisseli gayrimenkule haciz konur mu?

Posta yazarı Tamer Heper 'Aileden birine haber kağıdı geldi. Müştereken malik olunan tarladaki hissesi için ipotek-haciz yazıyor. Malikin haberi olmadan ipotek koyulur mu? Haciz ise bunun satışı halinde tarla nasıl bölünür? Diğer ortakların hakları ne olur?' sorusunu cevapladı.

Silivri'de 62.3 milyon TL'ye icradan satılık tarla hissesi!

Silivri İcra Dairesi, Silivri Çanta-Fatih Mahallesi 101 ada, 18 parsel, Tarla vasıflı 256 bin 31 metrekare yüz ölçümlü taşınmazın borçlunun 178100/256200 hisseli, borçlunun hissesine düşen 177 bin 982,52 metrekare yüz ölçümlü tarlayı 62 milyon 293 bin 882 TL'ye icradan satıyor...

Tarla emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi kanununa göre tarla sahipleri de emlak vergisi mükellefi oluyor. Peki, tarla hisseli ise ne olur? Hisseli tarla kim nasıl emlak vergisi mükellefi olur? Tarla emlak vergisi ne kadar?

Hisseli tarla tapusu nasıl ayrılır?

15 Mayıs 2014 tarihinde yapılan yasa düzenlemeleri ile ilgili Haziran 2014 tarihinde Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nun uygulamasına dair genelge yayınlandı. Peki, hisseli tarla tapusu nasıl ayrılır?

Hisseli tarla satışı 2015!

Hisseli tarla satışları 31 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesi yönetmeliği ile yapılıyor. Peki, hisseli tarla satışı 2015 nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Hisseli tarla ipotek olur mu?

Birden fazla kişinin aynı tarla üzerinde hakkının bulunmasına hisseli tarla deniyor. Hisseli tapuya sahip tarlalar da mülkiyet birden fazla kişiye ait oluyor. Peki, hisseli tarla ipotek olur mu?

Hisseli tarla satışı nasıl yapılır?

Hisseli tarla satışı ile ilgili hükümlere 25 Şubat 2014 tarihinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan genelgede yer veriliyor. Peki, hisseli tarla satışı nasıl yapılır?

Hisseli tarla alırken nelere dikkat etmeli!

Hisseli tarla, birden fazla kişinin tek bir tarladan pay satın alması şeklinde açıklanıyor. Hisseli tapuya sahip tarlalar da mülkiyet birden fazla kişiye ait oluyor. Peki, hisseli tarla alırken nelere dikkat etmeli!

Hisseli tarla ipotek olur mu Haberi

Hisseli tarla ipotek olur mu

Hisseli tarla ipotek olur mu?

Hisseli tarla, birden fazla kişinin aynı tarla üzerinde hakkının bulunması olarak tanımlanıyor.  Hisseli tapuya sahip tarlalar da  mülkiyet birden fazla kişiye ait oluyor. 


Hisseli tapu; bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimler inin ve sayılarının belirtildiği, resmi bir belge olarak karşımıza çıkıyor.


Hisseli tapularda gayrimenkulün sahiplerinin isimleri açık bir şekilde yazıyor ve bu gayrimenkulün kaç ortağı olduğu belirtiliyor. 


Hisseli tapu belgesinde gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğu belirtilmiyor. Hisseli tapu senetleri sadece gayrimenkul ortaklarının isimlerinin belirtildiği bir belge oluyor.  Hisseli tapu sahipleri kendi aralarında toplanarak, kimin hangi bölgenin sahibi olduğuna karar verebiliyor. Yapılan anlaşmanın sonuçları ise tarafların ortak kararı ile yazılı bir belgeye de dökülebiliyor. Peki, hisseli tarla ipotek edilebilir mi?


Gayrimenkul rehin etme, bir bina veya mülkü ipotek altına...