26 / 11 / 2024

hisseli veraset ve intikal vergisi

hisseli veraset ve intikal vergisi

Kendilerine veraset yoluyla veya ivazsız surette mal intikal eden kimselerin vergi ödemeleri gerekiyor. Mirasçıların birden fazla olması halinde vergi nasıl hesaplanır? İşte hisseli mirasın vergisi...

Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son 5 gün!

Veraset ve intikal vergisi, miras kalan taşınmaz mallar için ödeniyor. Üç sene boyunca senede iki taksitte ödenebilen veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son 5 gün bulunuyor..

Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son 6 gün!

Veraset ve İntikal Vergisinin mükellefi, veraset tarikiyle veya ivazsız bir tarzda mal iktisap eden kimse oluyor. 30 Kasım'a kadar ödenmesi gereken veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son 6 gün bulunuyor..

Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son 7 gün!

Halk arasında miras vergisi olarak da bilinen veraset ve intikal vergisi 3 sene boyunca senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. 30 Kasım'da bitecek veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son 7 gün bulunuyor..

Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son 8 gün!

Veraset ve intikal vergisi, menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız bir surette intikal etmesi halinde mirasçılardan tahsil ediliyor. Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son 8 gün bulunuyor..

Veraset ve intikal vergisi 2. taksit ödemeleri için son 10 gün!

Veraset ve intikal vergisi, 7338 sayılı kanun gereğince miras kalan taşınmaz mallar için ödeniyor. Ödemeler Kasım ayı sonunda bitecek. Buna göre, veraset ve intikal vergisi 2. taksit ödemeleri için son 10 gün bulunuyor..

Veraset ve intikal vergisi ödemeleri için son 2 hafta!

Miras vergisi olarak da bilinen veraset ve intikal vergisi menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız bir surette intikal etmesi halinde ödeniyor.Veraset ve intikal vergisi ödemeleri için son 2 hafta bulunuyor..

2015 veraset ve intikal vergisi ödemeleri için son 20 gün!

Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti ödemeleri de 1 Kasım itibariyle başladı. Vergi ödemeleri ay sonunda sona erecek. Buna göre, 2015 veraset ve intikal vergisi ödemeleri için son 20 gün bulunuyor..

Veraset ve intikal vergisi dilekçesi 2015!

Veraset ve intikal vergisi, Türkiye’de bulunan malların; ölüm, bağış ya da herhangi bir şekilde karşılıksız olarak bir kişinin mülkiyetinden diğer bir kişinin mülkiyetine geçmesi sonucu ödeniyor. İşte veraset ve intikal vergisi dilekçesi..

Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti 2015!

Veraset ve intikal vergisi menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız bir surette intikal etmesi halinde ödeniyor. Peki, veraset ve intikal vergisi 2. taksiti 2015 ne zaman ödenir?

Veraset ve intikal vergisinin tarhı!

Veraset ve İntikal Vergisinin matrahı, intikal eden malların Vergi Usul Kanununa göre bulunan değerleri oluyor. Peki, veraset ve intikal vergisinin tarhı nedir, Veraset ve intikal vergisinin tarhı nasıl belirlenir?

Veraset ve intikal vergisi gecikme cezası ne kadar?

Veraset ve intikal vergisi, 7338 sayılı kanun gereğince vergi, 3 sene boyunca senede iki eşit taksit olmak üzere toplamda 6 taksitte ödeniyor. Peki, veraset ve intikal vergisi gecikme cezası ne kadar?

Veraset ve intikal vergisini kim öder?

Veraset ve intikal vergisi, 7338 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Kasım ayı itibariyle verginin 2. taksit ödemeleri yapılıyor. Peki, veraset ve intikal vergisini kim öder?

Veraset ve intikal vergisi 2. taksit ödemeleri başladı!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız bir surette intikal etmesi halinde veraset ve intikal vergisi ödeniyor. 2015 yılı vergi takvimine göre veraset ve intikal vergisi 2. taksit ödemeleri başladı..

hisseli veraset ve intikal vergisi Haberi

hisseli veraset ve intikal vergisi

Hisseli mirasın vergisi!

Türkiye Cumhuriyeti uyruğunda bulunan şahıslara ait mallar ile Türkiye’de bulunan malların veraset yoluyla veya herhangi bir suretle ivazsız (karşılıksız) bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikali veraset ve intikal vergisinin konusuna giriyor.


Kendilerine veraset yoluyla veya ivazsız surette mal intikal eden mükellefler, ilk tarhiyatta nazara alınmak üzere bu malları aşağıda belirtilen değerleme ölçülerinden faydalanarak; 


-Mükellefler veraset ve intikal vergisi konusuna giren mallarını, 7338 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinde belirtilen değerleme ölçülerine göre değerleyeceklerdir. 


Bu Kanunda değerleme ölçüsü belirtilmeyen malların ise Vergi Usul Kanununun servetleri değerleme ile ilgili 3’üncü bölümdeki esaslara göre değerlendirilecektir. 


a-Gayrimenkullerin Beyanı 

1.1.1983 tarihinden önce veraset yolu ile veya ivazsız bir şekilde intikal eden gayrimenkullerin ticari işletmeye dâhil olsun veya olmasın rayiç (gayrimenkulün değerleme günündeki alım satım değeridir) bedelle, 1.1.1983...