28 / 04 / 2024

hissenin devredilmesi

hissenin devredilmesi

Hisseli tapu; bir mülkiyetin sahibi olan ortaklarının isimlerinin ve sayılarının belirtildiği tapu oluyor. Hisseli tapu devir işlemleri, ilgili tapu dairesinde yapılıyor. Peki, hisseli tapu devir işlemleri nasıl olur?

Son 4 yılda hangi hisse kaç kat kazandırdı?

Borsa yatırımcıları hangi hissenin ne kadar kazandırdığını merak ederken, yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Borsa Filozofu son 4 yılda hangi hisse kaç kat kazandırdığını paylaştı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Hangi hisse hangi ay temettü dağıtır?

Yatırımcıların yakından takip ettiği Borsa İstanbul haftanın son gününe yükselişle başlarken, Borsa Boğası resmi sosyal medya hesabından hangi hissenin hangi ay temettü dağıtacağını açıkladı. İşte Borsa Boğası'nın o paylaşımı...

2023'te BIST 30'un en çok kazandıran ve kaybettiren hisseleri!

Borsa Doktoru resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda BIST 30'da hangi hissenin ne kadar kazandırdığını açıkladı. İşte Borsa Doktoru'nun paylaşımı ve o paylaşıma gelen yorumlar...

Hisseli konutu olanlar aman dikkat! Satış ya da dava yoluna gidebilirsiniz!

Hisseli konutta satış kararının nasıl alındığı, hissenin tek başına satılıp satılamayacağı sık sık araştırılıyor. Peki hisseli konutta pay satışı nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Borlease Otomotiv'in halka arz büyüklüğü belli oldu

Borlease Otomotiv halka arzında hisse başına yirmi beş virgül yirmi dokuz Türk Lirası'ndan elli bir virgül yedi milyon adet hissenin satışı gerçekleştirilirken toplam halka arz büyüklüğü ise bir virgül üç milyar Türk Lirası oldu.

Babamdan kalan hissemi nasıl satarım? 1/4 hisse ne demek?

Miras hukuku karmaşık işlemleri ve süreçleri oluşturur. Bunlardan biri de babadan kalan hissenin satılma durumudur. Hisseli tapu satışları, belirli şartları gerektirdiği için usulünce yapılması gerekir. Bu noktada 1/ 4 hissenin ne anlama geldiği de önemlidir. Hisseli miras ile ilgili detaylar...

Son dakika! Erdemoğlu Holding tam 3.55 milyar TL'lik SASA hissesi sattı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Erdemoğlu Holding AŞ elindeki SASA Polyester Sanayi AŞ adi hisselerinin bir bölümünün ödenmiş sermayesinin yaklaşık olarak yüzde 1,26'sına denk gelen 66,9 milyon adet hissenin, yaklaşık 3,55 milyar Türk Lirası brüt gelir elde etmek üzere satışı tamamlandı.

Borsa neden düşüyor? Düşüş devam edecek mi? 

Borsa İstanbul'daki gerileme bugün yüzde 4'ü geçti. Birçok hissenin taban olmasıyla BİST 100, 4 bin 300'ü geçemedi  Piyasa takipçileri borsadaki sert düşüşün sebebini sorguluyor. Analistler borsadaki düşüşü yorumladı. Peki Borsa neden düşüyor? Düşüş devam edecek mi? 

Kardeşler arasında miras paylaşılmazsa ne olur? Mirasın kardeşlerden birisine devredilmesi için ne yapılır?

Miras paylaşımında kardeşler arasında sorun çıkabilmektedir. Peki bu durumda ne yapılabilir. Miras paylaşımı sorunu nasıl çözüme kavuşur? İşte detaylar!

Mirastan kalan hissemi satabilir miyim? Miras kalan evin kardeşlerden birine devredilmesi için ne yapılmalıdır?

Miras yolu ile geçen ev, arsa ya da bu tarz mülklere dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte mirasçıların sorduğu o sorular!

Borsa düşerken o yükseldi! Yatırımcısına bir yılda yüzde 414 kazandırdı!

Borsa Istanbul BIST 100 endeksinde ‘ARMDA’ kodu ile 2006 yılından beri işlem gören Armada Bilgisayar Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ’nin aylık getirisi yüzde 49,8, yıllık getirisi ise yüzde 414 oldu. İşte o hissenin hikayesi...

Ahmet Büyükgöz'den 11 enerji hissesi ile SASA ve Hektaş analizi!

Temel ve teknik analizci, uzun vade yatırımcısı Ahmet Büyükgöz, Borsa İstanbul’da işlem gören 11 enerji hissesini masaya yatırdı. Son dönemin en çok konuşulan şirketleri, SASA, Hektaş, TÜPRAŞ, KONTROLMATİK  başta olmak üzere 14 hissenin analizini yaptı.

Hisseli tapu nasıl satılır? Miras kalan evin kardeşlerden birine devredilmesi için ne yapılmalıdır?

Hisseli tapu üzerinde gerçekleştirilen işlemler diğer tapu türlerine kıyasla farklıdır. Özellikle “Hisseli tapu nasıl satılır?” sorusu sıklıkla sorulan sorulardan biridir. İşte bu soruların yanıtları!

hissenin devredilmesi Haberi

hissenin devredilmesi

Hisseli tapu devir işlemleri!

Hisseli tapu; bir mülkiyetin sahibi olan ortaklarının isimlerinin ve sayılarının belirtildiği tapu oluyor. Hisseli tapu devir işlemleri, ilgili tapu dairesinde yapılıyor.


Hisseli satışlarda tapu üzerinde kaç hissedar varsa satış işlemi sırasında tüm hissedarların tapuda kendi satış işlemini gerçekleştirmesi gerekiyor. 


İsteyen hissedarlar birbirlerine ya da toplu olarak bir avukata vekalet de vererek, satış işlemini gerçekleştirebiliyor. Satış süreci için gerekli belgelerin temin edilmesi ve masrafların da ödenmesi gerekiyor.


Hisseli tapuya kredi..

Hisseli tapuya konut kredisi şartları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Bu kredi türünde daha önceden evi satın alacak kişilerin aile bireylerinden oluşması şartı aranıyordu. Ancak son zamanlarda bu koşullar da genişletilerek; kimi bankalarda aile bağlarıyla bağlı olma şartı aranmıyor. 


Bankalar, tek tapu üzerine kredi çıkartarak, alıcıların birini kefil birini borçlu gösteriyor. Bir diğer...