02 / 05 / 2024

hışva hanı müze

hışva hanı müze

Gaziantep'in tarihini, turizmini ve kültürünü yaptığı faaliyetlerle Türkiye ve dünya gündemine taşıyan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, "Müzeler Kenti" olarak yorumladığı kente bir müze daha kazandırmak için düğmeye bastı.

Hünkar Çayırı'na panoramik müze yapılıyor!

Gebze Belediyesi'nce bölgenin tarihi dokusuna uygun olarak hazırlanan projede Fatih Sultan Mehmet'in otağını kurduğu alana panoramik müze kurulacak.

Maltepe Zübeyde Hanım Gündüz Çocuk Bakımevi yarın açılıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Maltepe Belediyesi, Altıntepe Zübeyde Hanım Gündüz Çocuk Bakımevi'ni hizmete açıyor.

Hışva Han dünyanın en iyi dekorasyonuna sahip mekanı oldu!

Gaziantep'de yer alan Hışva Han dünyanın en iyi dekorasyonuna sahip mekanı oldu.

Sadberk Hanım Müzesi Haliç'e taşınıyor!

Hürriyet gazetesi köşe yazarı İhsan Yılmaz bugünkü yazısında Sadberk Hanım Müzesi'ni kaleme aldı.

Latife Hanım Köşkü Anı Evi müze oldu!

Karşıyaka Belediyesi tarafından restore ettirilerek 2008 yılında ziyarete açılan Latife Hanım Köşkü Anı Evi, 'Özel Müze' olarak tescillendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca onaylanan müze statüsünün, hem tarihi yapının hem de Karşıyaka'nın tanıtımına katkılar sağlayacağı belirtildi.

Diyarbakır İçkale Müze Kompleksi açıldı!

Diyarbakır'da restorasyonu ve çevre düzenlemesi tamamlanan tarihi İçkale Müze Kompleksinin açılış töreni Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Vali Hüseyin Aksoy'un katılımıyla gerçekleştirildi.

Konya Beyşehir'e müze yapılmalı!

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Muşmal, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile ön plana çıkan Konya’nın Beyşehir ilçesine bir kent ya da etnografya müze kurulmasının gerekli olduğunu söyledi.

Geliri olmayan ev hanımı emlak vergisi öder mi?

1319 sayılı Emlak Vergisi hükümlerine göre,bazı ev sahipleri vergiden muaf olabiliyor. Vergiden muafiyet uygulamasında sıfır oranlı emlak vergisi kullanılıyor. Peki, geliri olmayan ev hanımı Emlak Vergisi öder mi?

Ali Ağaoğlu: Hazal Hanım'ın ailesiyle tanışıyorum, hiçbir sorunumuz yok!

Kendisinden 37 yaş küçük Hazal Mesudiyeli ile aşk yaşayan Ali Ağaoğlu, bu ilişki nedeniyle babasının Mesudiyeli’yi evlatlıktan reddettiği iddiasına yanıt verdi: “Hazal Hanım’ın ailesiyle tanışıyorum, hiçbir sorunumuz yok.”

Yeni müze inşaatı çalışmalarına 2 milyon 213 bin 900 lira ödenek ayrıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, son 10 yılda müzelerin onarımı, ören yerlerinin çevre düzenlemesi ve yeni müze inşaatı çalışmalarına 2 milyon 213 bin 900 lira ödenek ayrıldığını söyledi.

Amasya Taşova'da höyüğün kaçak kazı çukurları müze denetiminde kapatılacak!

Amasya İli, Taşova İlçesi, Karsavul Köyü, Kayadibi Mevkii’nde, Müze Müdürlüğü uzmanlarınca tespit edilen höyüğün I. derece arkeolojik sit alanı olarak tesciline, kaçak kazı çukurlarının müze denetiminde kapatılmasına karar verildi.

1942 yılında Zeynep Hanım Konağı tamamen yanarak kül olmuş!

Abdülaziz devri sadrazamlarından Yusuf Kâmil Paşa’nın eşi Zeynep Kâmil Hanım'ın adını taşıyan ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nin bulunduğu yerde bulunan meşhur Zeynep Hanım Konağı 1942 yılında yanarak tamamen kül olmuş.

En çok ziyaret edilen müze Topkapı Sarayı oldu!

Yerli ve yabancı ziyaretçilerin, bu dönemde en çok ziyaret ettiği müze, Topkapı Sarayı oldu. Görkemli sarayı ocak-temmuz arasında 1 milyon 946 bin 187 kişi gezdi.

hışva hanı müze Haberi

hışva hanı müze

Gaziantep'in tarihini, turizmini ve kültürünü yaptığı faaliyetlerle Türkiye ve dünya gündemine taşıyan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, "Müzeler Kenti" olarak yorumladığı kente bir müze daha kazandırmak için düğmeye bastı. 

Bu çerçevede çalışmalarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kenttin en eski hanlarından biri olan Hışva (Lala Mustafa Paşa) Han'ın restorasyon çalışmalarında son geldi. Restorasyon çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı bünyesindeki Koruma Uygulama Denetim Bürosu Şube Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, belediye tarafından kamulaştırma çalışmaları gerçekleştirilen hanın proje çalışmalarının başladığını, handa hafriyat kazısı yapıldıktan sonra rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerinin hazırlandığını söyledi. Güzelbey, "Müze olarak teşhiri yapılacak olan Hışva Han'ın projesi Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylandı. Haziran 2012'de ihalesi yapılan Hışva Han'ın, Temmuz ayında...