24 / 05 / 2024

hızlı tren 1 hafta ücretsiz mi

hızlı tren 1 hafta ücretsiz mi

Yüksek Hızlı Tren (YHT) 'de normal bilet fiyatının 70 TL olacağını açıklayan Başbakan Erdoğan, YHT'den 1 hafta boyunca ücretsiz faydalanacağını müjdeledi. İşte YHT bilet fiyatları..

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi! Ankara ile Çorum arası 1.5 saat olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Delice-Çorum Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin (YHT) 2024 yılında ihale edileceğini söyleyerek müjdeyi verdi. Yeni yüksek hızlı tren hattı ile Ankara il Çorum arasın 1.5 saat olacak.

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı 2027'de açılıyor! Bakandan son dakika müjdesi: 1 yıl erken tamamlanacak! 

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nın açılışı 2027'de gerçekleştirilecek. Bakan Uraloğlu, hattın 1 sene erken tamamlanacağını belirtti. Peki Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda hangi duraklar var? 

Müjde! Yüksek Hızlı Tren seferleri 1 ay ücretsiz olacak! İşte o iller, sefer saatleri ve durakları...

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri mayıs ayının sona kadar ücretsiz olacak. Peki, sefer saatleri ve durakları belli oldu mu? İşte yanıtı...

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi ile seyahat süresi 1 saat 20 dakikaya inecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin tamamlanmasıyla Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresi 4 saatten 1 saat 20 dakikaya, yük taşıma süresi ise 6 saat 30 dakikadan 2 saat 20 dakikaya inecek." dedi.

152 kilometrelik hızlı tren hattı ihale aşamasında!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yaptığı açıklamada, "1.889 kilometre yüksek hızlı tren, bin 786 kilometre hızlı tren ve 429 kilometre konvansiyonel olmak üzere toplam 4 bin 104 kilometre yeni demir yolu yapım çalışmalarımız devam ediyor.

Mekke-Medine hızlı tren hattı açıldı!

Mekke-Medine arasındaki mesafeyi 1 saate düşürecek Harameyn Hızlı Tren projesi hizmete açıldı. 

Doğu Afrika’nın en hızlı tren hattı için temel atıldı!

Yapı Merkezi, Doğu Afrika’nın en hızlı tren hattı projesinin ihalesini kazandı. 1,1 milyar dolarlık projenin temelini attı.

Edirne-İstanbul arası hızlı trenle 1 saatten az olacak!

Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne-İstanbul arası yolculukların 1 saatten az bir süreye ineceğini belirtti. Projenin 3 yıl sonra hizmete başlayacağını söyleyen Özdemir, hızlı tren ihalesinin bu sene içerisinde yapılacağını söyledi.

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesi 3 yılda tamamlanacak!

İstanbul’la Edirne arasını 1 saate indirecek 'Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren’ projesi ile Halkalı istasyonundan başlayacak 11 duraklı hat, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’den geçerek Bulgaristan sınırına bağlanacak.

İstanbul-Ankara hızlı tren hattı Çekmeköy’den geçecek!

İstanbul-Ankara arasını 1.5 saate indirecek olan hızlı tren hattı Çekmeköy’den geçecek. Yeni tren hattı çift yönlü olarak yapılacak ve saate 350 km hıza çıkabilecek.

Hızlı Tren İstanbul-Ankara arasını 1.5 saate düşürecek!

İstanbul-Ankara arasını 350 kilometre hızla 1.5 saate düşürecek Hızlı Tren projesi, AK Partinin beyannamesinde yer aldı. Seçimlerden hızlandırılacak proje ile ulaşım alanında yeni bir kapı daha aralanacak.

Sürat Hızlı Tren projesi Sincan'dan Halkalı'ya uzanacak!

İstanbul- Ankara arasını 350 kilometre hızla 1.5 saate düşürecek 'Sürat Hızlı Tren' projesi, AK Parti'nin beyannamesinde yer aldı. Seçimlerden sonra hızlandırılacak proje ile ulaşım alanında yeni bir kapı daha aralanacak.

Sürat Hızlı Tren Projesi seçimlerden sonra hızlanacak!

İstanbul-Ankara arasını 350 kilometre hızla 1.5 saate düşürecek 'Sürat Hızlı Tren' projesi, AK Parti'nin beyannamesinde yer aldı. Seçimlerden sonra hızlandırılacak proje ile ulaşım alanında yeni bir kapı daha aralanacak

hızlı tren 1 hafta ücretsiz mi Haberi

hızlı tren 1 hafta ücretsiz mi

Yüksek Hızlı Tren (YHT), bugün ilk seferini yaptı. Başbakan Erdoğan ile bakanların  katıldığı seferde ufak bir arıza yaşanırken sefer Pendik'te son buldu.


Pendik'te halka hitap eden ve resmi açılışı yapan Başbakan Erdoğan, YHT bilet fiyatlarını da açıkladı.


Buna göre;


Normal bilet: 70 lira


7 yaş altı: Ücretiz


7-12 yaş arası: 35 lira


65 yaş üzeri: 35 lira


Öğrenci: 55 lira


Başbakan Erdoğan, YHT'nin seferlerine pazar yani arife günü başlayacağını ve 1 hafta boyunca vatandaşların ücretsiz faydalanacağını açıkladı.


Hattın testlerinin ve sertifikasyon süreçlerinin tamamlandığını, yarından itibaren de Ankara ile İstanbul arasında karşılıklı seferlerin başlayacağını dile getiren Erdoğan, "Kardeşlerim, ilk etapta günde 12 sefer olacak. Zamanla, sefer sayıları artacak. İstanbul Ankara arası yolculuk 3,5 saat. İstanbul İzmit arası 42 dakika, İstanbul-Sakarya arası 1 saat 9 dakika, İstanbul-Eskişehir arası 2 saat...