17 / 05 / 2024

Hızlı trenin istasyonları istanbul

Hızlı trenin istasyonları istanbul

Gebze ' de 112 kilometrelik ray döşeme çalışmaları tamamlandı. İzmit ' te de istasyon inşaatlarına başlandı ve elektrifikasyon çalışmalarının yüzde 50 ' si bitirildi. Hızlı trenin istasyonları kuruluyor...

Yüksek hızlı trenin saat ve durakları değişti!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan,  yüksek hızlı tren saat ve duraklarında bazı değişiklikler yapıldığını açıkladı. 

Edirne-İstanbul hızlı trenin inşaatı başlıyor!

Çatalca'ya çok güzel projeler ve hizmetler yapacağını söyleyen AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Çatalca'dan geçen Edirne-İstanbul hızlı treninin inşaatının başladığını söyledi.

Kayseri'ye hızlı tren müjdesi!

Kayseri’deki projeler hakkında bilgiler veren Bakan Özhaseki, "Hızlı trenin bu senenin sonunda temelini atmaya başlanacak. 142 kilometrelik bir hat yapılacak" dedi...

Ankara, yüksek hızlı demir ağlarla örülüyor!

Yüksek Hızlı Tren (YHT) yavaş yavaş kara tren imajının geride kalmasını sağlıyor. Bugünlerde ise hızlı trenin merkezi olan Ankara yeni YHT Garı ile birlikte “YHT Başkenti" olma yolunda hızla ilerliyor.

Niğde'den yüksek hızlı tren geçecek mi?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Antalya-Kayseri, Adana-Ankara arasında projelendirilen yüksek hızlı trenin Niğde Merkez ilçeden geçmesi yönünde bir çalışma olup olmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı.

Türkiye için özel tasarlanan 6 yüksek hızlı tren geliyor!

Türkiye'ye özel üretilen altı yüksek hızlı trenin testlerden sonra teslim edilmesi planlanıyor.

Diyarbakır'a hızlı tren geliyor!

Ulaştırma Bakanı Arslan, Star’a projelerde gelinen son durumu anlattı. Bakan Arslan Güneydoğu’da ulaşım altyapısının güçlendirileceğini belirterek “Hızlı trenin Diyarbakır’a uzatılmasıyla ilgili ileri bir noktaya geldik” dedi.

Erzincan'a hızlı tren geliyor!

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, yaptığı açıklamada; "İnanıyorum ki Binali Yıldırım başbakan olduğu durumda da ilimize birçok yatırım gelecektir." dedi. Kahraman, hızlı trenin 5 yıldan önce Erzincan'a geleceğine inandığını da dile getirdi...

Düzce için yüksek hızlı tren raporu hazırlandı!

Hızlı Tren çalışmaları konusunda bir sunum hazırlayan Prof. Dr. Shigeru Kakumoto hızlı trenin Düzce’den geçmesinin gerekliliği üzerine hazırladığı raporda Düzce'nin İstanbul-Ankara gibi büyük şehirlerin ortasında yer almasına dikkat çekti.

Cevdet Yılmaz: Hızlı trenin Yozgat'a geliyor olması bir devrim!

Kalkınma Bakanı Yılmaz: "Hızlı trenin Yozgat'a geliyor olması devrim niteliğinde gelişmedir. Uygulamadan kaynaklanan bazı gecikmeler olsa da bu tür projeler aslında nesillik projelerdir" dedi.

Ankara Yozgat Sivas hızlı trenin ilk etabı tamamlandı!

ANKARA-Yozgat-Sivas arası Yüksek Hızlı Tren projesinin ilk etabındaki altyapı çalışmalarının önemli bölümü tamamlandı. Çalışmaların Kırıkkale-Yerköy, Sorgun-Akdağmadeni kesiminde devam ettiği ifade edildi.

Antalya Hızlı Tren Hattı'nın gar ve istasyonları belirleniyor!

Antalya-İstanbul arasınını 4,5 saat, Antalya-Ankara arasının 3 saat olacağı Antalya Hızlı Tren Hattı ile, Antalya-İzmir ve Antalya-Kayseri arasındaki seyahat süresi de 3,5 saat oluyor.

Lütfi Elvan: Yerli yüksek milli hızlı trenin tasarımı tamam!

Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Lütfi Elvan; "300-350 km hızla gidebilecek yüksek milli hızlı trenimizin yapım çalışmalarına başladık. Tasarımlarını bitirdik Şu anda arkadaşlarımız detay çalışmalarını yapıyor." dedi.

Hızlı trenin istasyonları istanbul Haberi

Hızlı trenin istasyonları istanbul

Gebze'de 112 kilometrelik ray döşeme çalışmaları tamamlandı. İzmit'te de istasyon inşaatlarına başlandı ve elektrifikasyon çalışmalarının yüzde 50'si bitirildi. 


Ankara ve İstanbul arasındaki demiryolu ulaşımını 7 saatten 3 saate indirecek YHT hattında, Gebze ve İzmit'te istasyon inşaatlarına başlandı. Alınan bilgiye göre, Gebze-Köseköy Rehabilitasyon Projesi kapsamında 112 kilometrelik bölümde ray döşeme çalışmaları tamamlandı. Ayrıca Kocaeli kısmında Gebze ve İzmit'te istasyon inşaatlarına başlandı ve elektrifikasyon çalışmalarının yüzde 50'si bitirildi. Test kapsamında hatta zaman zaman yüksek gerilim de veriliyor. 


Yaklaşık 200 kişinin çalıştığı Gebze-Köseköy arasındaki hattın, Mart ayma yetiştirilmesi hedefleniyor. Ankara-İstanbul arasındaki YHT hattının hizmete açılmasıyla iki kent arasındaki 7 saatlik demiryolu seyahat süresi 3 saate inecek. 


Türkiye...