02 / 05 / 2024

hızlı trenle birbirine bağlanacak şehirler

hızlı trenle birbirine bağlanacak şehirler

Yüksek Hızlı Tren hattıyla 5 yıl içinde en az 2 bin 500 kilometre hızlı tren hattı yapılacak. Yapılacak olan hatların tamamı bittiği takdirde Türkiye'nin 37 milyon nüfusunu barındıran 14 şehrini birbiriyle hızlı trenle buluşacak.

Türkiye yüksek hızlı tren ağıyla şehirleri birbirine bağlıyor: Hangi illere yeni hatlar geliyor?

Yüksek hızlı tren ağı 41 şehri kapsayacak şekilde genişletilecek. Resmi duyurunun ardından ulaşımda yaşanan bu gelişme tüm Türkiye’ye duyuruldu. İşte bu gelişmeyi bekleyen iller ve oluşturulması planlanan YHT hatları ve süresi hakkında detaylar haberin devamında yer alıyor...

Malatya-Sivas hızlı tren seferleri resmen başladı! Malatya-Ankara arası 6,5 saate düştü!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Malatya'yı hızlı trenle entegre biçimde Ankara ve İstanbul'a bağlayacak.

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı projesinde sona gelindi!

Merakla beklenen Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı projesiyle ilgili açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Kısa süre sonra Konya ve Karaman'ı hızlı trenle birbirine bağlıyoruz." dedi.

Hangi hızlı tren projesi ne zaman tamamlanacak?

Türkiye’nin dört bir tarafında yürütülen hızlı tren projeleriyle başkent Ankara merkez olmak üzere birçok kentin birbirine bağlandığını dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, demiryollarıyla kıtaların da birbirine bağlanacağını söyledi.

Hızlı trenle yolcu ve yük taşımacılığı için projeler geliştiriyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Ülke genelinde ve ana akslarında, hızlı trenle yolcu ve yük taşımacılığı amacıyla projeler geliştiriyoruz." diye konuştu.

Antalya ile İzmir hızlı trenle bağlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Antalya'yı yakın gelecekte İzmir'e otoyolla ve hızlı trenle bağlamayı da planlıyoruz. Bununla ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor." diye açıklama yaptı. 

Çin yüksek hızlı tren için deniz altı tüneli inşa edecek!

Yetkilier Çin'in Doğu eyaletlerinden Zhejiang'ın iki kentini yüksek hızlı trenle (YHT) birleştirmek için bir deniz altı tünel inşa edileceğini açıkladı...

Bursa'ya hızlı tren müjdesi!

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "İhale süreci başladı ve 2019 yılı sonunda inşallah Bursa'nın yüksek hızlı trenle ilgili test sürüşlerine başlayacağız. Bursalıları bu konforlu hizmetle 2020'de buluşturacağız." dedi.

Ankara ve İzmir'i yüksek hızlı trenle buluşuyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara ve İzmir'i yüksek hızlı trenle buluşturacaklarını söyledi.

Iğdır hızlı trenle tanışacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Iğdır'daki projeler ve yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Arslan, havalimanı ile tanışan Iğdır'ın hızlı trenle de tanışacağını belirtti.

Edirne-İstanbul arası hızlı trenle 1 saatten az olacak!

Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne-İstanbul arası yolculukların 1 saatten az bir süreye ineceğini belirtti. Projenin 3 yıl sonra hizmete başlayacağını söyleyen Özdemir, hızlı tren ihalesinin bu sene içerisinde yapılacağını söyledi.

18 şehir yüksek hızlı demiryolu ağıyla birbirine bağlanıyor!

Türkiye'de 2023 yılına kadar ülke nüfusunun yarısına yakınının yaşadığı 18 il, yüksek hızlı demiryolu ağıyla birbirine bağlanacak.Hizmet vermeye başladığından bu yana büyük ilgi gören YHT'lerde bugüne kadar taşınan yolcu sayısı 29 milyonu buldu.

Ahmet Davutoğlu'ndan Antalyalılara hızlı tren müjdesi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Antalyalılara hızlı tren müjdesi verdi. Davutoğlu konuşmasında, "Antalya'yı Eskişehir'i, Konya'ya ve Kayseri'ye hızlı trenle bağlayacağız inşallah." dedi.

hızlı trenle birbirine bağlanacak şehirler Haberi

hızlı trenle birbirine bağlanacak şehirler

Yüksek Hızlı Tren hattıyla 5 yıl içinde en az 2 bin 500 kilometre hızlı tren hattı yapılacak. Yapılacak olan hatların tamamı bittiği takdirde Türkiye'nin 37 milyon nüfusunu barındıran 14 şehrini birbiriyle hızlı trenle buluşacak.


'Ankara-İstanbul arası 70 dakika olacak' Bakan Lütfi Elvan, Ankara-İstanbul arasında 3,5 saatlik süreyi kısaltacak ikinci Yüksek Hızlı Tren hattı projesi bulunduğunu bildirdi.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ankara-İstanbul arasında 3,5 saatlik süreyi kısaltacak ikinci Yüksek Hızlı Tren hattı projesi bulunduğunu bildirerek, "Bunu çok daha kısaltacak bir başka projemiz var. Doğrudan Ankara'dan İstanbul'a, Eskişehir'e uğramadan giden bir yüksek hızlı tren. Taliplisi olması halinde yap-işlet-devret modeliyle ihalesine çıkmak istiyoruz" dedi.


Gazetevatan.com » Ekonomi » İşte Yüksek Hızlı Tren'le birbirine bağlanacak 14 şehir

İşte Yüksek Hızlı Tren'le birbirine bağlanacak 14...