03 / 05 / 2024

hobi bahçeleri yapımı

hobi bahçeleri yapımı

Meclis Genel Kurulu’nda bugün görüşmelerine devam edilecek tarım torba yasa teklifi kapsamında tarım arazilerini hobi bahçelerine dönüştürenlere 3 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Tarım arazilerindeki hobi bahçelerine para cezası!

Seracılıkta Türkiye'nin önemli üretim havzaları arasında yer alan Menderes'teki verimli tarım arazileriyle ilgili 'hobi bahçesi' tehlikesi gündemde yer alıyor.

Yargı, Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Millet Bahçesi yapımına ilişkin 2. planı da iptal etti!

Yargı, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açmış olduğu dava sonucunda Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Millet Bahçesi’nin 2. planını da iptal etti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Sivas'ta yapımı tamamlanan Yağdonduran Tüneli açılışa hazırlanıyor...

Sivas'ın Kangal ile Ulaş ilçeleri arasında iki tüp şeklinde yapımı gerçekleşen 1567 metre uzunluğundaki Yağdonduran Tüneli açılışa hazırlandığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

4f Yapı Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

4f Yapı Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Fikret Dağdagül tarafından kuruldu.

Anadolu Taşıt Muayene İstasyonları Yapım Ve İşletim Anonim Şirketi kuruldu!

Anadolu Taşıt Muayene İstasyonları Yapım Ve İşletim Anonim Şirketi Bahçelievler'de Ali Aslan tarafından kuruldu.

Milli Emlak'tan 17 bin T'ye arsa, 18 bin TL'ye hobi bahçesi almak mümkün! Hem de tam 43 ilde!

Milli Emlak, atıl durumda bulunan hazine arazilerini ekonomiye kazandırmak için 43 ilde yer alan arsaları ve hobi bahçelerini satışa çıkardı. Mülkiyeti hazine adına kayıtlı olan bu arsalar, metrekare fiyatı dahil olmak üzere sadece 17 bin TL'ye, hobi bahçesi ve bağ bahçe olarak kullanılabilecek arsa

Hg Yapı Mühendislik Müşavirlik İnşaat Ve Taahhüt Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler Şubesi açıldı!

Hg Yapı Mühendislik Müşavirlik İnşaat Ve Taahhüt Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler Şubesi bugün Bahçelievler'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Konuk tarafından açıldı.

İzmir Torbalı'daki hobi bahçelerinde yıkım başladı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım arazilerini korumak için hayata geçirdiği uygulama dahilinde İzmir Torbalı'da hobi bahçelerinde yer alan yapılar ortadan kaldırılıyor. 

Satılan hobi bahçeleri yıkılacak!

Tarım arazilerinin bölünerek satışının engellenmesi için geçen aylarda Meclis'te de onaylanan düzenlemeyle hobi bahçelerinin satışı yasaklanırken, yasal düzenlemeye karşın online platformlarda çıkılan yüzlerce ilanla bu alanda yapılan satışlar sürüyor.

Ruhsatsız hobi bahçelerine dikkat!

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde hobi bahçelerine de ilgi arttı. Fiyatları merak edilen hobi bahçeleri 50 bin TL ile 350 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa çıkıyor.

Adıyaman'a 68.4 milyon TL'lik millet bahçesi yapılacak!

Adıyaman'da 452 dönüm alana 68.4 milyon TL'lik millet bahçesi yapılacağı açıklandı. CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, millet bahçesinin maliyetine tepki gösterdi ve açıklamalarda bulundu.

Hobi bahçesi sahipleri 'yapı kayıt belgesi' mağduru!

Sincan’da hobi bahçesi sahipleri, yapı kayıt mağduru olduklarını iddia ediyor. Yıkım tebligatının elden teslim edilmediğini ifade eden mağdurlar, belediyenin yazdığı cezaları ödemekten dertli...

Hobi bahçesi sahipleri yıkımlarla ilgili ne diyor?

Dünya gazetesi yazarı Ali Ekber Yıldırım bugünkü yazısında hobi bahçelerini kaleme aldı. İşte Yıldırım'ın "Hobi bahçelerini yıkmak neyi çözecek" başlıklı o yazısı...

Ankara Sincan'da hobi bahçeleri yıkıldı!

Tarım arazilerinin birtakım aracılar tarafından hobi bahçeleri şeklinde bölünüp satılmasının engellenmesi için geçen yıl Ekim'de meclisten geçen Torba Yasa'da bulunan  düzenleme sonrası mağdur olan hobi bahçesi sahiplerinin evleri ve bahçeleri yıkıldı. 

hobi bahçeleri yapımı Haberi

hobi bahçeleri yapımı

Tarım arazilerini tescil edilemeyecek şekilde tüzel kişilikler kurup ortaklıklar oluşturarak tarım dışına çıkmasına aracılık edenler, buna yönlendirenlere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası, 100 günden 1000 güne kadar adlı para cezası kesilecek. Aynı zamanda kurulan anonim şirket ve kooperatifler içinde 50 bin liradan 250 bin liraya kadar para cezası verilmesi planlanıyor. 

Dünya'dan Canan Sakarya'nın haberine göre; Meclis Tarım Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç, Meclis Genel Kurulu’nda bugün görüşmeleri sürecek tarım torba teklifine hobi bahçelerini arz edenlerle ilgili yeni yaptırımlar getireceklerini söyledi. Hobi bahçeleri hakkında Valiliklerin resen tespitlere başladığını ve beklediklerinden çok daha fazla tarım arazisi üzerine hobi bahçelerinin kurulduğundan bahseden Kılıç, “ Resen tespitlerde sadece üzerinde bulunanlar tespit edilebildi ama geriye dönük inceleme yapıldığında bu yol açanlar ve büyük rant elde edenlerin tespitini şu anda...