03 / 05 / 2024

Hong Kongda konut artış oranı

Hong Kongda konut artış oranı

Türkiye, konut fiyatlarındaki yüzde 18.9 artışla Hong Kong’u geçip zirveye yerleşti. İlk sıraya yükselişte yabancı yatırımlar, nüfus ve sektörün performansı etkili oldu.

Dünyanın en pahalı emlak piyasasına sahip! Konut fiyatları 10 ayın ardından ilk kez yükseldi! 

Dünyanın en pahalı emlak piyasalarından biri olan Hong Kong'da  konut fiyatları Mart ayında yüzde 1,1 oranında artış göstererek 10 aylık bir düşüşün ardından ilk kez yükseldi. 

Hong Kong'da konut fiyatları yine düştü! Eylül 2016'dan bu yana en düşük seviye!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Hong Kong konut piyasasında, özel konut fiyatları art arda 10. ayda da geriledi ve Eylül 2016'dan bu yana en düşük noktaya ulaştı. 

Hong Kong'da satılan konuta Asya piyasası için rekor fiyat!

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde 82 milyon dolarlık fiyata alıcı bulan konut, Asya piyasası için rekor bir fiyatla satıldı.

Hong Kong'ta konut krizi sebebiyle daireler küçüldü!

Çin'in önemli yerleşim birimlerinden Hong Kong'ta meydana gelen konut krizi nedeniyle daireler daha küçük inşa ediliyor. 

Yabancıya satışta hedef lüks konut!

Yabancılara yapılacak konut satışında yeni hedef lüks konut konut oldu. 1 milyon dolardan fazla  gelir beklenirken Singapur, Hong Kong, Çin, Kazakistan, İran ve Azerbaycan’dan rezervasyonlar geliyor. 

Koronavirüs lüks konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüs nedeniyle  geçtiğimiz yıl finans ve ticaretin merkezi olan şehirlerde lüks konut fiyatlarında düşüş yaşandı. Bu düşüş yaşandığı kentler Hong Kong, Dubai, New York ve Londra oldu. 

Hong Kong'ta konut kiraları düşecek!

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde ekonomiyi canlandırmak amacıyla hazırlanan paket kapsamında kamu konut kiraları düşürülecek, gelir ve emlak vergilerinde de indirim yapılacak...

Hong Kong’da konut fiyatlarının yüzde 10 düşmesi bekleniyor!

Birkaç aydır devam eden protestolar nedeniyle dünyanın en pahalı konutlarının bulunduğu Hong Kong’da konut fiyatlarının yüzde 10 düşmesi beklenirken

Hong Kong'a 80 milyar dolarlık yapay ada projesi!

Hong Kong'da konut sorununu çözmek için yeni bir proje hayata geçirilmesi planlanıyor. Ülkeye 80 milyar dolarlık dünyanın en büyük yapay adası inşa edilecek.

Hong Kong'un konut sorunu için yapay ada inşa edilecek!

Hong Kong yeni konutlar için 64 milyar dolar maliyetli yapay ada inşa edecek.  Hong Kong'da alan yetersizliğinden dolayı inşa edilmesi planlanan 'yapay ada' çevresel ve politik tartışmalar yarattı. 

İşte konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler!

IMF’nin hazırladığı rapora göre 2017 yılının ikinci çeyreğinde konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülke yüzde 18.7'lik artışla Hong Kong oldu.

Konut fiyatları en çok hangi ülkede pahalı?

Konut fiyatları artmaya devam ediyor. Dünyada en pahalı konut Hong Kong'da. Peki bu listede Türkiye kaçıncı sırada?

Hong Kong vatandaşlarından hükümete ucuz konut çağrısı!

Uçuk emlak fiyatları ve milyarderleriyle tanınan Hong Kong'da gayrimenkul yatırımları ikinci sıraya düştü. Vatandaşlar fiyatların yüksek olmasında şikayetçi.

Hong Kongda konut artış oranı Haberi

Hong Kongda konut artış oranı

Türkiye’de konut fiyatları balon tartışmalarından etkilenmeden yükselişini sürdürüyor. Emlak danışmanlık şirketi Knight Frank’ın yayımladığı Küresel Konut Fiyat Endeksi’nin (Global House Price Index) 9 aylık sonuçları, ‘balon’ tartışmalarını yeniden gündeme taşıyacak verileri ortaya koydu. Rapora göre Türkiye, yıllık yüzde 18.9 artışla konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülke oldu ve Hong Kong’un elinden zirveyi kaptı. Hong Kong’da fiyatlar yüzde 16.7 yükseliş gösterdi.

İlk kez zirvede

 

Küresel Konut Fiyat Endeksi’ne göre dünyada konut fiyatları bu yılın 9 ayında yüzde 2.7 arttı. 55 ülkenin yer aldığı endekste, 45 ülkede konut fiyatları yükseldi. Türkiye, yıllık yüzde 18.9 artışıyla ilk kez zirveye oturdu. Raporda, Türkiye’de fiyatların yükselişiyle ilgili 3 neden sıralandı. Bunlardan ilki yabancı yatırımlardaki güçlü yükseliş, ikincisi nüfusun artması, üçüncüsü de inşaattaki yavaşlama oldu.  

Endekse göre,...